Date   

Re: DMR to AllStar Bridge

Steve N4IRS
 

From the report, it's transcoding from Analog to DMR but not from DMR to Analog.

On 05/18/2018 06:49 PM, perlguy9@... wrote:
In this case, since you’re running in the cloud, what is doing the vocoder transcoding?
On Fri, May 18, 2018 at 6:46 PM Russell Thomas, KV4S <russelljthomas@...> wrote:
I"m back home and just gave it a try again. It's not working from DMR to AllStar.

Here is a screenshot from DMR hoseline. My audio is going out over the hoseline network fine but not on the allstar node.
AllStar to DMR comes over fine.

On Fri, May 18, 2018 at 10:41 AM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
It looks like it is working to me.


On 5/18/2018 9:12 AM, Russell Thomas, KV4S wrote:
after minor tweaks and no success, attaching logs.

I'm lost now.

On Thu, May 17, 2018 at 11:01 PM Russell Thomas, KV4S <russelljthomas@...> wrote:
I have the self care account now and i set the talk group static.

Transmissions are not heard going from DMR to AllStar it's like it keys up on the Allstar for a spit second then drops.

On Thu, May 17, 2018 at 10:11 PM Russell Thomas, KV4S <russelljthomas@...> wrote:
That was it!

Right after i connected I heard Allstar on the DMR TG. 

I can transmit from AllStar to DMR as well. However, I cannot Transmit from DMR to AllStar. Is that where I'm still waiting on the Selfcare account for the Static Talk Group?

New logs attached.

On Thu, May 17, 2018 at 9:48 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
You need to enable the usrp channel driver in modules.conf.

On 05/17/2018 10:46 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
hey, it's doing this again (screenshot attached)
is it because i rebooted?
is this the DAHDI again?

On Thu, May 17, 2018 at 9:19 PM Russell Thomas, KV4S <russelljthomas@...> wrote:
good catch. I did not. it is now.

On Thu, May 17, 2018 at 9:17 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
Did you comment out the psuedo channel driver?

On 05/17/2018 10:13 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
i did un-comment this in the rpt.conf:
rxchannel = USRP/127.0.0.1:34001:32001; GNU Radio interface USRP

However, I have not setup the selfcare account for the club. I'll work on that and report back.

On Thu, May 17, 2018 at 8:57 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
Have you setup the usrp channel driver and pointed it at analog_bridge?
Have you setup the selfcare account for the DMR connection and created a static TG?

On 05/17/2018 09:46 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
hmm can anyone check these logs and see if they can tell what's wrong?

On Thu, May 17, 2018 at 6:17 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
systemctl start analog_bridge
systemctl start mmdvm_bridge

logs are at /var/log/mmdvm

On 05/17/2018 07:12 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
I believe I was able to make the appropriate edits to the ini files in opt.

How do you start the DVSwitch?
How do you view the logs I've seen folks post here?

On Wed, May 16, 2018 at 11:19 AM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
All the DVSwitch programs are installed in /opt
/opt/Analog_Bridge
/opt MMDVM_Bridge
/opt/...

On 5/16/2018 12:16 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
Ok, I started over from scratch with AWS. I think i was loading the wrong images previously I loaded the Ubuntu 16.04 and that was the key.

I installed the ASL and the DVSwitch. 

All appears to have installed correctly this time.

What are my next steps. I tried some searches but I can't find where the .ini files are located.

On Tue, May 15, 2018 at 8:06 PM Alec J Wasserman <alec.wasserman@...> wrote:
i followed the instructions on here   https://wiki.allstarlink.org/wiki/ASL_FAQ  and I made Allstar work on Google Cloud last night  Wasnt too hard.








Re: DMR to AllStar Bridge

perlguy9@...
 

In this case, since you’re running in the cloud, what is doing the vocoder transcoding?

On Fri, May 18, 2018 at 6:46 PM Russell Thomas, KV4S <russelljthomas@...> wrote:
I"m back home and just gave it a try again. It's not working from DMR to AllStar.

Here is a screenshot from DMR hoseline. My audio is going out over the hoseline network fine but not on the allstar node.
AllStar to DMR comes over fine.

On Fri, May 18, 2018 at 10:41 AM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
It looks like it is working to me.


On 5/18/2018 9:12 AM, Russell Thomas, KV4S wrote:
after minor tweaks and no success, attaching logs.

I'm lost now.

On Thu, May 17, 2018 at 11:01 PM Russell Thomas, KV4S <russelljthomas@...> wrote:
I have the self care account now and i set the talk group static.

Transmissions are not heard going from DMR to AllStar it's like it keys up on the Allstar for a spit second then drops.

On Thu, May 17, 2018 at 10:11 PM Russell Thomas, KV4S <russelljthomas@...> wrote:
That was it!

Right after i connected I heard Allstar on the DMR TG. 

I can transmit from AllStar to DMR as well. However, I cannot Transmit from DMR to AllStar. Is that where I'm still waiting on the Selfcare account for the Static Talk Group?

New logs attached.

On Thu, May 17, 2018 at 9:48 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
You need to enable the usrp channel driver in modules.conf.

On 05/17/2018 10:46 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
hey, it's doing this again (screenshot attached)
is it because i rebooted?
is this the DAHDI again?

On Thu, May 17, 2018 at 9:19 PM Russell Thomas, KV4S <russelljthomas@...> wrote:
good catch. I did not. it is now.

On Thu, May 17, 2018 at 9:17 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
Did you comment out the psuedo channel driver?

On 05/17/2018 10:13 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
i did un-comment this in the rpt.conf:
rxchannel = USRP/127.0.0.1:34001:32001; GNU Radio interface USRP

However, I have not setup the selfcare account for the club. I'll work on that and report back.

On Thu, May 17, 2018 at 8:57 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
Have you setup the usrp channel driver and pointed it at analog_bridge?
Have you setup the selfcare account for the DMR connection and created a static TG?

On 05/17/2018 09:46 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
hmm can anyone check these logs and see if they can tell what's wrong?

On Thu, May 17, 2018 at 6:17 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
systemctl start analog_bridge
systemctl start mmdvm_bridge

logs are at /var/log/mmdvm

On 05/17/2018 07:12 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
I believe I was able to make the appropriate edits to the ini files in opt.

How do you start the DVSwitch?
How do you view the logs I've seen folks post here?

On Wed, May 16, 2018 at 11:19 AM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
All the DVSwitch programs are installed in /opt
/opt/Analog_Bridge
/opt MMDVM_Bridge
/opt/...

On 5/16/2018 12:16 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
Ok, I started over from scratch with AWS. I think i was loading the wrong images previously I loaded the Ubuntu 16.04 and that was the key.

I installed the ASL and the DVSwitch. 

All appears to have installed correctly this time.

What are my next steps. I tried some searches but I can't find where the .ini files are located.

On Tue, May 15, 2018 at 8:06 PM Alec J Wasserman <alec.wasserman@...> wrote:
i followed the instructions on here   https://wiki.allstarlink.org/wiki/ASL_FAQ  and I made Allstar work on Google Cloud last night  Wasnt too hard.







Re: DMR to AllStar Bridge

Steve N4IRS
 

I'll log into it when I can. Prob tomorrow morning.

Steve

On 05/18/2018 06:46 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
I"m back home and just gave it a try again. It's not working from DMR to AllStar.

Here is a screenshot from DMR hoseline. My audio is going out over the hoseline network fine but not on the allstar node.
AllStar to DMR comes over fine.

On Fri, May 18, 2018 at 10:41 AM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
It looks like it is working to me.


On 5/18/2018 9:12 AM, Russell Thomas, KV4S wrote:
after minor tweaks and no success, attaching logs.

I'm lost now.

On Thu, May 17, 2018 at 11:01 PM Russell Thomas, KV4S <russelljthomas@...> wrote:
I have the self care account now and i set the talk group static.

Transmissions are not heard going from DMR to AllStar it's like it keys up on the Allstar for a spit second then drops.

On Thu, May 17, 2018 at 10:11 PM Russell Thomas, KV4S <russelljthomas@...> wrote:
That was it!

Right after i connected I heard Allstar on the DMR TG. 

I can transmit from AllStar to DMR as well. However, I cannot Transmit from DMR to AllStar. Is that where I'm still waiting on the Selfcare account for the Static Talk Group?

New logs attached.

On Thu, May 17, 2018 at 9:48 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
You need to enable the usrp channel driver in modules.conf.

On 05/17/2018 10:46 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
hey, it's doing this again (screenshot attached)
is it because i rebooted?
is this the DAHDI again?

On Thu, May 17, 2018 at 9:19 PM Russell Thomas, KV4S <russelljthomas@...> wrote:
good catch. I did not. it is now.

On Thu, May 17, 2018 at 9:17 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
Did you comment out the psuedo channel driver?

On 05/17/2018 10:13 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
i did un-comment this in the rpt.conf:
rxchannel = USRP/127.0.0.1:34001:32001; GNU Radio interface USRP

However, I have not setup the selfcare account for the club. I'll work on that and report back.

On Thu, May 17, 2018 at 8:57 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
Have you setup the usrp channel driver and pointed it at analog_bridge?
Have you setup the selfcare account for the DMR connection and created a static TG?

On 05/17/2018 09:46 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
hmm can anyone check these logs and see if they can tell what's wrong?

On Thu, May 17, 2018 at 6:17 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
systemctl start analog_bridge
systemctl start mmdvm_bridge

logs are at /var/log/mmdvm

On 05/17/2018 07:12 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
I believe I was able to make the appropriate edits to the ini files in opt.

How do you start the DVSwitch?
How do you view the logs I've seen folks post here?

On Wed, May 16, 2018 at 11:19 AM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
All the DVSwitch programs are installed in /opt
/opt/Analog_Bridge
/opt MMDVM_Bridge
/opt/...

On 5/16/2018 12:16 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
Ok, I started over from scratch with AWS. I think i was loading the wrong images previously I loaded the Ubuntu 16.04 and that was the key.

I installed the ASL and the DVSwitch. 

All appears to have installed correctly this time.

What are my next steps. I tried some searches but I can't find where the .ini files are located.

On Tue, May 15, 2018 at 8:06 PM Alec J Wasserman <alec.wasserman@...> wrote:
i followed the instructions on here   https://wiki.allstarlink.org/wiki/ASL_FAQ  and I made Allstar work on Google Cloud last night  Wasnt too hard.








Re: DMR to AllStar Bridge

 

I"m back home and just gave it a try again. It's not working from DMR to AllStar.

Here is a screenshot from DMR hoseline. My audio is going out over the hoseline network fine but not on the allstar node.
AllStar to DMR comes over fine.

On Fri, May 18, 2018 at 10:41 AM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
It looks like it is working to me.


On 5/18/2018 9:12 AM, Russell Thomas, KV4S wrote:
after minor tweaks and no success, attaching logs.

I'm lost now.

On Thu, May 17, 2018 at 11:01 PM Russell Thomas, KV4S <russelljthomas@...> wrote:
I have the self care account now and i set the talk group static.

Transmissions are not heard going from DMR to AllStar it's like it keys up on the Allstar for a spit second then drops.

On Thu, May 17, 2018 at 10:11 PM Russell Thomas, KV4S <russelljthomas@...> wrote:
That was it!

Right after i connected I heard Allstar on the DMR TG. 

I can transmit from AllStar to DMR as well. However, I cannot Transmit from DMR to AllStar. Is that where I'm still waiting on the Selfcare account for the Static Talk Group?

New logs attached.

On Thu, May 17, 2018 at 9:48 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
You need to enable the usrp channel driver in modules.conf.

On 05/17/2018 10:46 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
hey, it's doing this again (screenshot attached)
is it because i rebooted?
is this the DAHDI again?

On Thu, May 17, 2018 at 9:19 PM Russell Thomas, KV4S <russelljthomas@...> wrote:
good catch. I did not. it is now.

On Thu, May 17, 2018 at 9:17 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
Did you comment out the psuedo channel driver?

On 05/17/2018 10:13 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
i did un-comment this in the rpt.conf:
rxchannel = USRP/127.0.0.1:34001:32001; GNU Radio interface USRP

However, I have not setup the selfcare account for the club. I'll work on that and report back.

On Thu, May 17, 2018 at 8:57 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
Have you setup the usrp channel driver and pointed it at analog_bridge?
Have you setup the selfcare account for the DMR connection and created a static TG?

On 05/17/2018 09:46 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
hmm can anyone check these logs and see if they can tell what's wrong?

On Thu, May 17, 2018 at 6:17 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
systemctl start analog_bridge
systemctl start mmdvm_bridge

logs are at /var/log/mmdvm

On 05/17/2018 07:12 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
I believe I was able to make the appropriate edits to the ini files in opt.

How do you start the DVSwitch?
How do you view the logs I've seen folks post here?

On Wed, May 16, 2018 at 11:19 AM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
All the DVSwitch programs are installed in /opt
/opt/Analog_Bridge
/opt MMDVM_Bridge
/opt/...

On 5/16/2018 12:16 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
Ok, I started over from scratch with AWS. I think i was loading the wrong images previously I loaded the Ubuntu 16.04 and that was the key.

I installed the ASL and the DVSwitch. 

All appears to have installed correctly this time.

What are my next steps. I tried some searches but I can't find where the .ini files are located.

On Tue, May 15, 2018 at 8:06 PM Alec J Wasserman <alec.wasserman@...> wrote:
i followed the instructions on here   https://wiki.allstarlink.org/wiki/ASL_FAQ  and I made Allstar work on Google Cloud last night  Wasnt too hard.







Re: Allstar <-> DMR Audio

Mike Zingman - N4IRR
 

No problem.  I have an item on my list to improve the error handling (log messages at the very least) for this as I can see it will be a reoccurring issue.  
I also have a different way of invoking the emulator that may solve the launching issue anyway.


Re: Allstar <-> DMR Audio

Jim - K6JWN
 

Thanks for the quick response on that Corey.

Jim, K6JWN


From: main@DVSwitch.groups.io <main@DVSwitch.groups.io> on behalf of Corey Dean N3FE <n3fe@...>
Sent: Friday, May 18, 2018 9:59:21 AM
To: main@dvswitch.groups.io
Subject: Re: [DVSwitch] Allstar <-> DMR Audio
 
I also answered your BM request.

Corey  N3FE

On Fri, May 18, 2018 at 12:26 PM, James Nessen <nessenj@...> wrote:

That was it, the emulator wasn't installed.  After installing it and restarting everything, audio is good!


Thanks!


Jim, K6JWN


From: main@DVSwitch.groups.io <main@DVSwitch.groups.io> on behalf of Mike Zingman - N4IRR <mike.zingman@...>
Sent: Friday, May 18, 2018 8:35:32 AM
To: main@DVSwitch.groups.io
Subject: Re: [DVSwitch] Allstar <-> DMR Audio
 
You are using the emulator.  Can you check to see if it is running:

ps -ef | grep md380-emu

and then

netstat -unap



Re: Allstar <-> DMR Audio

Corey Dean N3FE <n3fe@...>
 

I also answered your BM request.

Corey  N3FE

On Fri, May 18, 2018 at 12:26 PM, James Nessen <nessenj@...> wrote:

That was it, the emulator wasn't installed.  After installing it and restarting everything, audio is good!


Thanks!


Jim, K6JWN


From: main@DVSwitch.groups.io <main@DVSwitch.groups.io> on behalf of Mike Zingman - N4IRR <mike.zingman@...>
Sent: Friday, May 18, 2018 8:35:32 AM
To: main@DVSwitch.groups.io
Subject: Re: [DVSwitch] Allstar <-> DMR Audio
 
You are using the emulator.  Can you check to see if it is running:

ps -ef | grep md380-emu

and then

netstat -unap



Re: Allstar <-> DMR Audio

Jim - K6JWN
 

That was it, the emulator wasn't installed.  After installing it and restarting everything, audio is good!


Thanks!


Jim, K6JWN


From: main@DVSwitch.groups.io <main@DVSwitch.groups.io> on behalf of Mike Zingman - N4IRR <mike.zingman@...>
Sent: Friday, May 18, 2018 8:35:32 AM
To: main@DVSwitch.groups.io
Subject: Re: [DVSwitch] Allstar <-> DMR Audio
 
You are using the emulator.  Can you check to see if it is running:

ps -ef | grep md380-emu

and then

netstat -unap


Re: DMR to AllStar Bridge

Steve N4IRS
 

It looks like it is working to me.


On 5/18/2018 9:12 AM, Russell Thomas, KV4S wrote:
after minor tweaks and no success, attaching logs.

I'm lost now.

On Thu, May 17, 2018 at 11:01 PM Russell Thomas, KV4S <russelljthomas@...> wrote:
I have the self care account now and i set the talk group static.

Transmissions are not heard going from DMR to AllStar it's like it keys up on the Allstar for a spit second then drops.

On Thu, May 17, 2018 at 10:11 PM Russell Thomas, KV4S <russelljthomas@...> wrote:
That was it!

Right after i connected I heard Allstar on the DMR TG. 

I can transmit from AllStar to DMR as well. However, I cannot Transmit from DMR to AllStar. Is that where I'm still waiting on the Selfcare account for the Static Talk Group?

New logs attached.

On Thu, May 17, 2018 at 9:48 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
You need to enable the usrp channel driver in modules.conf.

On 05/17/2018 10:46 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
hey, it's doing this again (screenshot attached)
is it because i rebooted?
is this the DAHDI again?

On Thu, May 17, 2018 at 9:19 PM Russell Thomas, KV4S <russelljthomas@...> wrote:
good catch. I did not. it is now.

On Thu, May 17, 2018 at 9:17 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
Did you comment out the psuedo channel driver?

On 05/17/2018 10:13 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
i did un-comment this in the rpt.conf:
rxchannel = USRP/127.0.0.1:34001:32001; GNU Radio interface USRP

However, I have not setup the selfcare account for the club. I'll work on that and report back.

On Thu, May 17, 2018 at 8:57 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
Have you setup the usrp channel driver and pointed it at analog_bridge?
Have you setup the selfcare account for the DMR connection and created a static TG?

On 05/17/2018 09:46 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
hmm can anyone check these logs and see if they can tell what's wrong?

On Thu, May 17, 2018 at 6:17 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
systemctl start analog_bridge
systemctl start mmdvm_bridge

logs are at /var/log/mmdvm

On 05/17/2018 07:12 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
I believe I was able to make the appropriate edits to the ini files in opt.

How do you start the DVSwitch?
How do you view the logs I've seen folks post here?

On Wed, May 16, 2018 at 11:19 AM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
All the DVSwitch programs are installed in /opt
/opt/Analog_Bridge
/opt MMDVM_Bridge
/opt/...

On 5/16/2018 12:16 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
Ok, I started over from scratch with AWS. I think i was loading the wrong images previously I loaded the Ubuntu 16.04 and that was the key.

I installed the ASL and the DVSwitch. 

All appears to have installed correctly this time.

What are my next steps. I tried some searches but I can't find where the .ini files are located.

On Tue, May 15, 2018 at 8:06 PM Alec J Wasserman <alec.wasserman@...> wrote:
i followed the instructions on here   https://wiki.allstarlink.org/wiki/ASL_FAQ  and I made Allstar work on Google Cloud last night  Wasnt too hard.







Re: Allstar <-> DMR Audio

Mike Zingman - N4IRR
 

You are using the emulator.  Can you check to see if it is running:

ps -ef | grep md380-emu

and then

netstat -unap


Re: Allstar <-> DMR Audio

Jim - K6JWN
 

Attached is my Analog_Bridge.ini


Which log are you wanting to see?  Analog_Bridge or MMDVM_Bridge?


Jim, K6JWN


From: main@DVSwitch.groups.io <main@DVSwitch.groups.io> on behalf of Steve N4IRS <szingman@...>
Sent: Friday, May 18, 2018 3:15:23 AM
To: main@DVSwitch.groups.io
Subject: Re: [DVSwitch] Allstar <-> DMR Audio
 
Jim,
Can you show us your Analog_Bridge.ini? I would also like to see a section of the log where the audio is garbled.

73, Steve N4IRS


Re: DMR to AllStar Bridge

 

after minor tweaks and no success, attaching logs.

I'm lost now.

On Thu, May 17, 2018 at 11:01 PM Russell Thomas, KV4S <russelljthomas@...> wrote:
I have the self care account now and i set the talk group static.

Transmissions are not heard going from DMR to AllStar it's like it keys up on the Allstar for a spit second then drops.

On Thu, May 17, 2018 at 10:11 PM Russell Thomas, KV4S <russelljthomas@...> wrote:
That was it!

Right after i connected I heard Allstar on the DMR TG. 

I can transmit from AllStar to DMR as well. However, I cannot Transmit from DMR to AllStar. Is that where I'm still waiting on the Selfcare account for the Static Talk Group?

New logs attached.

On Thu, May 17, 2018 at 9:48 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
You need to enable the usrp channel driver in modules.conf.

On 05/17/2018 10:46 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
hey, it's doing this again (screenshot attached)
is it because i rebooted?
is this the DAHDI again?

On Thu, May 17, 2018 at 9:19 PM Russell Thomas, KV4S <russelljthomas@...> wrote:
good catch. I did not. it is now.

On Thu, May 17, 2018 at 9:17 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
Did you comment out the psuedo channel driver?

On 05/17/2018 10:13 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
i did un-comment this in the rpt.conf:
rxchannel = USRP/127.0.0.1:34001:32001; GNU Radio interface USRP

However, I have not setup the selfcare account for the club. I'll work on that and report back.

On Thu, May 17, 2018 at 8:57 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
Have you setup the usrp channel driver and pointed it at analog_bridge?
Have you setup the selfcare account for the DMR connection and created a static TG?

On 05/17/2018 09:46 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
hmm can anyone check these logs and see if they can tell what's wrong?

On Thu, May 17, 2018 at 6:17 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
systemctl start analog_bridge
systemctl start mmdvm_bridge

logs are at /var/log/mmdvm

On 05/17/2018 07:12 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
I believe I was able to make the appropriate edits to the ini files in opt.

How do you start the DVSwitch?
How do you view the logs I've seen folks post here?

On Wed, May 16, 2018 at 11:19 AM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
All the DVSwitch programs are installed in /opt
/opt/Analog_Bridge
/opt MMDVM_Bridge
/opt/...

On 5/16/2018 12:16 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
Ok, I started over from scratch with AWS. I think i was loading the wrong images previously I loaded the Ubuntu 16.04 and that was the key.

I installed the ASL and the DVSwitch. 

All appears to have installed correctly this time.

What are my next steps. I tried some searches but I can't find where the .ini files are located.

On Tue, May 15, 2018 at 8:06 PM Alec J Wasserman <alec.wasserman@...> wrote:
i followed the instructions on here   https://wiki.allstarlink.org/wiki/ASL_FAQ  and I made Allstar work on Google Cloud last night  Wasnt too hard.






Re: Allstar <-> DMR Audio

Steve N4IRS
 

Jim,
Can you show us your Analog_Bridge.ini? I would also like to see a section of the log where the audio is garbled.

73, Steve N4IRS


Allstar <-> DMR Audio

Jim - K6JWN
 

Good evening.


I didn't want to thread jack the other DMR to Allstar Bridge thread going on, so I figure I would start my own..


So, I spent the better part of today getting ASL, Analog_Bridge and MMDVM_Bridge running on a Debian 9 VM.  I have all the pieces connected together, but I am only getting jarbled audio between the links..  I have scanned over the posts and some searching on google and found several mentions of using a DV3000 hardware device.  I was under the assumption that this particular link could be all done over software.  Is that the case, or did I miss a piece somewhere in my software components that handles audio?


Any insight to what I missed would be great!


Thanks!


Jim, K6JWN


Re: DMR to AllStar Bridge

 

I have the self care account now and i set the talk group static.

Transmissions are not heard going from DMR to AllStar it's like it keys up on the Allstar for a spit second then drops.

On Thu, May 17, 2018 at 10:11 PM Russell Thomas, KV4S <russelljthomas@...> wrote:
That was it!

Right after i connected I heard Allstar on the DMR TG. 

I can transmit from AllStar to DMR as well. However, I cannot Transmit from DMR to AllStar. Is that where I'm still waiting on the Selfcare account for the Static Talk Group?

New logs attached.

On Thu, May 17, 2018 at 9:48 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
You need to enable the usrp channel driver in modules.conf.

On 05/17/2018 10:46 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
hey, it's doing this again (screenshot attached)
is it because i rebooted?
is this the DAHDI again?

On Thu, May 17, 2018 at 9:19 PM Russell Thomas, KV4S <russelljthomas@...> wrote:
good catch. I did not. it is now.

On Thu, May 17, 2018 at 9:17 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
Did you comment out the psuedo channel driver?

On 05/17/2018 10:13 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
i did un-comment this in the rpt.conf:
rxchannel = USRP/127.0.0.1:34001:32001; GNU Radio interface USRP

However, I have not setup the selfcare account for the club. I'll work on that and report back.

On Thu, May 17, 2018 at 8:57 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
Have you setup the usrp channel driver and pointed it at analog_bridge?
Have you setup the selfcare account for the DMR connection and created a static TG?

On 05/17/2018 09:46 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
hmm can anyone check these logs and see if they can tell what's wrong?

On Thu, May 17, 2018 at 6:17 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
systemctl start analog_bridge
systemctl start mmdvm_bridge

logs are at /var/log/mmdvm

On 05/17/2018 07:12 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
I believe I was able to make the appropriate edits to the ini files in opt.

How do you start the DVSwitch?
How do you view the logs I've seen folks post here?

On Wed, May 16, 2018 at 11:19 AM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
All the DVSwitch programs are installed in /opt
/opt/Analog_Bridge
/opt MMDVM_Bridge
/opt/...

On 5/16/2018 12:16 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
Ok, I started over from scratch with AWS. I think i was loading the wrong images previously I loaded the Ubuntu 16.04 and that was the key.

I installed the ASL and the DVSwitch. 

All appears to have installed correctly this time.

What are my next steps. I tried some searches but I can't find where the .ini files are located.

On Tue, May 15, 2018 at 8:06 PM Alec J Wasserman <alec.wasserman@...> wrote:
i followed the instructions on here   https://wiki.allstarlink.org/wiki/ASL_FAQ  and I made Allstar work on Google Cloud last night  Wasnt too hard.






Re: DMR to AllStar Bridge

 

That was it!

Right after i connected I heard Allstar on the DMR TG. 

I can transmit from AllStar to DMR as well. However, I cannot Transmit from DMR to AllStar. Is that where I'm still waiting on the Selfcare account for the Static Talk Group?

New logs attached.

On Thu, May 17, 2018 at 9:48 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
You need to enable the usrp channel driver in modules.conf.

On 05/17/2018 10:46 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
hey, it's doing this again (screenshot attached)
is it because i rebooted?
is this the DAHDI again?

On Thu, May 17, 2018 at 9:19 PM Russell Thomas, KV4S <russelljthomas@...> wrote:
good catch. I did not. it is now.

On Thu, May 17, 2018 at 9:17 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
Did you comment out the psuedo channel driver?

On 05/17/2018 10:13 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
i did un-comment this in the rpt.conf:
rxchannel = USRP/127.0.0.1:34001:32001; GNU Radio interface USRP

However, I have not setup the selfcare account for the club. I'll work on that and report back.

On Thu, May 17, 2018 at 8:57 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
Have you setup the usrp channel driver and pointed it at analog_bridge?
Have you setup the selfcare account for the DMR connection and created a static TG?

On 05/17/2018 09:46 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
hmm can anyone check these logs and see if they can tell what's wrong?

On Thu, May 17, 2018 at 6:17 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
systemctl start analog_bridge
systemctl start mmdvm_bridge

logs are at /var/log/mmdvm

On 05/17/2018 07:12 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
I believe I was able to make the appropriate edits to the ini files in opt.

How do you start the DVSwitch?
How do you view the logs I've seen folks post here?

On Wed, May 16, 2018 at 11:19 AM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
All the DVSwitch programs are installed in /opt
/opt/Analog_Bridge
/opt MMDVM_Bridge
/opt/...

On 5/16/2018 12:16 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
Ok, I started over from scratch with AWS. I think i was loading the wrong images previously I loaded the Ubuntu 16.04 and that was the key.

I installed the ASL and the DVSwitch. 

All appears to have installed correctly this time.

What are my next steps. I tried some searches but I can't find where the .ini files are located.

On Tue, May 15, 2018 at 8:06 PM Alec J Wasserman <alec.wasserman@...> wrote:
i followed the instructions on here   https://wiki.allstarlink.org/wiki/ASL_FAQ  and I made Allstar work on Google Cloud last night  Wasnt too hard.






Re: DMR to AllStar Bridge

Steve N4IRS
 

You need to enable the usrp channel driver in modules.conf.

On 05/17/2018 10:46 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
hey, it's doing this again (screenshot attached)
is it because i rebooted?
is this the DAHDI again?

On Thu, May 17, 2018 at 9:19 PM Russell Thomas, KV4S <russelljthomas@...> wrote:
good catch. I did not. it is now.

On Thu, May 17, 2018 at 9:17 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
Did you comment out the psuedo channel driver?

On 05/17/2018 10:13 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
i did un-comment this in the rpt.conf:
rxchannel = USRP/127.0.0.1:34001:32001; GNU Radio interface USRP

However, I have not setup the selfcare account for the club. I'll work on that and report back.

On Thu, May 17, 2018 at 8:57 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
Have you setup the usrp channel driver and pointed it at analog_bridge?
Have you setup the selfcare account for the DMR connection and created a static TG?

On 05/17/2018 09:46 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
hmm can anyone check these logs and see if they can tell what's wrong?

On Thu, May 17, 2018 at 6:17 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
systemctl start analog_bridge
systemctl start mmdvm_bridge

logs are at /var/log/mmdvm

On 05/17/2018 07:12 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
I believe I was able to make the appropriate edits to the ini files in opt.

How do you start the DVSwitch?
How do you view the logs I've seen folks post here?

On Wed, May 16, 2018 at 11:19 AM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
All the DVSwitch programs are installed in /opt
/opt/Analog_Bridge
/opt MMDVM_Bridge
/opt/...

On 5/16/2018 12:16 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
Ok, I started over from scratch with AWS. I think i was loading the wrong images previously I loaded the Ubuntu 16.04 and that was the key.

I installed the ASL and the DVSwitch. 

All appears to have installed correctly this time.

What are my next steps. I tried some searches but I can't find where the .ini files are located.

On Tue, May 15, 2018 at 8:06 PM Alec J Wasserman <alec.wasserman@...> wrote:
i followed the instructions on here   https://wiki.allstarlink.org/wiki/ASL_FAQ  and I made Allstar work on Google Cloud last night  Wasnt too hard.






Re: DMR to AllStar Bridge

 

hey, it's doing this again (screenshot attached)
is it because i rebooted?
is this the DAHDI again?

On Thu, May 17, 2018 at 9:19 PM Russell Thomas, KV4S <russelljthomas@...> wrote:
good catch. I did not. it is now.

On Thu, May 17, 2018 at 9:17 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
Did you comment out the psuedo channel driver?

On 05/17/2018 10:13 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
i did un-comment this in the rpt.conf:
rxchannel = USRP/127.0.0.1:34001:32001; GNU Radio interface USRP

However, I have not setup the selfcare account for the club. I'll work on that and report back.

On Thu, May 17, 2018 at 8:57 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
Have you setup the usrp channel driver and pointed it at analog_bridge?
Have you setup the selfcare account for the DMR connection and created a static TG?

On 05/17/2018 09:46 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
hmm can anyone check these logs and see if they can tell what's wrong?

On Thu, May 17, 2018 at 6:17 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
systemctl start analog_bridge
systemctl start mmdvm_bridge

logs are at /var/log/mmdvm

On 05/17/2018 07:12 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
I believe I was able to make the appropriate edits to the ini files in opt.

How do you start the DVSwitch?
How do you view the logs I've seen folks post here?

On Wed, May 16, 2018 at 11:19 AM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
All the DVSwitch programs are installed in /opt
/opt/Analog_Bridge
/opt MMDVM_Bridge
/opt/...

On 5/16/2018 12:16 PM, Russell Thomas, KV4S wrote:
Ok, I started over from scratch with AWS. I think i was loading the wrong images previously I loaded the Ubuntu 16.04 and that was the key.

I installed the ASL and the DVSwitch. 

All appears to have installed correctly this time.

What are my next steps. I tried some searches but I can't find where the .ini files are located.

On Tue, May 15, 2018 at 8:06 PM Alec J Wasserman <alec.wasserman@...> wrote:
i followed the instructions on here   https://wiki.allstarlink.org/wiki/ASL_FAQ  and I made Allstar work on Google Cloud last night  Wasnt too hard.





biulding on debian 8 cloud sever

Paul Nannery KC2VRJ
 

when I try and install I get the following any ideas?


root@localhost:/usr/src/libsoundio-1.1.0/build# apt-get install analog-bridge
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
Some packages could not be installed. This may mean that you have
requested an impossible situation or if you are using the unstable
distribution that some required packages have not yet been created
or been moved out of Incoming.
The following information may help to resolve the situation:
The following packages have unmet dependencies:
 analog-bridge : Depends: libsoundio-dev but it is not installable
E: Unable to correct problems, you have held broken packages.

I cant seem to find libsoundio-dev  for debian


Re: Cisco VIC3 cards for passing Analog over a network

Stephen Brown - K1LNX
 

Hi Mike,
     Yes, we do that here on our system and run mixed mode. 

I am in Dayton this weekend, but can get you some cinfigs and/or answer questions if needed when time permits. 


73
Stephen
K1LNX


On Thu, May 17, 2018, 11:44 AM Mike AE4ML <mike.lussier@...> wrote:
Has anyone else ever played with these cards ?

Mike AE4ML

7941 - 7960 of 9203