Date   

Re: Just Moved server from Digital Ocean and now server won't run

N9UMJ
 

Command not found


On Tue, Jun 18, 2019, 6:28 AM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

Show me YSFReflector.ini & your YSFReflector.sh  contents

and  does"  /var/run/YSFReflector.pid  "  exist ?


what is returned when you run  YSFReflector restart ?


On 6/18/2019 1:47 AM, N9UMJ wrote:
Mike

I tried to reload the YSFReflecor and can't get it to reinstall over whats already there.

Analog_Bridge  NXDNClients  P25Clients  Quantar_Bridge  YSFParrot
DMRGateway     NXDNGateway  P25Gateway  YSFClients      md380-emu
MMDVM_Bridge   NXDNParrot   P25Parrot   YSFGateway      opt
root@hwsrv-499225:/opt# sudo chown mmdvm /var/log/YSFReflector
chown: cannot access '/var/log/YSFReflector': No such file or directory
root@hwsrv-499225:/opt# cd YSFClients
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients# ls
LICENCE    YSFClients      YSFGateway  YSFReflector
README.md  YSFClients.sln  YSFParrot
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients# cd YSFReflector
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo nano YSFreflector.ini
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# udo nano YSFReflector.ini

root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo nano YSFReflector.ini
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo useradd mmdvm -g mmdvm -s /                                                                             sbin/nologin
useradd: user 'mmdvm' already exists
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo chown mmdvm /var/log/YSFRef                                                                             lector
chown: cannot access '/var/log/YSFReflector': No such file or directory
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector#

What Think??

On Mon, Jun 17, 2019 at 10:52 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

http://manpages.ubuntu.com/manpages/bionic/man1/uname.1.html

On 6/17/2019 10:28 PM, N9UMJ wrote:
Mike

I recovered uname -r with sudo apt-get --reinstall install linux-headers-`uname -r`


Now it shows 4.15.0-15 generic for uname-r 




On Sun, Jun 16, 2019, 9:04 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

Not sure if there is anything specific to Ubuntu but Just a thought... Your packaging might be missing something needed. Someone else may be able to chime in on that.

What does it say when you type   '  uname -r   ' from cmd line ?

Not familiar with Dig Oc but

Did you use one of their stock images ?  or - Can/did you load your own iso ?


On 6/16/2019 7:40 PM, N9UMJ wrote:
Hi Mike

Ubuntu 18.04

On Sun, Jun 16, 2019 at 12:20 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

What OS and kernel version ?

On 6/16/2019 12:03 PM, N9UMJ wrote:
I just moved all of the DvSwitch files and server configurations away from Digital Ocean to a new VPS and can't get it to run, All of the ports have been configut=red on the firewall as the working version of DO, I was wondering if someone could give me some tips on what it might be or would be will to take a look see and see if I may have missed something

Thanks
Rick n9umj


Re: Just Moved server from Digital Ocean and now server won't run

Steve KC1AWV
 

It looks to me that you're having procedural problems, and not issues with the programs themselves. You've got folders missing apparently. Here's the important part of what you've sent over:

chown: cannot access '/var/log/YSFReflector': No such file or directory

Make sure the directory exists first before changing owner. mkdir -p /var/log/YSFReflector

Also, it looks like you're already logged in as root, so no need to use sudo on those commands.

While I'm sure nobody here really minds providing help where it's needed, we're getting into support of an operating system, and programs that are not specifically part of DVSwitch. Remember, the support for the DVSwitch programs that this group is intended for are the ones that are maintained in the DVSwitch github repo. All other support is a courtesy.

Steve KC1AWV

On Tue, Jun 18, 2019 at 1:48 AM N9UMJ <n9umj2@...> wrote:
Mike

I tried to reload the YSFReflecor and can't get it to reinstall over whats already there.

Analog_Bridge  NXDNClients  P25Clients  Quantar_Bridge  YSFParrot
DMRGateway     NXDNGateway  P25Gateway  YSFClients      md380-emu
MMDVM_Bridge   NXDNParrot   P25Parrot   YSFGateway      opt
root@hwsrv-499225:/opt# sudo chown mmdvm /var/log/YSFReflector
chown: cannot access '/var/log/YSFReflector': No such file or directory
root@hwsrv-499225:/opt# cd YSFClients
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients# ls
LICENCE    YSFClients      YSFGateway  YSFReflector
README.md  YSFClients.sln  YSFParrot
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients# cd YSFReflector
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo nano YSFreflector.ini
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# udo nano YSFReflector.ini

root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo nano YSFReflector.ini
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo useradd mmdvm -g mmdvm -s /                                                                             sbin/nologin
useradd: user 'mmdvm' already exists
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo chown mmdvm /var/log/YSFRef                                                                             lector
chown: cannot access '/var/log/YSFReflector': No such file or directory
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector#

What Think??

On Mon, Jun 17, 2019 at 10:52 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

http://manpages.ubuntu.com/manpages/bionic/man1/uname.1.html

On 6/17/2019 10:28 PM, N9UMJ wrote:
Mike

I recovered uname -r with sudo apt-get --reinstall install linux-headers-`uname -r`


Now it shows 4.15.0-15 generic for uname-r 




On Sun, Jun 16, 2019, 9:04 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

Not sure if there is anything specific to Ubuntu but Just a thought... Your packaging might be missing something needed. Someone else may be able to chime in on that.

What does it say when you type   '  uname -r   ' from cmd line ?

Not familiar with Dig Oc but

Did you use one of their stock images ?  or - Can/did you load your own iso ?


On 6/16/2019 7:40 PM, N9UMJ wrote:
Hi Mike

Ubuntu 18.04

On Sun, Jun 16, 2019 at 12:20 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

What OS and kernel version ?

On 6/16/2019 12:03 PM, N9UMJ wrote:
I just moved all of the DvSwitch files and server configurations away from Digital Ocean to a new VPS and can't get it to run, All of the ports have been configut=red on the firewall as the working version of DO, I was wondering if someone could give me some tips on what it might be or would be will to take a look see and see if I may have missed something

Thanks
Rick n9umj



--
Steve Miller
KC1AWV


Re: Just Moved server from Digital Ocean and now server won't run

Mike KB8JNM
 

Show me YSFReflector.ini & your YSFReflector.sh  contents

and  does"  /var/run/YSFReflector.pid  "  exist ?


what is returned when you run  YSFReflector restart ?


On 6/18/2019 1:47 AM, N9UMJ wrote:
Mike

I tried to reload the YSFReflecor and can't get it to reinstall over whats already there.

Analog_Bridge  NXDNClients  P25Clients  Quantar_Bridge  YSFParrot
DMRGateway     NXDNGateway  P25Gateway  YSFClients      md380-emu
MMDVM_Bridge   NXDNParrot   P25Parrot   YSFGateway      opt
root@hwsrv-499225:/opt# sudo chown mmdvm /var/log/YSFReflector
chown: cannot access '/var/log/YSFReflector': No such file or directory
root@hwsrv-499225:/opt# cd YSFClients
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients# ls
LICENCE    YSFClients      YSFGateway  YSFReflector
README.md  YSFClients.sln  YSFParrot
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients# cd YSFReflector
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo nano YSFreflector.ini
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# udo nano YSFReflector.ini

root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo nano YSFReflector.ini
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo useradd mmdvm -g mmdvm -s /                                                                             sbin/nologin
useradd: user 'mmdvm' already exists
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo chown mmdvm /var/log/YSFRef                                                                             lector
chown: cannot access '/var/log/YSFReflector': No such file or directory
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector#

What Think??

On Mon, Jun 17, 2019 at 10:52 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

http://manpages.ubuntu.com/manpages/bionic/man1/uname.1.html

On 6/17/2019 10:28 PM, N9UMJ wrote:
Mike

I recovered uname -r with sudo apt-get --reinstall install linux-headers-`uname -r`


Now it shows 4.15.0-15 generic for uname-r 




On Sun, Jun 16, 2019, 9:04 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

Not sure if there is anything specific to Ubuntu but Just a thought... Your packaging might be missing something needed. Someone else may be able to chime in on that.

What does it say when you type   '  uname -r   ' from cmd line ?

Not familiar with Dig Oc but

Did you use one of their stock images ?  or - Can/did you load your own iso ?


On 6/16/2019 7:40 PM, N9UMJ wrote:
Hi Mike

Ubuntu 18.04

On Sun, Jun 16, 2019 at 12:20 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

What OS and kernel version ?

On 6/16/2019 12:03 PM, N9UMJ wrote:
I just moved all of the DvSwitch files and server configurations away from Digital Ocean to a new VPS and can't get it to run, All of the ports have been configut=red on the firewall as the working version of DO, I was wondering if someone could give me some tips on what it might be or would be will to take a look see and see if I may have missed something

Thanks
Rick n9umj


Re: Just Moved server from Digital Ocean and now server won't run

N9UMJ
 

Mike

I tried to reload the YSFReflecor and can't get it to reinstall over whats already there.

Analog_Bridge  NXDNClients  P25Clients  Quantar_Bridge  YSFParrot
DMRGateway     NXDNGateway  P25Gateway  YSFClients      md380-emu
MMDVM_Bridge   NXDNParrot   P25Parrot   YSFGateway      opt
root@hwsrv-499225:/opt# sudo chown mmdvm /var/log/YSFReflector
chown: cannot access '/var/log/YSFReflector': No such file or directory
root@hwsrv-499225:/opt# cd YSFClients
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients# ls
LICENCE    YSFClients      YSFGateway  YSFReflector
README.md  YSFClients.sln  YSFParrot
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients# cd YSFReflector
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo nano YSFreflector.ini
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# udo nano YSFReflector.ini

root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo nano YSFReflector.ini
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo useradd mmdvm -g mmdvm -s /                                                                             sbin/nologin
useradd: user 'mmdvm' already exists
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo chown mmdvm /var/log/YSFRef                                                                             lector
chown: cannot access '/var/log/YSFReflector': No such file or directory
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector#

What Think??


On Mon, Jun 17, 2019 at 10:52 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

http://manpages.ubuntu.com/manpages/bionic/man1/uname.1.html

On 6/17/2019 10:28 PM, N9UMJ wrote:
Mike

I recovered uname -r with sudo apt-get --reinstall install linux-headers-`uname -r`


Now it shows 4.15.0-15 generic for uname-r 




On Sun, Jun 16, 2019, 9:04 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

Not sure if there is anything specific to Ubuntu but Just a thought... Your packaging might be missing something needed. Someone else may be able to chime in on that.

What does it say when you type   '  uname -r   ' from cmd line ?

Not familiar with Dig Oc but

Did you use one of their stock images ?  or - Can/did you load your own iso ?


On 6/16/2019 7:40 PM, N9UMJ wrote:
Hi Mike

Ubuntu 18.04

On Sun, Jun 16, 2019 at 12:20 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

What OS and kernel version ?

On 6/16/2019 12:03 PM, N9UMJ wrote:
I just moved all of the DvSwitch files and server configurations away from Digital Ocean to a new VPS and can't get it to run, All of the ports have been configut=red on the firewall as the working version of DO, I was wondering if someone could give me some tips on what it might be or would be will to take a look see and see if I may have missed something

Thanks
Rick n9umj


Re: Just Moved server from Digital Ocean and now server won't run

N9UMJ
 

oops  meant DVSwitch,
The uname -r are the same on both VPS DO and Hostwinds.

I'll try a reinstall of YSF reflector


On Mon, Jun 17, 2019 at 10:29 AM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
BTW,
What is a "fresh image of DWswitch" ?

On 6/16/2019 9:21 PM, N9UMJ wrote:
Hi Mike

I'm running Ubintu 18.04 on both Digital Ocean and Hostwinds VPS, Wanting to leave Dig O, I've moved all of the files from Dig O with rsync and setup the files the same on both instances. The config files are the same only moved to the new location.
The firewall rules are identical on both vps sites. , everything seems to be identical, I've made the changes on the ysf registry to reflect the new ip address and even turned off the droplet on dig Ocean to not create a conflict between the 2 servers, but still not able to get ysf reflector to run on dvswitch from the new server, I've contacted support at hostwinds and they tell me it's nothing to do with the my iso.and firewall setup and traffic should be passed. 
Not sure what I'm missing here ? But I'm sure if must be something simple??
Since the instance on digital Ocean still works when I turn it back on???

Still comparing files , but it was almost  a copy and paste to the new vps. I even downloaded a new fresh image of DWswitch and installed the working files to the new install and kept the original as a backup?? Neither will work!

Still open for suggestions or another set of eyes to see what's been missed or changed. 

Thanks
Rick n9umj

On Sun, Jun 16, 2019, 9:04 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

Not sure if there is anything specific to Ubuntu but Just a thought... Your packaging might be missing something needed. Someone else may be able to chime in on that.

What does it say when you type   '  uname -r   ' from cmd line ?

Not familiar with Dig Oc but

Did you use one of their stock images ?  or - Can/did you load your own iso ?


On 6/16/2019 7:40 PM, N9UMJ wrote:
Hi Mike

Ubuntu 18.04

On Sun, Jun 16, 2019 at 12:20 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

What OS and kernel version ?

On 6/16/2019 12:03 PM, N9UMJ wrote:
I just moved all of the DvSwitch files and server configurations away from Digital Ocean to a new VPS and can't get it to run, All of the ports have been configut=red on the firewall as the working version of DO, I was wondering if someone could give me some tips on what it might be or would be will to take a look see and see if I may have missed something

Thanks
Rick n9umj


Re: YSF -> DMR ID/Callsign Display

Eric-K6KWB
 

YSF2DMR is not part of this group, just sharing my working ini file. I'm not sure why your  [DMR id Look up]

try this:
File=DMRIds.dat

[Info]
RXFrequency=435000000
TXFrequency=435000000
Power=1
Latitude=34.0686
Longitude=-117.9390
Height=30
Location=LosAngeles
Description=Multi-Mode Repeater
URL=socalpinoy.ddns.net
 
[YSF Network]
Callsign=YSF2DMR
Suffix=KF6ITC
#Suffix=RPT
DstAddress=127.0.0.1
DstPort=42000
LocalAddress=127.0.0.1
LocalPort=42013
EnableWiresX=0
RemoteGateway=0
HangTime=1000
WiresXMakeUpper=1
Daemon=0
 
[DMR Network]
Id=3131541
XLXFile=XLXHosts.txt
XLXReflector=760
XLXModule=A
#StartupDstId=4001
#For TG call: StartupPC=0
#StartupPC=1
#Address=74.91.114.19
Port=62030
Jitter=500
EnableUnlink=1
TGUnlink=4000
PCUnlink=0
# Local=62032
Password=PASSWORD
# Options=
TGListFile=TGList-DMR.txt
Debug=0
 
[DMR Id Lookup]
File=DMRIds.dat
Time=24
 
[Log]
# Logging levels, 0=No logging
DisplayLevel=1
FileLevel=1
FilePath=.
FileRoot=YSF2DMR
 


Re: Just Moved server from Digital Ocean and now server won't run

Mike KB8JNM
 

On 6/17/2019 10:28 PM, N9UMJ wrote:
Mike

I recovered uname -r with sudo apt-get --reinstall install linux-headers-`uname -r`


Now it shows 4.15.0-15 generic for uname-r 




On Sun, Jun 16, 2019, 9:04 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

Not sure if there is anything specific to Ubuntu but Just a thought... Your packaging might be missing something needed. Someone else may be able to chime in on that.

What does it say when you type   '  uname -r   ' from cmd line ?

Not familiar with Dig Oc but

Did you use one of their stock images ?  or - Can/did you load your own iso ?


On 6/16/2019 7:40 PM, N9UMJ wrote:
Hi Mike

Ubuntu 18.04

On Sun, Jun 16, 2019 at 12:20 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

What OS and kernel version ?

On 6/16/2019 12:03 PM, N9UMJ wrote:
I just moved all of the DvSwitch files and server configurations away from Digital Ocean to a new VPS and can't get it to run, All of the ports have been configut=red on the firewall as the working version of DO, I was wondering if someone could give me some tips on what it might be or would be will to take a look see and see if I may have missed something

Thanks
Rick n9umj


Re: Just Moved server from Digital Ocean and now server won't run

Mike KB8JNM
 

uname <space> -r   http://manpages.ubuntu.com/manpages/bionic/man2/uname.2.html

Compare the 2 servers.


On 6/17/2019 10:20 PM, N9UMJ wrote:
Mike 
uname-r could not be found

Please fill me in on what I need to correct this and what would cause this issue?

Thanks 
Rick

On Sun, Jun 16, 2019, 9:04 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

Not sure if there is anything specific to Ubuntu but Just a thought... Your packaging might be missing something needed. Someone else may be able to chime in on that.

What does it say when you type   '  uname -r   ' from cmd line ?

Not familiar with Dig Oc but

Did you use one of their stock images ?  or - Can/did you load your own iso ?


On 6/16/2019 7:40 PM, N9UMJ wrote:
Hi Mike

Ubuntu 18.04

On Sun, Jun 16, 2019 at 12:20 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

What OS and kernel version ?

On 6/16/2019 12:03 PM, N9UMJ wrote:
I just moved all of the DvSwitch files and server configurations away from Digital Ocean to a new VPS and can't get it to run, All of the ports have been configut=red on the firewall as the working version of DO, I was wondering if someone could give me some tips on what it might be or would be will to take a look see and see if I may have missed something

Thanks
Rick n9umj


Re: Just Moved server from Digital Ocean and now server won't run

N9UMJ
 

Mike

I recovered uname -r with sudo apt-get --reinstall install linux-headers-`uname -r`


Now it shows 4.15.0-15 generic for uname-r 




On Sun, Jun 16, 2019, 9:04 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

Not sure if there is anything specific to Ubuntu but Just a thought... Your packaging might be missing something needed. Someone else may be able to chime in on that.

What does it say when you type   '  uname -r   ' from cmd line ?

Not familiar with Dig Oc but

Did you use one of their stock images ?  or - Can/did you load your own iso ?


On 6/16/2019 7:40 PM, N9UMJ wrote:
Hi Mike

Ubuntu 18.04

On Sun, Jun 16, 2019 at 12:20 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

What OS and kernel version ?

On 6/16/2019 12:03 PM, N9UMJ wrote:
I just moved all of the DvSwitch files and server configurations away from Digital Ocean to a new VPS and can't get it to run, All of the ports have been configut=red on the firewall as the working version of DO, I was wondering if someone could give me some tips on what it might be or would be will to take a look see and see if I may have missed something

Thanks
Rick n9umj


Re: Just Moved server from Digital Ocean and now server won't run

N9UMJ
 

Mike 
uname-r could not be found

Please fill me in on what I need to correct this and what would cause this issue?

Thanks 
Rick

On Sun, Jun 16, 2019, 9:04 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

Not sure if there is anything specific to Ubuntu but Just a thought... Your packaging might be missing something needed. Someone else may be able to chime in on that.

What does it say when you type   '  uname -r   ' from cmd line ?

Not familiar with Dig Oc but

Did you use one of their stock images ?  or - Can/did you load your own iso ?


On 6/16/2019 7:40 PM, N9UMJ wrote:
Hi Mike

Ubuntu 18.04

On Sun, Jun 16, 2019 at 12:20 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

What OS and kernel version ?

On 6/16/2019 12:03 PM, N9UMJ wrote:
I just moved all of the DvSwitch files and server configurations away from Digital Ocean to a new VPS and can't get it to run, All of the ports have been configut=red on the firewall as the working version of DO, I was wondering if someone could give me some tips on what it might be or would be will to take a look see and see if I may have missed something

Thanks
Rick n9umj


Re: YSF -> DMR ID/Callsign Display

Nick Robinson
 

Hmmm


my DMRIds.dat is in /root/YSF2DMR/DMRIds.dat

my YSF2DMR.ini has:

[DMR Id Lookup]
File=/root/YSF2DMR/DMRIds.dat
Time=24

All DMR traffic coming through to the reflector from YSF2DMR only displays with ID numbers, no callsigns, YSF traffic going to IPSC2 still only shows the gateway ID


Re: Just Moved server from Digital Ocean and now server won't run

Mike KB8JNM
 

Re-check permissions and ownership of all ysf ref files . mainly a config file. But look at all.

I'm guessing just the ysf reflector is the only non-working from what you said. So, did you start the service ? and/or Restart and tail the logs.

If you are still stuck, try a 're-install' of ysf reflector and watch for errors.

But I would always be suspicious of a custom linux header on a VPS from their stock images being some issue.

On 6/17/2019 1:26 PM, N9UMJ wrote:
Mike

No just the files for dvswitch and Apache2 server, I downloaded the dvswitch build that steve had posted and copied to the new build.

It is identical as the DO server unless there is some files elsewhere that need to be pulled and installed??

Rick

On Mon, Jun 17, 2019, 10:10 AM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

did you rsync the entire OS ?

On 6/16/2019 9:21 PM, N9UMJ wrote:
Hi Mike

I'm running Ubintu 18.04 on both Digital Ocean and Hostwinds VPS, Wanting to leave Dig O, I've moved all of the files from Dig O with rsync and setup the files the same on both instances. The config files are the same only moved to the new location.
The firewall rules are identical on both vps sites. , everything seems to be identical, I've made the changes on the ysf registry to reflect the new ip address and even turned off the droplet on dig Ocean to not create a conflict between the 2 servers, but still not able to get ysf reflector to run on dvswitch from the new server, I've contacted support at hostwinds and they tell me it's nothing to do with the my iso.and firewall setup and traffic should be passed. 
Not sure what I'm missing here ? But I'm sure if must be something simple??
Since the instance on digital Ocean still works when I turn it back on???

Still comparing files , but it was almost  a copy and paste to the new vps. I even downloaded a new fresh image of DWswitch and installed the working files to the new install and kept the original as a backup?? Neither will work!

Still open for suggestions or another set of eyes to see what's been missed or changed. 

Thanks
Rick n9umj

On Sun, Jun 16, 2019, 9:04 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

Not sure if there is anything specific to Ubuntu but Just a thought... Your packaging might be missing something needed. Someone else may be able to chime in on that.

What does it say when you type   '  uname -r   ' from cmd line ?

Not familiar with Dig Oc but

Did you use one of their stock images ?  or - Can/did you load your own iso ?


On 6/16/2019 7:40 PM, N9UMJ wrote:
Hi Mike

Ubuntu 18.04

On Sun, Jun 16, 2019 at 12:20 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

What OS and kernel version ?

On 6/16/2019 12:03 PM, N9UMJ wrote:
I just moved all of the DvSwitch files and server configurations away from Digital Ocean to a new VPS and can't get it to run, All of the ports have been configut=red on the firewall as the working version of DO, I was wondering if someone could give me some tips on what it might be or would be will to take a look see and see if I may have missed something

Thanks
Rick n9umj


Re: YSF -> DMR ID/Callsign Display

Eric-K6KWB
 

The DMRIds.dat on YSF2DMR  folder is not updated.

73, Eric


Re: Just Moved server from Digital Ocean and now server won't run

N9UMJ
 

Mike

No just the files for dvswitch and Apache2 server, I downloaded the dvswitch build that steve had posted and copied to the new build.

It is identical as the DO server unless there is some files elsewhere that need to be pulled and installed??

Rick

On Mon, Jun 17, 2019, 10:10 AM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

did you rsync the entire OS ?

On 6/16/2019 9:21 PM, N9UMJ wrote:
Hi Mike

I'm running Ubintu 18.04 on both Digital Ocean and Hostwinds VPS, Wanting to leave Dig O, I've moved all of the files from Dig O with rsync and setup the files the same on both instances. The config files are the same only moved to the new location.
The firewall rules are identical on both vps sites. , everything seems to be identical, I've made the changes on the ysf registry to reflect the new ip address and even turned off the droplet on dig Ocean to not create a conflict between the 2 servers, but still not able to get ysf reflector to run on dvswitch from the new server, I've contacted support at hostwinds and they tell me it's nothing to do with the my iso.and firewall setup and traffic should be passed. 
Not sure what I'm missing here ? But I'm sure if must be something simple??
Since the instance on digital Ocean still works when I turn it back on???

Still comparing files , but it was almost  a copy and paste to the new vps. I even downloaded a new fresh image of DWswitch and installed the working files to the new install and kept the original as a backup?? Neither will work!

Still open for suggestions or another set of eyes to see what's been missed or changed. 

Thanks
Rick n9umj

On Sun, Jun 16, 2019, 9:04 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

Not sure if there is anything specific to Ubuntu but Just a thought... Your packaging might be missing something needed. Someone else may be able to chime in on that.

What does it say when you type   '  uname -r   ' from cmd line ?

Not familiar with Dig Oc but

Did you use one of their stock images ?  or - Can/did you load your own iso ?


On 6/16/2019 7:40 PM, N9UMJ wrote:
Hi Mike

Ubuntu 18.04

On Sun, Jun 16, 2019 at 12:20 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

What OS and kernel version ?

On 6/16/2019 12:03 PM, N9UMJ wrote:
I just moved all of the DvSwitch files and server configurations away from Digital Ocean to a new VPS and can't get it to run, All of the ports have been configut=red on the firewall as the working version of DO, I was wondering if someone could give me some tips on what it might be or would be will to take a look see and see if I may have missed something

Thanks
Rick n9umj


Re: Hytera DMR Gateway

Chris WB4ULK
 

Well, thank you! Now if I can get the rest of it working. Lol


Re: YSF -> DMR ID/Callsign Display

Steve KC1AWV
 

It's in DVSwitch.ini - look in the YSF stanza for FallbackID. I believe this ID is used when a callsign cannot be found in the local database. You may also want to check your local callsign database to see if the callsign in question has an ID assigned to it.

Steve KC1AWV


On Mon, Jun 17, 2019 at 11:32 AM Dexter Harroo <dex.9y4c@...> wrote:
i think that happens when the station coming from the YSF side doesn't have a DMR ID 

On Mon, Jun 17, 2019 at 11:20 AM Nick Robinson <robinson.nick@...> wrote:
I have a new YSFReflector I set up, and have YSF2DMR running, connected to my IPSC2 server

Any DMR to YSF traffic the Radio ID/Callsign routes properly

Any YSF to DMR traffic only appears with the ID # entered in the YSF2DMR.ini, so when theres YSF traffic it all appears on the DMR side under my personal ID nmumber. Not ideal.

Is there any configuration where the source ID will come across to DMR instead of the gateway ID? I thought maybe it would with a 6 digit rptr ID but same result.



--
73
9Y4C
Dexter Harroo



--
Steve Miller
KC1AWV


Re: YSF -> DMR ID/Callsign Display

Dexter Harroo
 

i think that happens when the station coming from the YSF side doesn't have a DMR ID 


On Mon, Jun 17, 2019 at 11:20 AM Nick Robinson <robinson.nick@...> wrote:
I have a new YSFReflector I set up, and have YSF2DMR running, connected to my IPSC2 server

Any DMR to YSF traffic the Radio ID/Callsign routes properly

Any YSF to DMR traffic only appears with the ID # entered in the YSF2DMR.ini, so when theres YSF traffic it all appears on the DMR side under my personal ID nmumber. Not ideal.

Is there any configuration where the source ID will come across to DMR instead of the gateway ID? I thought maybe it would with a 6 digit rptr ID but same result.



--
73
9Y4C
Dexter Harroo


YSF -> DMR ID/Callsign Display

Nick Robinson
 

I have a new YSFReflector I set up, and have YSF2DMR running, connected to my IPSC2 server

Any DMR to YSF traffic the Radio ID/Callsign routes properly

Any YSF to DMR traffic only appears with the ID # entered in the YSF2DMR.ini, so when theres YSF traffic it all appears on the DMR side under my personal ID nmumber. Not ideal.

Is there any configuration where the source ID will come across to DMR instead of the gateway ID? I thought maybe it would with a 6 digit rptr ID but same result.


Re: Just Moved server from Digital Ocean and now server won't run

Steve N4IRS
 

BTW,
What is a "fresh image of DWswitch" ?

On 6/16/2019 9:21 PM, N9UMJ wrote:
Hi Mike

I'm running Ubintu 18.04 on both Digital Ocean and Hostwinds VPS, Wanting to leave Dig O, I've moved all of the files from Dig O with rsync and setup the files the same on both instances. The config files are the same only moved to the new location.
The firewall rules are identical on both vps sites. , everything seems to be identical, I've made the changes on the ysf registry to reflect the new ip address and even turned off the droplet on dig Ocean to not create a conflict between the 2 servers, but still not able to get ysf reflector to run on dvswitch from the new server, I've contacted support at hostwinds and they tell me it's nothing to do with the my iso.and firewall setup and traffic should be passed. 
Not sure what I'm missing here ? But I'm sure if must be something simple??
Since the instance on digital Ocean still works when I turn it back on???

Still comparing files , but it was almost  a copy and paste to the new vps. I even downloaded a new fresh image of DWswitch and installed the working files to the new install and kept the original as a backup?? Neither will work!

Still open for suggestions or another set of eyes to see what's been missed or changed. 

Thanks
Rick n9umj

On Sun, Jun 16, 2019, 9:04 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

Not sure if there is anything specific to Ubuntu but Just a thought... Your packaging might be missing something needed. Someone else may be able to chime in on that.

What does it say when you type   '  uname -r   ' from cmd line ?

Not familiar with Dig Oc but

Did you use one of their stock images ?  or - Can/did you load your own iso ?


On 6/16/2019 7:40 PM, N9UMJ wrote:
Hi Mike

Ubuntu 18.04

On Sun, Jun 16, 2019 at 12:20 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

What OS and kernel version ?

On 6/16/2019 12:03 PM, N9UMJ wrote:
I just moved all of the DvSwitch files and server configurations away from Digital Ocean to a new VPS and can't get it to run, All of the ports have been configut=red on the firewall as the working version of DO, I was wondering if someone could give me some tips on what it might be or would be will to take a look see and see if I may have missed something

Thanks
Rick n9umj


Re: Just Moved server from Digital Ocean and now server won't run

Steve N4IRS
 

Rick,
Let's start with the basics, what services/servers are you trying to run?

Steve

On 6/16/2019 9:21 PM, N9UMJ wrote:
Hi Mike

I'm running Ubintu 18.04 on both Digital Ocean and Hostwinds VPS, Wanting to leave Dig O, I've moved all of the files from Dig O with rsync and setup the files the same on both instances. The config files are the same only moved to the new location.
The firewall rules are identical on both vps sites. , everything seems to be identical, I've made the changes on the ysf registry to reflect the new ip address and even turned off the droplet on dig Ocean to not create a conflict between the 2 servers, but still not able to get ysf reflector to run on dvswitch from the new server, I've contacted support at hostwinds and they tell me it's nothing to do with the my iso.and firewall setup and traffic should be passed. 
Not sure what I'm missing here ? But I'm sure if must be something simple??
Since the instance on digital Ocean still works when I turn it back on???

Still comparing files , but it was almost  a copy and paste to the new vps. I even downloaded a new fresh image of DWswitch and installed the working files to the new install and kept the original as a backup?? Neither will work!

Still open for suggestions or another set of eyes to see what's been missed or changed. 

Thanks
Rick n9umj

On Sun, Jun 16, 2019, 9:04 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

Not sure if there is anything specific to Ubuntu but Just a thought... Your packaging might be missing something needed. Someone else may be able to chime in on that.

What does it say when you type   '  uname -r   ' from cmd line ?

Not familiar with Dig Oc but

Did you use one of their stock images ?  or - Can/did you load your own iso ?


On 6/16/2019 7:40 PM, N9UMJ wrote:
Hi Mike

Ubuntu 18.04

On Sun, Jun 16, 2019 at 12:20 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

What OS and kernel version ?

On 6/16/2019 12:03 PM, N9UMJ wrote:
I just moved all of the DvSwitch files and server configurations away from Digital Ocean to a new VPS and can't get it to run, All of the ports have been configut=red on the firewall as the working version of DO, I was wondering if someone could give me some tips on what it might be or would be will to take a look see and see if I may have missed something

Thanks
Rick n9umj

5801 - 5820 of 9931