ASL to DMR Bridge how to on Raspberry Pi Audio Quality Lost


Ted Lawrence
 

Greetings folks!

Got new node up and running on Raspberry Pi 3, seemed successful and sounded great. Then I enabled WiFI, then back to ethernet cable trying to  troubleshooting what has changed.  No joy, Now I have lost audio quality DMR to ASL.  Not sure what may have changed?  See anything strange here:

I: 2019-11-28 18:43:22.230 Analog Bridge is starting

M: 2019-11-28 18:43:22.230 Setting [GENERAL] logLevel -> 2

M: 2019-11-28 18:43:22.230 Setting [GENERAL] exportMetadata -> true

M: 2019-11-28 18:43:22.230 Setting [GENERAL] subscriberFile -> /var/lib/dvswitch/subscriber_ids.csv

M: 2019-11-28 18:43:22.230 Setting [GENERAL] decoderFallBack -> true

M: 2019-11-28 18:43:22.230 Setting [GENERAL] useEmulator -> false

M: 2019-11-28 18:43:22.230 Setting [GENERAL] emulatorAddress -> 127.0.0.1:2470

M: 2019-11-28 18:43:22.230 Setting [GENERAL] outputAudioDevice -> /dev/null

M: 2019-11-28 18:43:22.231 Setting [GENERAL] inputAudioDevice -> /dev/null

M: 2019-11-28 18:43:22.231 Setting [GENERAL] useMicrophone -> false

M: 2019-11-28 18:43:22.231 Setting [GENERAL] useVox -> false

M: 2019-11-28 18:43:22.231 Setting [GENERAL] voxDecay -> 2

M: 2019-11-28 18:43:22.231 Setting [GENERAL] voxTrigger -> 200

M: 2019-11-28 18:43:22.231 Setting [AMBE_AUDIO] server -> 127.0.0.1

M: 2019-11-28 18:43:22.231 Setting [AMBE_AUDIO] fromDMRPort -> 31100

M: 2019-11-28 18:43:22.231 Setting [AMBE_AUDIO] toDMRPort -> 31103

M: 2019-11-28 18:43:22.231 Setting [AMBE_AUDIO] ambeMode -> DMR

M: 2019-11-28 18:43:22.231 Setting [AMBE_AUDIO] minTxTimeMS -> 2000

M: 2019-11-28 18:43:22.231 Setting [AMBE_AUDIO] gatewayDmrId -> 3151317

M: 2019-11-28 18:43:22.231 Setting [AMBE_AUDIO] repeaterID -> 315131703

M: 2019-11-28 18:43:22.231 Setting [AMBE_AUDIO] txTg -> 315136

M: 2019-11-28 18:43:22.231 Setting [AMBE_AUDIO] txTs -> 2

M: 2019-11-28 18:43:22.231 Setting [AMBE_AUDIO] colorCode -> 1

M: 2019-11-28 18:43:22.231 Setting [USRP] server -> 127.0.0.1

M: 2019-11-28 18:43:22.231 Setting [USRP] toASLPort -> 32001

M: 2019-11-28 18:43:22.231 Setting [USRP] fromASLPort -> 34001

M: 2019-11-28 18:43:22.232 Setting [USRP] aslAudio -> AUDIO_UNITY

M: 2019-11-28 18:43:22.232 Setting [USRP] agcGain -> -20

M: 2019-11-28 18:43:22.232 Setting [USRP] dmrAudio -> AUDIO_UNITY

M: 2019-11-28 18:43:22.232 Setting [USRP] dmrGain -> 0.37

M: 2019-11-28 18:43:22.232 Setting [DV3000] server -> 127.0.0.1

M: 2019-11-28 18:43:22.232 Setting [DV3000] port -> 2460

W: 2019-11-28 18:43:22.232 ioctl reset error 

W: 2019-11-28 18:43:22.232 ioctl speed error 

W: 2019-11-28 18:43:22.232 ioctl stereo error 

W: 2019-11-28 18:43:22.232 ioctl setfmt error 

M: 2019-11-28 18:43:22.232 Audio In/Out Device: /dev/null

I: 2019-11-28 18:43:22.232 Open UDP listener on 127.0.0.1:31100

I: 2019-11-28 18:43:22.232 Open USRP on 127.0.0.1:32001

M: 2019-11-28 18:43:22.232 Connecting to DV3000 hardware......

W: 2019-11-28 18:43:23.241 DV3000 not found at 127.0.0.1:2460


Thanks,
Ted
KD4EG

Join main@DVSwitch.groups.io to automatically receive all group messages.