Re: Blog with P25<->DMR Info

 

Has anyone had any luck getting this type of bridge setup?

I can't seem to get working. I think my analog_bridge_p25 is the problem it never shows any traffic after it's running.

I've gone by the 927 blog without any luck.


On Thu, Jan 31, 2019 at 3:07 PM Russell, KV4S via Groups.Io <russelljthomas=gmail.com@groups.io> wrote:
i did.

I made another change here are the current logs and ini's it actually looks like everything is working but the p25 dashboard does not show traffice and the nxdn dashboard do not show i'm keying up from allstar.



On Thu, Jan 31, 2019 at 2:36 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
 Russell,
Have you started at one end and tested each program one at a time in the foreground?
BTW, you can include a zip file with your message. That way someone does not have to go to an external site just to get the zip file.

Steve

On 1/31/2019 3:26 PM, Russell, KV4S wrote:
Well, I got the P25 bridge uniquely named.
hmm it still doesn't appear to be bridged?

Lates logs and inis: https://we.tl/t-wIx3y9gFLe

not sure what i'm missing?

On Wed, Jan 30, 2019 at 4:38 PM <mike@...> wrote:
OK - a couple of things... your Analog Bridges need to be uniquely named, and have uniquely named .ini files. The .ini files are different for each as well. Review the Build and Configure sections on blog.927.org for how to create the needed files and tweak the ini files. 

Also - In the log snippet you just posted, P25 is the indicated mode, but you're supplying DMR-ID info. No need to do that for the P25 ini file. 
Also v2.0: The DMR-ID in your log has an extra digit in it - 313666507 - which might be causing the BM master connection issues if that's what you're using elsewhere in the setup. 

On Wed, Jan 30, 2019 at 2:28 PM Russell, KV4S <russelljthomas@...> wrote:
I: 2019-01-30 22:25:57.822 Analog Bridge is starting
M: 2019-01-30 22:25:57.823 Setting [GENERAL] logLevel -> 2
M: 2019-01-30 22:25:57.823 Setting [GENERAL] exportMetadata -> true
M: 2019-01-30 22:25:57.823 Setting [GENERAL] subscriberFile -> /var/lib/dvswitch/subscriber_ids.csv
M: 2019-01-30 22:25:57.823 Setting [GENERAL] decoderFallBack -> true
M: 2019-01-30 22:25:57.823 Setting [GENERAL] useEmulator -> true
M: 2019-01-30 22:25:57.824 Setting [GENERAL] emulatorAddress -> 127.0.0.1:2470
M: 2019-01-30 22:25:57.824 Setting [GENERAL] outputAudioDevice -> /dev/null
M: 2019-01-30 22:25:57.824 Setting [GENERAL] inputAudioDevice -> /dev/null
M: 2019-01-30 22:25:57.824 Setting [GENERAL] useMicrophone -> false
M: 2019-01-30 22:25:57.824 Setting [GENERAL] useVox -> false
M: 2019-01-30 22:25:57.824 Setting [GENERAL] voxDecay -> 2
M: 2019-01-30 22:25:57.824 Setting [GENERAL] voxTrigger -> 200
W: 2019-01-30 22:25:57.824 Using deprecated option "server"
M: 2019-01-30 22:25:57.824 Setting [AMBE_AUDIO] server -> 127.0.0.1
W: 2019-01-30 22:25:57.824 Using deprecated option "fromDMRPort"
M: 2019-01-30 22:25:57.824 Setting [AMBE_AUDIO] fromDMRPort -> 34100
W: 2019-01-30 22:25:57.824 Using deprecated option "toDMRPort"
M: 2019-01-30 22:25:57.824 Setting [AMBE_AUDIO] toDMRPort -> 34103
M: 2019-01-30 22:25:57.824 Setting [AMBE_AUDIO] ambeMode -> P25
M: 2019-01-30 22:25:57.824 Setting [AMBE_AUDIO] minTxTimeMS -> 2000
M: 2019-01-30 22:25:57.824 Setting [AMBE_AUDIO] gatewayDmrId -> 3136665
M: 2019-01-30 22:25:57.824 Setting [AMBE_AUDIO] repeaterID -> 313666507
M: 2019-01-30 22:25:57.824 Setting [AMBE_AUDIO] txTg -> 31777
M: 2019-01-30 22:25:57.824 Setting [AMBE_AUDIO] txTs -> 2
M: 2019-01-30 22:25:57.824 Setting [AMBE_AUDIO] colorCode -> 1
W: 2019-01-30 22:25:57.824 Using deprecated option "server"
M: 2019-01-30 22:25:57.824 Setting [USRP] server -> 127.0.0.1
W: 2019-01-30 22:25:57.824 Using deprecated option "toASLPort"
M: 2019-01-30 22:25:57.824 Setting [USRP] toASLPort -> 34001
W: 2019-01-30 22:25:57.824 Using deprecated option "fromASLPort"
M: 2019-01-30 22:25:57.824 Setting [USRP] fromASLPort -> 32001
M: 2019-01-30 22:25:57.824 Setting [USRP] aslAudio -> AUDIO_USE_GAIN
M: 2019-01-30 22:25:57.824 Setting [USRP] agcGain -> 5.0
M: 2019-01-30 22:25:57.824 Setting [USRP] dmrAudio -> AUDIO_USE_GAIN
M: 2019-01-30 22:25:57.824 Setting [USRP] dmrGain -> 0.17
W: 2019-01-30 22:25:57.824 Using deprecated option "server"
M: 2019-01-30 22:25:57.824 Setting [DV3000] server -> 127.0.0.1
W: 2019-01-30 22:25:57.824 Using deprecated option "port"
M: 2019-01-30 22:25:57.824 Setting [DV3000] port -> 2460
W: 2019-01-30 22:25:57.824 ioctl reset error 
W: 2019-01-30 22:25:57.824 ioctl speed error 
W: 2019-01-30 22:25:57.824 ioctl stereo error 
W: 2019-01-30 22:25:57.824 ioctl setfmt error 
M: 2019-01-30 22:25:57.824 Audio In/Out Device: /dev/null
I: 2019-01-30 22:25:57.824 Open UDP listener on 127.0.0.1:34100
I: 2019-01-30 22:25:57.824 Open USRP on 127.0.0.1:34001
M: 2019-01-30 22:25:57.824 Connecting to DV3000 hardware......
W: 2019-01-30 22:25:58.845 DV3000 not found at 127.0.0.1:2460
I: 2019-01-30 22:25:59.455 Subscriber IDs loaded: 120633
I: 2019-01-30 22:25:59.455 Default extended metadata <K2HZE>
I: 2019-01-30 22:25:59.455 Connecting to emulator on host 127.0.0.1:2470
W: 2019-01-30 22:25:59.455 Using software MBE decoder version 1.2.3
W: 2019-01-30 22:25:59.455 Using software OP25 IMBE/AMBE vocoder
I: 2019-01-30 22:25:59.456 Starting Analog_Bridge --> USRP thread
I: 2019-01-30 22:25:59.459 Open UDP listener on 127.0.0.1:32001
I: 2019-01-30 22:25:59.459 Starting USRP --> IPSC_Bridge thread

On Wed, Jan 30, 2019 at 4:27 PM Russell Thomas <russelljthomas@...> wrote:
never mind, i think I fixed that. 

let me keep testing and see if i get further.

On Wed, Jan 30, 2019 at 4:21 PM Russell, KV4S via Groups.Io <russelljthomas=gmail.com@groups.io> wrote:
great catch i had got interrupted and did not finish setting up the second analog bridge's service file to make it start.
I started it in the foreground and it's getting this?:  2019-01-30 22:16:18.817 Repeater ID can not be the same as subscriber ID

where can i find the P25Hosts.txt and what should it be set to?


On Wed, Jan 30, 2019 at 3:49 PM <mike@...> wrote:
According the logs, you only have one instance of Analog_Bridge running. You need 2. One for DMR and one for P25 (or perhaps didn't include that log)

I also see that you're loading 17 P25 Reflectors. While probably not critical, your P25Hosts.txt only needs the localhost reflector information, as it isn't meant to connect to others... 

Network Access Control (NAC) is analogous to CTCSS for P25. 

On Wed, Jan 30, 2019 at 1:12 PM Russell, KV4S <russelljthomas@...> wrote:
I have been following the blog working on a Bridge for a fellow in NY and I don't think somethings is linked up correctly but nothing is jumping out at me in the logs.

Logs are located here for review: https://we.tl/t-LYRjUm1WpC 

let me know what i'm missing.

Also, what is NAC? 

On Tue, Jan 29, 2019 at 11:30 AM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
Make these both true.

On 1/29/2019 12:19 PM, Kevin N9OIG wrote:
> M: 2019-01-29 17:11:35.760 Setting [GENERAL] decoderFallBack -> false
> M: 2019-01-29 17:11:35.760 Setting [GENERAL] useEmulator -> false





Join main@DVSwitch.groups.io to automatically receive all group messages.