Re: DMR to YSF Weird Issue


Jake Litwin
 

Thanks Steve 

All seems to be working on the mobiles now but I'm seeing this output in the logs. Is this normal?

: 2019-11-09 04:39:31.410 YSF, received network data from N7VDR/JIMI to ALL        at N7VDR     

I: 2019-11-09 04:39:31.410 YSF, Lookup call N7VDR returned id 3108345 -> 3108345

M: 2019-11-09 04:39:31.415 DMR, TX state = ON

I: 2019-11-09 04:39:31.415 DMR, Begin TX: src=3108345 rpt=0 dst=420 slot=2 cc=0 metadata=N7VDR

D: 2019-11-09 04:39:32.041 V/D Mode 2 Data, DT1

D: 2019-11-09 04:39:32.041 0000:  1D 22 62 5F 29 54 30 53 52 52                      *."b_)T0SRR*

D: 2019-11-09 04:39:32.134 V/D Mode 2 Data, DT2

D: 2019-11-09 04:39:32.134 0000:  55 71 5F 2F 6C 21 52 20 03 FA                      *Uq_/l!R ..*

D: 2019-11-09 04:39:32.833 V/D Mode 2 Data, DT1

D: 2019-11-09 04:39:32.833 0000:  1D 22 62 5F 29 54 30 53 52 52                      *."b_)T0SRR*

D: 2019-11-09 04:39:32.941 V/D Mode 2 Data, DT2

D: 2019-11-09 04:39:32.941 0000:  55 71 5F 2F 6C 21 52 20 03 FA                      *Uq_/l!R ..*

D: 2019-11-09 04:39:33.639 V/D Mode 2 Data, DT1

D: 2019-11-09 04:39:33.639 0000:  1D 22 62 5F 29 54 30 53 52 52                      *."b_)T0SRR*

D: 2019-11-09 04:39:33.736 V/D Mode 2 Data, DT2

D: 2019-11-09 04:39:33.736 0000:  55 71 5F 2F 6C 21 52 20 03 FA                      *Uq_/l!R ..*

D: 2019-11-09 04:39:34.437 V/D Mode 2 Data, DT1

D: 2019-11-09 04:39:34.437 0000:  1D 22 62 5F 29 54 30 53 52 52                      *."b_)T0SRR*

D: 2019-11-09 04:39:34.534 V/D Mode 2 Data, DT2

D: 2019-11-09 04:39:34.534 0000:  55 71 5F 2F 6C 21 52 20 03 FA                      *Uq_/l!R ..*

D: 2019-11-09 04:39:35.263 V/D Mode 2 Data, DT1

D: 2019-11-09 04:39:35.263 0000:  1D 22 62 5F 29 54 30 53 52 52                      *."b_)T0SRR*

D: 2019-11-09 04:39:35.340 V/D Mode 2 Data, DT2

D: 2019-11-09 04:39:35.340 0000:  55 71 5F 2F 6C 21 52 20 03 FA                      *Uq_/l!R ..*

D: 2019-11-09 04:39:36.032 V/D Mode 2 Data, DT1

D: 2019-11-09 04:39:36.032 0000:  1D 22 62 5F 29 54 30 53 52 52                      *."b_)T0SRR*

D: 2019-11-09 04:39:36.136 V/D Mode 2 Data, DT2

D: 2019-11-09 04:39:36.136 0000:  55 71 5F 2F 6C 21 52 20 03 FA                      *Uq_/l!R ..*

D: 2019-11-09 04:39:36.839 V/D Mode 2 Data, DT1

D: 2019-11-09 04:39:36.839 0000:  1D 22 62 5F 29 54 30 53 52 52                      *."b_)T0SRR*

M: 2019-11-09 04:39:36.932 YSF, received network end of transmission, 5.7 seconds, 0% packet loss, BER: 0.0%

M: 2019-11-09 04:39:36.937 DMR, TX state = OFF, DMR frame count was 93 frames

M: 2019-11-09 04:39:39.645 YSF, received network data from WD0HDR/DAV to ALL        at WD0HDR    

I: 2019-11-09 04:39:39.645 YSF, Lookup call WD0HDR returned id 3108613 -> 3108613

M: 2019-11-09 04:39:39.650 DMR, TX state = ON

I: 2019-11-09 04:39:39.651 DMR, Begin TX: src=3108613 rpt=0 dst=420 slot=2 cc=0 metadata=WD0HDR

D: 2019-11-09 04:39:40.343 V/D Mode 2 Data, DT1

D: 2019-11-09 04:39:40.344 0000:  2F 22 62 5F 25 54 30 52 52 59                      */"b_%T0RRY*

D: 2019-11-09 04:39:40.462 V/D Mode 2 Data, DT2

D: 2019-11-09 04:39:40.462 0000:  59 70 46 5D 6C 20 50 20 03 23                      *YpF]l P .#*

D: 2019-11-09 04:39:41.158 V/D Mode 2 Data, DT1

D: 2019-11-09 04:39:41.158 0000:  2F 22 62 5F 25 54 30 52 52 59                      */"b_%T0RRY*

D: 2019-11-09 04:39:41.246 V/D Mode 2 Data, DT2

D: 2019-11-09 04:39:41.246 0000:  59 70 46 5D 6C 20 50 20 03 23                      *YpF]l P .#*

D: 2019-11-09 04:39:41.943 V/D Mode 2 Data, DT1



On Fri, Nov 8, 2019 at 10:13 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
There is no TX offset on s bridge.

Sent via smoke signal (AT&T)


From: main@DVSwitch.groups.io <main@DVSwitch.groups.io> on behalf of Adrian Fewster <vk4tux@...>
Sent: Friday, November 8, 2019 11:09:34 PM
To: main@DVSwitch.groups.io <main@DVSwitch.groups.io>
Subject: Re: [DVSwitch] DMR to YSF Weird Issue
 

Try adjusting TX offset in modem section to suit all.

On 9/11/19 1:53 pm, Jake Litwin wrote:
Just curious to see if anyone has experienced this.. I have YSF bridged to DMR with MMDVM with the instructions provided here on the DVSwitch group. Everything seems to be fine except when mobile YSF radios receive a transmission from the DMR side, there's only about a second or two of audio and then nothing. The blue light on the YSF mobile blinks. YSF handhelds like the FT-3's, FT-2's, receive DMR just fine without any issues. Not sure why my setup would be affecting the mobile YSF radios only and not the YSF handhelds.

Join main@DVSwitch.groups.io to automatically receive all group messages.