Date   

Re: Starting MMDVM_Bridge #mmdvm_bridge

Dexter Harroo
 
Edited

So i have another question, I'm Trying to Link TGIG TG 969 to YSF reflector 53636 do i have to add the TGIF network information in the MMDVM_Bridge.ini file?
[DMR Network]
Enable=1
Address=hblink.dvswitch.org do i replace this with tgif.network ?
Port=62031
Jitter=360
Local=62032
Password=passw0rd
Slot1=0
Slot2=1
Debug=0


Re: Starting MMDVM_Bridge #mmdvm_bridge

Dexter Harroo
 

Thanks Steve, trying that now


Re: Starting MMDVM_Bridge #mmdvm_bridge

Steve KC1AWV
 

No, you have a folder called bin in the same directory, that's where the binary executable files are. You need to move one of the files in that child folder up to the parent folder before you can run the command you are using to execute the program.

On Tue, Jun 18, 2019 at 1:21 PM Dexter Harroo <dex.9y4c@...> wrote:
I only see 2 files in the MMDVM_Bridge.ini and DVSwitch.ini
do i have to do a reinstall to get the other file?



--
Steve Miller
KC1AWV


Re: Starting MMDVM_Bridge #mmdvm_bridge

Dexter Harroo
 

I only see 2 files in the MMDVM_Bridge.ini and DVSwitch.ini
do i have to do a reinstall to get the other file?


Re: Starting MMDVM_Bridge #mmdvm_bridge

Steve N4IRS
 

Dexter,
The github repository is not intended for installation. It is where I place replacement executables before I include them in the apt package.
I really suggest you use the apt package.
See here <https://dvswitch.groups.io/g/main/message/1224>
My comment about "remote start" was a joke based on Steve's starting a car comment.

Steve N4IRS


On 6/18/2019 1:13 PM, Dexter Harroo wrote:
root@depifactory:/opt/MMDVM_Bridge# ./MMDVM_Bridge MMDVM_Bridge.ini
bash: ./MMDVM_Bridge: No such file or directory
root@depifactory:/opt/MMDVM_Bridge# dir
bin DVSwitch.ini MMDVM_Bridge.ini README.md

This is what happened when i run it from the directory MMDVM_Bridge
did a Dir this is what See, also How does remote start work


Re: Starting MMDVM_Bridge #mmdvm_bridge

Steve KC1AWV
 

Ohhhh. I overlooked that you git cloned the repo. Ok, you will need to move one of the binaries from /opt/MMDVM_Bridge/bin to the parent folder.

cd /opt/MMDVM_Bridge
mv bin/MMDVM_Bridge .

That space and period at the end of the mv command is important.

Then try running MMDVM_Bridge using ./MMDVM_Bridge MMDVM_Bridge.ini

The remote start comment is just a little joke.

On Tue, Jun 18, 2019 at 1:13 PM Dexter Harroo <dex.9y4c@...> wrote:
root@depifactory:/opt/MMDVM_Bridge# ./MMDVM_Bridge MMDVM_Bridge.ini
bash: ./MMDVM_Bridge: No such file or directory
root@depifactory:/opt/MMDVM_Bridge# dir
bin DVSwitch.ini MMDVM_Bridge.ini README.md

This is what happened when i run it from the directory MMDVM_Bridge
did a Dir this is what See, also How does remote start work



--
Steve Miller
KC1AWV


Re: Starting MMDVM_Bridge #mmdvm_bridge

Dexter Harroo
 

root@depifactory:/opt/MMDVM_Bridge# ./MMDVM_Bridge MMDVM_Bridge.ini
bash: ./MMDVM_Bridge: No such file or directory
root@depifactory:/opt/MMDVM_Bridge# dir
bin DVSwitch.ini MMDVM_Bridge.ini README.md

This is what happened when i run it from the directory MMDVM_Bridge
did a Dir this is what See, also How does remote start work


Re: Starting MMDVM_Bridge #mmdvm_bridge

Steve KC1AWV
 

Oh damn, I didn't think of that. But if you had remote start you'd be executing /opt/MMDVM_Bridge/MMDVM_Bridge - ha!

You can tell when an issue is easy to resolve, there's a dozen people offering assistance!


On Tue, Jun 18, 2019 at 1:05 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
But I have remote start....

On 6/18/2019 1:04 PM, Steve KC1AWV wrote:
First do this: cd MMDVM_Bridge

Then ./MMDVM_Bridge MMDVM_Bridge.ini

You're outside the directory the executable is in. Like trying to start a car from outside the driver's door ;)

Steve KC1AWV

On Tue, Jun 18, 2019 at 1:00 PM Dexter Harroo <dex.9y4c@...> wrote:
Hello Guys,
I try my best to follow instructions and adhere to protocols, but i need your assistance as I have come to a brick wall, I used the Git clone method to get the MMDVM_Bridge package, i followed the the examples for configuring MMDVM_Bridge,ini and DVSwitch.ini, when its time to run the program I use "./MMDVM_Bridge MMDVM_Bridge.ini" but i get an error, please see below for the error

root@depifactory:/opt# ./MMDVM_Bridge MMDVM_Bridge.ini
bash: ./MMDVM_Bridge: Is a directory

Can someone assist me with this issue, i dont know what I am doing wrong


--
Steve Miller
KC1AWV



--
Steve Miller
KC1AWV


Re: Starting MMDVM_Bridge #mmdvm_bridge

Steve N4IRS
 

But I have remote start....

On 6/18/2019 1:04 PM, Steve KC1AWV wrote:
First do this: cd MMDVM_Bridge

Then ./MMDVM_Bridge MMDVM_Bridge.ini

You're outside the directory the executable is in. Like trying to start a car from outside the driver's door ;)

Steve KC1AWV

On Tue, Jun 18, 2019 at 1:00 PM Dexter Harroo <dex.9y4c@...> wrote:
Hello Guys,
I try my best to follow instructions and adhere to protocols, but i need your assistance as I have come to a brick wall, I used the Git clone method to get the MMDVM_Bridge package, i followed the the examples for configuring MMDVM_Bridge,ini and DVSwitch.ini, when its time to run the program I use "./MMDVM_Bridge MMDVM_Bridge.ini" but i get an error, please see below for the error

root@depifactory:/opt# ./MMDVM_Bridge MMDVM_Bridge.ini
bash: ./MMDVM_Bridge: Is a directory

Can someone assist me with this issue, i dont know what I am doing wrong


--
Steve Miller
KC1AWV


Re: Starting MMDVM_Bridge #mmdvm_bridge

JJ Cummings
 

the error "bash: ./MMDVM_Bridge: Is a directory" should be a good clue.  This tells you that you are trying to run a directory as an application.  So you need to go into the actual directory where the binary MMDVM_Bridge exists and run it from there, or supply the full path to the binary and to the ini file...

Or, if the binary is in your PATH somewhere you don't need the ./ (this is the most likely case) but will need to provide the full path to the ini unless it's in your CWD...

JJC

On Tue, Jun 18, 2019 at 11:00 AM Dexter Harroo <dex.9y4c@...> wrote:
Hello Guys,
I try my best to follow instructions and adhere to protocols, but i need your assistance as I have come to a brick wall, I used the Git clone method to get the MMDVM_Bridge package, i followed the the examples for configuring MMDVM_Bridge,ini and DVSwitch.ini, when its time to run the program I use "./MMDVM_Bridge MMDVM_Bridge.ini" but i get an error, please see below for the error

root@depifactory:/opt# ./MMDVM_Bridge MMDVM_Bridge.ini
bash: ./MMDVM_Bridge: Is a directory

Can someone assist me with this issue, i dont know what I am doing wrong


Re: Starting MMDVM_Bridge #mmdvm_bridge

Steve N4IRS
 

Depending on where you installed MMDVM_Bridge you should see the executable and the .ini file. If you don't you can not run ./MMDVM_Bridge. The ./ tells Linux, run the program named MMDVM_Bridge in the current directory.

Steve N4IRS

On 6/18/2019 1:00 PM, Dexter Harroo wrote:
Hello Guys,
I try my best to follow instructions and adhere to protocols, but i need your assistance as I have come to a brick wall, I used the Git clone method to get the MMDVM_Bridge package, i followed the the examples for configuring MMDVM_Bridge,ini and DVSwitch.ini, when its time to run the program I use "./MMDVM_Bridge MMDVM_Bridge.ini" but i get an error, please see below for the error

root@depifactory:/opt# ./MMDVM_Bridge MMDVM_Bridge.ini
bash: ./MMDVM_Bridge: Is a directory

Can someone assist me with this issue, i dont know what I am doing wrong


Re: Starting MMDVM_Bridge #mmdvm_bridge

Steve KC1AWV
 

First do this: cd MMDVM_Bridge

Then ./MMDVM_Bridge MMDVM_Bridge.ini

You're outside the directory the executable is in. Like trying to start a car from outside the driver's door ;)

Steve KC1AWV


On Tue, Jun 18, 2019 at 1:00 PM Dexter Harroo <dex.9y4c@...> wrote:
Hello Guys,
I try my best to follow instructions and adhere to protocols, but i need your assistance as I have come to a brick wall, I used the Git clone method to get the MMDVM_Bridge package, i followed the the examples for configuring MMDVM_Bridge,ini and DVSwitch.ini, when its time to run the program I use "./MMDVM_Bridge MMDVM_Bridge.ini" but i get an error, please see below for the error

root@depifactory:/opt# ./MMDVM_Bridge MMDVM_Bridge.ini
bash: ./MMDVM_Bridge: Is a directory

Can someone assist me with this issue, i dont know what I am doing wrong



--
Steve Miller
KC1AWV


Starting MMDVM_Bridge #mmdvm_bridge

Dexter Harroo
 

Hello Guys,
I try my best to follow instructions and adhere to protocols, but i need your assistance as I have come to a brick wall, I used the Git clone method to get the MMDVM_Bridge package, i followed the the examples for configuring MMDVM_Bridge,ini and DVSwitch.ini, when its time to run the program I use "./MMDVM_Bridge MMDVM_Bridge.ini" but i get an error, please see below for the error

root@depifactory:/opt# ./MMDVM_Bridge MMDVM_Bridge.ini
bash: ./MMDVM_Bridge: Is a directory

Can someone assist me with this issue, i dont know what I am doing wrong


Re: Just Moved server from Digital Ocean and now server won't run

Pierre Martel
 

That is the best answer you could provide Steve. The tricks in this kind of linux server is just keep the file you modified for the software you need. In a case like the DVswitch suite of software. Installing from a clean state then copy the ini files, restart the OS to confirm good starting as wished and you are in business. 

The hard part is configuring the software.





Le mar. 18 juin 2019 09 h 00, Steve KC1AWV <smiller@...> a écrit :
As a suggestion, the only files you will need are the configuration files for the programs. Basically, just copy over the .ini files (and just the .ini files) from your old instance to another computer. Install a fresh copy of Linux on your new instance and install the programs using the directions in the Wiki. Then, copy the .ini files from your backup to the new install.

Moving executables from one system to another may not always work. Differences in system architecture, file system layout, or even hardware can cause significant issues. If you're moving your install from one system to another, the only files you will need to keep tabs on are the configuration files. Install everything new, then change or overwrite the configurations from backup. Make sure the file paths in your old configuration are available in the new install. I saw you getting hung up on the log file location for YSFReflector earlier. You were trying to create a folder that didn't exist, but then looking at your configuration file, it was trying to write the logs to a completely different location. It's almost like you were following two different sets of instructions (such as reading the directions on G4KLX's github to install YSFReflector, while using a configuration file from another location) which doesn't help the situation at all. Find one set of instructions and stick with it! :)

Steve KC1AWV

On Tue, Jun 18, 2019 at 8:41 AM N9UMJ <n9umj2@...> wrote:
Thanks Steve and Mike
I'm going to wipe out Dv_Switch and all of the files completely from the new PS and try again

I've made the directories and they exist in the files,on the new VPS running is the issue??  all of the DV_Switch files and YSFReflector files are working on DO.

Something has been lost of corrupted when brought over from Digital Ocean

It's unfortunate that the snapshot image from DO cannot be moved outside of DO .

I may look at at creating a stand alone on a pi and putting it at the fiber hub for now and start building a standalone instance for the fiber hub and not use the vps. I have 4 multi channel trans coders sitting on the bench as a fall project, Time restraints in the summer is the problem.

The urgency is moving oit away from DO and having it running as it was before the DO fiasco , until the long term changes can be made


Since I'm starting over again is there a better iso option that Ubuntu 18.04

Thanks to both of you , I'll give the move another try any tips would be appreciated.

Rick n9umj


On Tue, Jun 18, 2019 at 7:39 AM Steve KC1AWV <smiller@...> wrote:
It looks to me that you're having procedural problems, and not issues with the programs themselves. You've got folders missing apparently. Here's the important part of what you've sent over:

chown: cannot access '/var/log/YSFReflector': No such file or directory

Make sure the directory exists first before changing owner. mkdir -p /var/log/YSFReflector

Also, it looks like you're already logged in as root, so no need to use sudo on those commands.

While I'm sure nobody here really minds providing help where it's needed, we're getting into support of an operating system, and programs that are not specifically part of DVSwitch. Remember, the support for the DVSwitch programs that this group is intended for are the ones that are maintained in the DVSwitch github repo. All other support is a courtesy.

Steve KC1AWV

On Tue, Jun 18, 2019 at 1:48 AM N9UMJ <n9umj2@...> wrote:
Mike

I tried to reload the YSFReflecor and can't get it to reinstall over whats already there.

Analog_Bridge  NXDNClients  P25Clients  Quantar_Bridge  YSFParrot
DMRGateway     NXDNGateway  P25Gateway  YSFClients      md380-emu
MMDVM_Bridge   NXDNParrot   P25Parrot   YSFGateway      opt
root@hwsrv-499225:/opt# sudo chown mmdvm /var/log/YSFReflector
chown: cannot access '/var/log/YSFReflector': No such file or directory
root@hwsrv-499225:/opt# cd YSFClients
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients# ls
LICENCE    YSFClients      YSFGateway  YSFReflector
README.md  YSFClients.sln  YSFParrot
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients# cd YSFReflector
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo nano YSFreflector.ini
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# udo nano YSFReflector.ini

root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo nano YSFReflector.ini
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo useradd mmdvm -g mmdvm -s /                                                                             sbin/nologin
useradd: user 'mmdvm' already exists
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo chown mmdvm /var/log/YSFRef                                                                             lector
chown: cannot access '/var/log/YSFReflector': No such file or directory
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector#

What Think??

On Mon, Jun 17, 2019 at 10:52 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

http://manpages.ubuntu.com/manpages/bionic/man1/uname.1.html

On 6/17/2019 10:28 PM, N9UMJ wrote:
Mike

I recovered uname -r with sudo apt-get --reinstall install linux-headers-`uname -r`


Now it shows 4.15.0-15 generic for uname-r 




On Sun, Jun 16, 2019, 9:04 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

Not sure if there is anything specific to Ubuntu but Just a thought... Your packaging might be missing something needed. Someone else may be able to chime in on that.

What does it say when you type   '  uname -r   ' from cmd line ?

Not familiar with Dig Oc but

Did you use one of their stock images ?  or - Can/did you load your own iso ?


On 6/16/2019 7:40 PM, N9UMJ wrote:
Hi Mike

Ubuntu 18.04

On Sun, Jun 16, 2019 at 12:20 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

What OS and kernel version ?

On 6/16/2019 12:03 PM, N9UMJ wrote:
I just moved all of the DvSwitch files and server configurations away from Digital Ocean to a new VPS and can't get it to run, All of the ports have been configut=red on the firewall as the working version of DO, I was wondering if someone could give me some tips on what it might be or would be will to take a look see and see if I may have missed something

Thanks
Rick n9umj



--
Steve Miller
KC1AWV



--
Steve Miller
KC1AWV


Re: Some digital gear FS

Bob N1XBM <N1XBM@...>
 

30 dollars shipping included.


On Sun, Jun 16, 2019, 22:18 Ryan Collier <kb8pmy@...> wrote:
how much for  what is left?

Thanks,

Ryan (KB8PMY)
KD8TUZ Hamilton Wireless Radio Club



On Sun, Jun 16, 2019 at 9:59 PM Bob N1XBM <N1XBM@...> wrote:
Pi hat and pi zero are spoken for. All I have left is the Arduino, mmdvm, TXCO combination.

On Sun, Jun 16, 2019, 20:04 Ed N2XDD <n2xdd@...> wrote:
How much are you looking for the mmdvm hat for the pi zero?
n2xdd@...

On June 16, 2019 8:02:33 PM EDT, Bob N1XBM <N1XBM@...> wrote:
I have a pi zero with the mmdvm hat I used pi star with. I also have a arduino with the mmdvm and the TXCO. Everything works I'm just not doing anything with it and would like to send the stuff down the road and put the money into current ham projects. Is there any interest? I can get more specifics if people want this stuff. I haven't even considered price yet, but I'd sell for what ever fair market value is.

N1XBM
Apparare Scientor
Paratus Communicare
www.n1xbm.com

--
Sent from my Android device with K-9 Mail. Please excuse my brevity.


Re: Just Moved server from Digital Ocean and now server won't run

Steve KC1AWV
 

As a suggestion, the only files you will need are the configuration files for the programs. Basically, just copy over the .ini files (and just the .ini files) from your old instance to another computer. Install a fresh copy of Linux on your new instance and install the programs using the directions in the Wiki. Then, copy the .ini files from your backup to the new install.

Moving executables from one system to another may not always work. Differences in system architecture, file system layout, or even hardware can cause significant issues. If you're moving your install from one system to another, the only files you will need to keep tabs on are the configuration files. Install everything new, then change or overwrite the configurations from backup. Make sure the file paths in your old configuration are available in the new install. I saw you getting hung up on the log file location for YSFReflector earlier. You were trying to create a folder that didn't exist, but then looking at your configuration file, it was trying to write the logs to a completely different location. It's almost like you were following two different sets of instructions (such as reading the directions on G4KLX's github to install YSFReflector, while using a configuration file from another location) which doesn't help the situation at all. Find one set of instructions and stick with it! :)

Steve KC1AWV


On Tue, Jun 18, 2019 at 8:41 AM N9UMJ <n9umj2@...> wrote:
Thanks Steve and Mike
I'm going to wipe out Dv_Switch and all of the files completely from the new PS and try again

I've made the directories and they exist in the files,on the new VPS running is the issue??  all of the DV_Switch files and YSFReflector files are working on DO.

Something has been lost of corrupted when brought over from Digital Ocean

It's unfortunate that the snapshot image from DO cannot be moved outside of DO .

I may look at at creating a stand alone on a pi and putting it at the fiber hub for now and start building a standalone instance for the fiber hub and not use the vps. I have 4 multi channel trans coders sitting on the bench as a fall project, Time restraints in the summer is the problem.

The urgency is moving oit away from DO and having it running as it was before the DO fiasco , until the long term changes can be made


Since I'm starting over again is there a better iso option that Ubuntu 18.04

Thanks to both of you , I'll give the move another try any tips would be appreciated.

Rick n9umj


On Tue, Jun 18, 2019 at 7:39 AM Steve KC1AWV <smiller@...> wrote:
It looks to me that you're having procedural problems, and not issues with the programs themselves. You've got folders missing apparently. Here's the important part of what you've sent over:

chown: cannot access '/var/log/YSFReflector': No such file or directory

Make sure the directory exists first before changing owner. mkdir -p /var/log/YSFReflector

Also, it looks like you're already logged in as root, so no need to use sudo on those commands.

While I'm sure nobody here really minds providing help where it's needed, we're getting into support of an operating system, and programs that are not specifically part of DVSwitch. Remember, the support for the DVSwitch programs that this group is intended for are the ones that are maintained in the DVSwitch github repo. All other support is a courtesy.

Steve KC1AWV

On Tue, Jun 18, 2019 at 1:48 AM N9UMJ <n9umj2@...> wrote:
Mike

I tried to reload the YSFReflecor and can't get it to reinstall over whats already there.

Analog_Bridge  NXDNClients  P25Clients  Quantar_Bridge  YSFParrot
DMRGateway     NXDNGateway  P25Gateway  YSFClients      md380-emu
MMDVM_Bridge   NXDNParrot   P25Parrot   YSFGateway      opt
root@hwsrv-499225:/opt# sudo chown mmdvm /var/log/YSFReflector
chown: cannot access '/var/log/YSFReflector': No such file or directory
root@hwsrv-499225:/opt# cd YSFClients
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients# ls
LICENCE    YSFClients      YSFGateway  YSFReflector
README.md  YSFClients.sln  YSFParrot
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients# cd YSFReflector
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo nano YSFreflector.ini
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# udo nano YSFReflector.ini

root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo nano YSFReflector.ini
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo useradd mmdvm -g mmdvm -s /                                                                             sbin/nologin
useradd: user 'mmdvm' already exists
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo chown mmdvm /var/log/YSFRef                                                                             lector
chown: cannot access '/var/log/YSFReflector': No such file or directory
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector#

What Think??

On Mon, Jun 17, 2019 at 10:52 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

http://manpages.ubuntu.com/manpages/bionic/man1/uname.1.html

On 6/17/2019 10:28 PM, N9UMJ wrote:
Mike

I recovered uname -r with sudo apt-get --reinstall install linux-headers-`uname -r`


Now it shows 4.15.0-15 generic for uname-r 




On Sun, Jun 16, 2019, 9:04 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

Not sure if there is anything specific to Ubuntu but Just a thought... Your packaging might be missing something needed. Someone else may be able to chime in on that.

What does it say when you type   '  uname -r   ' from cmd line ?

Not familiar with Dig Oc but

Did you use one of their stock images ?  or - Can/did you load your own iso ?


On 6/16/2019 7:40 PM, N9UMJ wrote:
Hi Mike

Ubuntu 18.04

On Sun, Jun 16, 2019 at 12:20 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

What OS and kernel version ?

On 6/16/2019 12:03 PM, N9UMJ wrote:
I just moved all of the DvSwitch files and server configurations away from Digital Ocean to a new VPS and can't get it to run, All of the ports have been configut=red on the firewall as the working version of DO, I was wondering if someone could give me some tips on what it might be or would be will to take a look see and see if I may have missed something

Thanks
Rick n9umj



--
Steve Miller
KC1AWV



--
Steve Miller
KC1AWV


Re: Just Moved server from Digital Ocean and now server won't run

N9UMJ
 

Thanks Steve and Mike
I'm going to wipe out Dv_Switch and all of the files completely from the new PS and try again

I've made the directories and they exist in the files,on the new VPS running is the issue??  all of the DV_Switch files and YSFReflector files are working on DO.

Something has been lost of corrupted when brought over from Digital Ocean

It's unfortunate that the snapshot image from DO cannot be moved outside of DO .

I may look at at creating a stand alone on a pi and putting it at the fiber hub for now and start building a standalone instance for the fiber hub and not use the vps. I have 4 multi channel trans coders sitting on the bench as a fall project, Time restraints in the summer is the problem.

The urgency is moving oit away from DO and having it running as it was before the DO fiasco , until the long term changes can be made


Since I'm starting over again is there a better iso option that Ubuntu 18.04

Thanks to both of you , I'll give the move another try any tips would be appreciated.

Rick n9umj


On Tue, Jun 18, 2019 at 7:39 AM Steve KC1AWV <smiller@...> wrote:
It looks to me that you're having procedural problems, and not issues with the programs themselves. You've got folders missing apparently. Here's the important part of what you've sent over:

chown: cannot access '/var/log/YSFReflector': No such file or directory

Make sure the directory exists first before changing owner. mkdir -p /var/log/YSFReflector

Also, it looks like you're already logged in as root, so no need to use sudo on those commands.

While I'm sure nobody here really minds providing help where it's needed, we're getting into support of an operating system, and programs that are not specifically part of DVSwitch. Remember, the support for the DVSwitch programs that this group is intended for are the ones that are maintained in the DVSwitch github repo. All other support is a courtesy.

Steve KC1AWV

On Tue, Jun 18, 2019 at 1:48 AM N9UMJ <n9umj2@...> wrote:
Mike

I tried to reload the YSFReflecor and can't get it to reinstall over whats already there.

Analog_Bridge  NXDNClients  P25Clients  Quantar_Bridge  YSFParrot
DMRGateway     NXDNGateway  P25Gateway  YSFClients      md380-emu
MMDVM_Bridge   NXDNParrot   P25Parrot   YSFGateway      opt
root@hwsrv-499225:/opt# sudo chown mmdvm /var/log/YSFReflector
chown: cannot access '/var/log/YSFReflector': No such file or directory
root@hwsrv-499225:/opt# cd YSFClients
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients# ls
LICENCE    YSFClients      YSFGateway  YSFReflector
README.md  YSFClients.sln  YSFParrot
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients# cd YSFReflector
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo nano YSFreflector.ini
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# udo nano YSFReflector.ini

root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo nano YSFReflector.ini
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo useradd mmdvm -g mmdvm -s /                                                                             sbin/nologin
useradd: user 'mmdvm' already exists
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo chown mmdvm /var/log/YSFRef                                                                             lector
chown: cannot access '/var/log/YSFReflector': No such file or directory
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector#

What Think??

On Mon, Jun 17, 2019 at 10:52 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

http://manpages.ubuntu.com/manpages/bionic/man1/uname.1.html

On 6/17/2019 10:28 PM, N9UMJ wrote:
Mike

I recovered uname -r with sudo apt-get --reinstall install linux-headers-`uname -r`


Now it shows 4.15.0-15 generic for uname-r 




On Sun, Jun 16, 2019, 9:04 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

Not sure if there is anything specific to Ubuntu but Just a thought... Your packaging might be missing something needed. Someone else may be able to chime in on that.

What does it say when you type   '  uname -r   ' from cmd line ?

Not familiar with Dig Oc but

Did you use one of their stock images ?  or - Can/did you load your own iso ?


On 6/16/2019 7:40 PM, N9UMJ wrote:
Hi Mike

Ubuntu 18.04

On Sun, Jun 16, 2019 at 12:20 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

What OS and kernel version ?

On 6/16/2019 12:03 PM, N9UMJ wrote:
I just moved all of the DvSwitch files and server configurations away from Digital Ocean to a new VPS and can't get it to run, All of the ports have been configut=red on the firewall as the working version of DO, I was wondering if someone could give me some tips on what it might be or would be will to take a look see and see if I may have missed something

Thanks
Rick n9umj



--
Steve Miller
KC1AWV


Re: Just Moved server from Digital Ocean and now server won't run

N9UMJ
 

#!/bin/bash
### BEGIN INIT INFO
#
# Provides:             YSFReflector
# Required-Start:       $all
# Required-Stop:
# Default-Start:        2 3 4 5
# Default-Stop:         0 1 6
# Short-Description:    Example startscript YSFReflector

#
### END INIT INFO
## Fill in name of program here.
PROG="YSFReflector"
PROG_PATH="/usr/local/bin/"
PROG_ARGS="/etc/YSFReflector.ini"
PIDFILE="/var/run/YSFReflector.pid"
USER="root"

start() {
      if [ -e $PIDFILE ]; then
          ## Program is running, exit with error.
          echo "Error! $PROG is currently running!" 1>&2
          exit 1
      else
          cd $PROG_PATH
          ./$PROG $PROG_ARGS
          echo "$PROG started"
          touch $PIDFILE
      fi
}

stop() {
      if [ -e $PIDFILE ]; then
          ## Program is running, so stop it
         echo "$PROG is running"
         rm -f $PIDFILE
         killall $PROG
         echo "$PROG stopped"
      else
          ## Program is not running, exit with error.
          echo "Error! $PROG not started!" 1>&2
          exit 1
      fi
}

## Check to see if we are running as root first.
## Found at
## http://www.cyberciti.biz/tips/shell-root-user-check-script.html
if [ "$(id -u)" != "0" ]; then
      echo "This script must be run as root" 1>&2
      exit 1
fi

case "$1" in
      start)
          start
          exit 0
      ;;
      stop)
          stop
          exit 0
      ;;
      reload|restart|force-reload)
          stop
          sleep 5
          start
          exit 0
      ;;
      **)
          echo "Usage: $0 {start|stop|reload}" 1>&2
          exit 1
      ;;
esac
exit 0
### END

On Tue, Jun 18, 2019 at 6:28 AM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

Show me YSFReflector.ini & your YSFReflector.sh  contents

and  does"  /var/run/YSFReflector.pid  "  exist ?


what is returned when you run  YSFReflector restart ?


On 6/18/2019 1:47 AM, N9UMJ wrote:
Mike

I tried to reload the YSFReflecor and can't get it to reinstall over whats already there.

Analog_Bridge  NXDNClients  P25Clients  Quantar_Bridge  YSFParrot
DMRGateway     NXDNGateway  P25Gateway  YSFClients      md380-emu
MMDVM_Bridge   NXDNParrot   P25Parrot   YSFGateway      opt
root@hwsrv-499225:/opt# sudo chown mmdvm /var/log/YSFReflector
chown: cannot access '/var/log/YSFReflector': No such file or directory
root@hwsrv-499225:/opt# cd YSFClients
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients# ls
LICENCE    YSFClients      YSFGateway  YSFReflector
README.md  YSFClients.sln  YSFParrot
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients# cd YSFReflector
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo nano YSFreflector.ini
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# udo nano YSFReflector.ini

root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo nano YSFReflector.ini
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo useradd mmdvm -g mmdvm -s /                                                                             sbin/nologin
useradd: user 'mmdvm' already exists
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo chown mmdvm /var/log/YSFRef                                                                             lector
chown: cannot access '/var/log/YSFReflector': No such file or directory
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector#

What Think??

On Mon, Jun 17, 2019 at 10:52 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

http://manpages.ubuntu.com/manpages/bionic/man1/uname.1.html

On 6/17/2019 10:28 PM, N9UMJ wrote:
Mike

I recovered uname -r with sudo apt-get --reinstall install linux-headers-`uname -r`


Now it shows 4.15.0-15 generic for uname-r 




On Sun, Jun 16, 2019, 9:04 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

Not sure if there is anything specific to Ubuntu but Just a thought... Your packaging might be missing something needed. Someone else may be able to chime in on that.

What does it say when you type   '  uname -r   ' from cmd line ?

Not familiar with Dig Oc but

Did you use one of their stock images ?  or - Can/did you load your own iso ?


On 6/16/2019 7:40 PM, N9UMJ wrote:
Hi Mike

Ubuntu 18.04

On Sun, Jun 16, 2019 at 12:20 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

What OS and kernel version ?

On 6/16/2019 12:03 PM, N9UMJ wrote:
I just moved all of the DvSwitch files and server configurations away from Digital Ocean to a new VPS and can't get it to run, All of the ports have been configut=red on the firewall as the working version of DO, I was wondering if someone could give me some tips on what it might be or would be will to take a look see and see if I may have missed something

Thanks
Rick n9umj


Re: Just Moved server from Digital Ocean and now server won't run

N9UMJ
 


[General]
Daemon=1

[Info]
# Remember to register your YSFReflector at:
# https://register.ysfreflector.de
Name=US_SIN_Southern
Description=Indiana_Link

[Log]
# Logging levels, 0=No logging
DisplayLevel=1
FileLevel=2
FilePath=/var/log/mmdvm
FileRoot=YSFReflector

[Network]
Port=42000
Debug=1

On Tue, Jun 18, 2019 at 6:28 AM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

Show me YSFReflector.ini & your YSFReflector.sh  contents

and  does"  /var/run/YSFReflector.pid  "  exist ?


what is returned when you run  YSFReflector restart ?


On 6/18/2019 1:47 AM, N9UMJ wrote:
Mike

I tried to reload the YSFReflecor and can't get it to reinstall over whats already there.

Analog_Bridge  NXDNClients  P25Clients  Quantar_Bridge  YSFParrot
DMRGateway     NXDNGateway  P25Gateway  YSFClients      md380-emu
MMDVM_Bridge   NXDNParrot   P25Parrot   YSFGateway      opt
root@hwsrv-499225:/opt# sudo chown mmdvm /var/log/YSFReflector
chown: cannot access '/var/log/YSFReflector': No such file or directory
root@hwsrv-499225:/opt# cd YSFClients
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients# ls
LICENCE    YSFClients      YSFGateway  YSFReflector
README.md  YSFClients.sln  YSFParrot
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients# cd YSFReflector
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo nano YSFreflector.ini
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# udo nano YSFReflector.ini

root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo nano YSFReflector.ini
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo useradd mmdvm -g mmdvm -s /                                                                             sbin/nologin
useradd: user 'mmdvm' already exists
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo chown mmdvm /var/log/YSFRef                                                                             lector
chown: cannot access '/var/log/YSFReflector': No such file or directory
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector#

What Think??

On Mon, Jun 17, 2019 at 10:52 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

http://manpages.ubuntu.com/manpages/bionic/man1/uname.1.html

On 6/17/2019 10:28 PM, N9UMJ wrote:
Mike

I recovered uname -r with sudo apt-get --reinstall install linux-headers-`uname -r`


Now it shows 4.15.0-15 generic for uname-r 




On Sun, Jun 16, 2019, 9:04 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

Not sure if there is anything specific to Ubuntu but Just a thought... Your packaging might be missing something needed. Someone else may be able to chime in on that.

What does it say when you type   '  uname -r   ' from cmd line ?

Not familiar with Dig Oc but

Did you use one of their stock images ?  or - Can/did you load your own iso ?


On 6/16/2019 7:40 PM, N9UMJ wrote:
Hi Mike

Ubuntu 18.04

On Sun, Jun 16, 2019 at 12:20 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

What OS and kernel version ?

On 6/16/2019 12:03 PM, N9UMJ wrote:
I just moved all of the DvSwitch files and server configurations away from Digital Ocean to a new VPS and can't get it to run, All of the ports have been configut=red on the firewall as the working version of DO, I was wondering if someone could give me some tips on what it might be or would be will to take a look see and see if I may have missed something

Thanks
Rick n9umj


Re: Just Moved server from Digital Ocean and now server won't run

Steve KC1AWV
 

If you can't run or don't have a simple command like mkdir, your OS is buggered up beyond recognition. It's one of the core utilities, and probably one of the most common commands used beside ls. I'd suggest wiping and reinstalling your server, trying to recover from this point will be tedious.

Save your .ini files for all the programs you wish to run on a different computer and start over using some of the wiki articles.

Steve KC1AWV


On Tue, Jun 18, 2019 at 7:52 AM N9UMJ <n9umj2@...> wrote:
Command not found

On Tue, Jun 18, 2019, 6:28 AM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

Show me YSFReflector.ini & your YSFReflector.sh  contents

and  does"  /var/run/YSFReflector.pid  "  exist ?


what is returned when you run  YSFReflector restart ?


On 6/18/2019 1:47 AM, N9UMJ wrote:
Mike

I tried to reload the YSFReflecor and can't get it to reinstall over whats already there.

Analog_Bridge  NXDNClients  P25Clients  Quantar_Bridge  YSFParrot
DMRGateway     NXDNGateway  P25Gateway  YSFClients      md380-emu
MMDVM_Bridge   NXDNParrot   P25Parrot   YSFGateway      opt
root@hwsrv-499225:/opt# sudo chown mmdvm /var/log/YSFReflector
chown: cannot access '/var/log/YSFReflector': No such file or directory
root@hwsrv-499225:/opt# cd YSFClients
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients# ls
LICENCE    YSFClients      YSFGateway  YSFReflector
README.md  YSFClients.sln  YSFParrot
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients# cd YSFReflector
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo nano YSFreflector.ini
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# udo nano YSFReflector.ini

root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo nano YSFReflector.ini
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo useradd mmdvm -g mmdvm -s /                                                                             sbin/nologin
useradd: user 'mmdvm' already exists
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector# sudo chown mmdvm /var/log/YSFRef                                                                             lector
chown: cannot access '/var/log/YSFReflector': No such file or directory
root@hwsrv-499225:/opt/YSFClients/YSFReflector#

What Think??

On Mon, Jun 17, 2019 at 10:52 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

http://manpages.ubuntu.com/manpages/bionic/man1/uname.1.html

On 6/17/2019 10:28 PM, N9UMJ wrote:
Mike

I recovered uname -r with sudo apt-get --reinstall install linux-headers-`uname -r`


Now it shows 4.15.0-15 generic for uname-r 




On Sun, Jun 16, 2019, 9:04 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

Not sure if there is anything specific to Ubuntu but Just a thought... Your packaging might be missing something needed. Someone else may be able to chime in on that.

What does it say when you type   '  uname -r   ' from cmd line ?

Not familiar with Dig Oc but

Did you use one of their stock images ?  or - Can/did you load your own iso ?


On 6/16/2019 7:40 PM, N9UMJ wrote:
Hi Mike

Ubuntu 18.04

On Sun, Jun 16, 2019 at 12:20 PM Mike KB8JNM <groupio@...> wrote:

What OS and kernel version ?

On 6/16/2019 12:03 PM, N9UMJ wrote:
I just moved all of the DvSwitch files and server configurations away from Digital Ocean to a new VPS and can't get it to run, All of the ports have been configut=red on the firewall as the working version of DO, I was wondering if someone could give me some tips on what it might be or would be will to take a look see and see if I may have missed something

Thanks
Rick n9umj



--
Steve Miller
KC1AWV

5741 - 5760 of 9891