Date   

Re: NOOB Setup-Configuration Help #analog_bridge #dmrlink

Chris K7AZ
 

62030 in MMDVM_Bridge doesnt connect at all... 



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: "Chris K7AZ via Groups.Io" <kilo7alphazulu@...>
Date: 8/1/19 20:53 (GMT-08:00)
To: main@DVSwitch.groups.io
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

I'll give that a try.  Tnx.   



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Adrian Fewster <vk4tux@...>
Date: 8/1/19 20:33 (GMT-08:00)
To: main@DVSwitch.groups.io
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

Have you tried port 62030 instead of 62031 ?

On 2/8/19 1:12 pm, Chris K7AZ via Groups.Io wrote:
The same problem persists across 4 different Masters.  

I don't have this email on the laptop being used to TV into the VM server across town.  

I'll hand transcribe as needed to avoid sending pictures.  



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Steve N4IRS <szingman@...>
Date: 8/1/19 19:06 (GMT-08:00)
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

Chris,
You have a problem with your connection to the Master, simple as that. Have you tried another Master? PLEASE learn to capture the test and paste it into a e-mail. No more cell phone pictures.

On 8/1/19 10:00 PM, Chris K7AZ via Groups.Io wrote:
Here is what I'm seeing.  
A minute after "Logged into master successfully" it says "Login to the master has failed, retrying connection".
Screen shot attached.



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Steve N4IRS <szingman@...>
Date: 8/1/19 16:23 (GMT-08:00)
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

Changing the password is not going to do you any good. The password for US Masters is "passw0rd" It's either logging in or not. Are you really sure it's ever logging in? This is what a successful login looks like:

M: 2019-08-01 23:20:21.455 MMDVM_Bridge-20180423 is running
D: 2019-08-01 23:20:31.493 DMR, Sending authorisation
D: 2019-08-01 23:20:31.540 DMR, Sending configuration
M: 2019-08-01 23:20:31.586 DMR, Logged into the master successfully
 

On 8/1/19 6:40 PM, Chris K7AZ via Groups.Io wrote:
When I examine the master info for my repeater,  it shows Zeros all the way across the board. Is that good or bad?  

In MMDVM_Bridge.ini  it is again showing connecting and disconnecting every 2 minutes.  
Tweaking the master password again is not fixing that issue.  

Any hints very much appreciated.   :)



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Eric Dayrit <kf6itc@...>
Date: 8/1/19 10:53 (GMT-08:00)
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

most of the time the file is there but it doesn't hurt to double check.

73, Eric



Re: NOOB Setup-Configuration Help #analog_bridge #dmrlink

Chris K7AZ
 

310689107




Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Steve N4IRS <szingman@...>
Date: 8/1/19 20:53 (GMT-08:00)
To: main@dvswitch.groups.io
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

What DMR I'd are you using to connect?

Sent via smoke signal (AT&T)


From: main@... <main@DVSwitch.groups.io> on behalf of Chris K7AZ via Groups.Io <kilo7alphazulu@...>
Sent: Thursday, August 1, 2019 11:12:39 PM
To: main@DVSwitch.groups.io <main@DVSwitch.groups.io>
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge
 
The same problem persists across 4 different Masters.  

I don't have this email on the laptop being used to TV into the VM server across town.  

I'll hand transcribe as needed to avoid sending pictures  



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Steve N4IRS <szingman@...>
Date: 8/1/19 19:06 (GMT-08:00)
To: main@DVSwitch.groups.io
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

Chris,
You have a problem with your connection to the Master, simple as that. Have you tried another Master? PLEASE learn to capture the test and paste it into a e-mail. No more cell phone pictures.

On 8/1/19 10:00 PM, Chris K7AZ via Groups.Io wrote:
Here is what I'm seeing.  
A minute after "Logged into master successfully" it says "Login to the master has failed, retrying connection".
Screen shot attached.



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Steve N4IRS <szingman@...>
Date: 8/1/19 16:23 (GMT-08:00)
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

Changing the password is not going to do you any good. The password for US Masters is "passw0rd" It's either logging in or not. Are you really sure it's ever logging in? This is what a successful login looks like:

M: 2019-08-01 23:20:21.455 MMDVM_Bridge-20180423 is running
D: 2019-08-01 23:20:31.493 DMR, Sending authorisation
D: 2019-08-01 23:20:31.540 DMR, Sending configuration
M: 2019-08-01 23:20:31.586 DMR, Logged into the master successfully
 

On 8/1/19 6:40 PM, Chris K7AZ via Groups.Io wrote:
When I examine the master info for my repeater,  it shows Zeros all the way across the board. Is that good or bad?  

In MMDVM_Bridge.ini  it is again showing connecting and disconnecting every 2 minutes.  
Tweaking the master password again is not fixing that issue.  

Any hints very much appreciated.   :)



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Eric Dayrit <kf6itc@...>
Date: 8/1/19 10:53 (GMT-08:00)
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

most of the time the file is there but it doesn't hurt to double check.

73, Eric



Re: NOOB Setup-Configuration Help #analog_bridge #dmrlink

Chris K7AZ
 

I'll give that a try.  Tnx.   



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Adrian Fewster <vk4tux@...>
Date: 8/1/19 20:33 (GMT-08:00)
To: main@DVSwitch.groups.io
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

Have you tried port 62030 instead of 62031 ?

On 2/8/19 1:12 pm, Chris K7AZ via Groups.Io wrote:
The same problem persists across 4 different Masters.  

I don't have this email on the laptop being used to TV into the VM server across town.  

I'll hand transcribe as needed to avoid sending pictures.  



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Steve N4IRS <szingman@...>
Date: 8/1/19 19:06 (GMT-08:00)
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

Chris,
You have a problem with your connection to the Master, simple as that. Have you tried another Master? PLEASE learn to capture the test and paste it into a e-mail. No more cell phone pictures.

On 8/1/19 10:00 PM, Chris K7AZ via Groups.Io wrote:
Here is what I'm seeing.  
A minute after "Logged into master successfully" it says "Login to the master has failed, retrying connection".
Screen shot attached.



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Steve N4IRS <szingman@...>
Date: 8/1/19 16:23 (GMT-08:00)
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

Changing the password is not going to do you any good. The password for US Masters is "passw0rd" It's either logging in or not. Are you really sure it's ever logging in? This is what a successful login looks like:

M: 2019-08-01 23:20:21.455 MMDVM_Bridge-20180423 is running
D: 2019-08-01 23:20:31.493 DMR, Sending authorisation
D: 2019-08-01 23:20:31.540 DMR, Sending configuration
M: 2019-08-01 23:20:31.586 DMR, Logged into the master successfully
 

On 8/1/19 6:40 PM, Chris K7AZ via Groups.Io wrote:
When I examine the master info for my repeater,  it shows Zeros all the way across the board. Is that good or bad?  

In MMDVM_Bridge.ini  it is again showing connecting and disconnecting every 2 minutes.  
Tweaking the master password again is not fixing that issue.  

Any hints very much appreciated.   :)



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Eric Dayrit <kf6itc@...>
Date: 8/1/19 10:53 (GMT-08:00)
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

most of the time the file is there but it doesn't hurt to double check.

73, Eric



Re: NOOB Setup-Configuration Help #analog_bridge #dmrlink

Steve N4IRS
 

What DMR I'd are you using to connect?

Sent via smoke signal (AT&T)


From: main@DVSwitch.groups.io <main@DVSwitch.groups.io> on behalf of Chris K7AZ via Groups.Io <kilo7alphazulu@...>
Sent: Thursday, August 1, 2019 11:12:39 PM
To: main@DVSwitch.groups.io <main@DVSwitch.groups.io>
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge
 
The same problem persists across 4 different Masters.  

I don't have this email on the laptop being used to TV into the VM server across town.  

I'll hand transcribe as needed to avoid sending pictures.  



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Steve N4IRS <szingman@...>
Date: 8/1/19 19:06 (GMT-08:00)
To: main@DVSwitch.groups.io
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

Chris,
You have a problem with your connection to the Master, simple as that. Have you tried another Master? PLEASE learn to capture the test and paste it into a e-mail. No more cell phone pictures.

On 8/1/19 10:00 PM, Chris K7AZ via Groups.Io wrote:
Here is what I'm seeing.  
A minute after "Logged into master successfully" it says "Login to the master has failed, retrying connection".
Screen shot attached.



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Steve N4IRS <szingman@...>
Date: 8/1/19 16:23 (GMT-08:00)
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

Changing the password is not going to do you any good. The password for US Masters is "passw0rd" It's either logging in or not. Are you really sure it's ever logging in? This is what a successful login looks like:

M: 2019-08-01 23:20:21.455 MMDVM_Bridge-20180423 is running
D: 2019-08-01 23:20:31.493 DMR, Sending authorisation
D: 2019-08-01 23:20:31.540 DMR, Sending configuration
M: 2019-08-01 23:20:31.586 DMR, Logged into the master successfully
 

On 8/1/19 6:40 PM, Chris K7AZ via Groups.Io wrote:
When I examine the master info for my repeater,  it shows Zeros all the way across the board. Is that good or bad?  

In MMDVM_Bridge.ini  it is again showing connecting and disconnecting every 2 minutes.  
Tweaking the master password again is not fixing that issue.  

Any hints very much appreciated.   :)



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Eric Dayrit <kf6itc@...>
Date: 8/1/19 10:53 (GMT-08:00)
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

most of the time the file is there but it doesn't hurt to double check.

73, Eric



Re: NOOB Setup-Configuration Help #analog_bridge #dmrlink

Adrian Fewster <vk4tux@...>
 

Have you tried port 62030 instead of 62031 ?

On 2/8/19 1:12 pm, Chris K7AZ via Groups.Io wrote:
The same problem persists across 4 different Masters.  

I don't have this email on the laptop being used to TV into the VM server across town.  

I'll hand transcribe as needed to avoid sending pictures.  



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Steve N4IRS <szingman@...>
Date: 8/1/19 19:06 (GMT-08:00)
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

Chris,
You have a problem with your connection to the Master, simple as that. Have you tried another Master? PLEASE learn to capture the test and paste it into a e-mail. No more cell phone pictures.

On 8/1/19 10:00 PM, Chris K7AZ via Groups.Io wrote:
Here is what I'm seeing.  
A minute after "Logged into master successfully" it says "Login to the master has failed, retrying connection".
Screen shot attached.



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Steve N4IRS <szingman@...>
Date: 8/1/19 16:23 (GMT-08:00)
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

Changing the password is not going to do you any good. The password for US Masters is "passw0rd" It's either logging in or not. Are you really sure it's ever logging in? This is what a successful login looks like:

M: 2019-08-01 23:20:21.455 MMDVM_Bridge-20180423 is running
D: 2019-08-01 23:20:31.493 DMR, Sending authorisation
D: 2019-08-01 23:20:31.540 DMR, Sending configuration
M: 2019-08-01 23:20:31.586 DMR, Logged into the master successfully
 

On 8/1/19 6:40 PM, Chris K7AZ via Groups.Io wrote:
When I examine the master info for my repeater,  it shows Zeros all the way across the board. Is that good or bad?  

In MMDVM_Bridge.ini  it is again showing connecting and disconnecting every 2 minutes.  
Tweaking the master password again is not fixing that issue.  

Any hints very much appreciated.   :)



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Eric Dayrit <kf6itc@...>
Date: 8/1/19 10:53 (GMT-08:00)
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

most of the time the file is there but it doesn't hurt to double check.

73, Eric



Re: NOOB Setup-Configuration Help #analog_bridge #dmrlink

Chris K7AZ
 

The same problem persists across 4 different Masters.  

I don't have this email on the laptop being used to TV into the VM server across town.  

I'll hand transcribe as needed to avoid sending pictures.  



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Steve N4IRS <szingman@...>
Date: 8/1/19 19:06 (GMT-08:00)
To: main@DVSwitch.groups.io
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

Chris,
You have a problem with your connection to the Master, simple as that. Have you tried another Master? PLEASE learn to capture the test and paste it into a e-mail. No more cell phone pictures.

On 8/1/19 10:00 PM, Chris K7AZ via Groups.Io wrote:
Here is what I'm seeing.  
A minute after "Logged into master successfully" it says "Login to the master has failed, retrying connection".
Screen shot attached.



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Steve N4IRS <szingman@...>
Date: 8/1/19 16:23 (GMT-08:00)
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

Changing the password is not going to do you any good. The password for US Masters is "passw0rd" It's either logging in or not. Are you really sure it's ever logging in? This is what a successful login looks like:

M: 2019-08-01 23:20:21.455 MMDVM_Bridge-20180423 is running
D: 2019-08-01 23:20:31.493 DMR, Sending authorisation
D: 2019-08-01 23:20:31.540 DMR, Sending configuration
M: 2019-08-01 23:20:31.586 DMR, Logged into the master successfully
 

On 8/1/19 6:40 PM, Chris K7AZ via Groups.Io wrote:
When I examine the master info for my repeater,  it shows Zeros all the way across the board. Is that good or bad?  

In MMDVM_Bridge.ini  it is again showing connecting and disconnecting every 2 minutes.  
Tweaking the master password again is not fixing that issue.  

Any hints very much appreciated.   :)



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Eric Dayrit <kf6itc@...>
Date: 8/1/19 10:53 (GMT-08:00)
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

most of the time the file is there but it doesn't hurt to double check.

73, Eric



Re: NOOB Setup-Configuration Help #analog_bridge #dmrlink

Steve N4IRS
 

Chris,
You have a problem with your connection to the Master, simple as that. Have you tried another Master? PLEASE learn to capture the test and paste it into a e-mail. No more cell phone pictures.

On 8/1/19 10:00 PM, Chris K7AZ via Groups.Io wrote:
Here is what I'm seeing.  
A minute after "Logged into master successfully" it says "Login to the master has failed, retrying connection".
Screen shot attached.



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Steve N4IRS <szingman@...>
Date: 8/1/19 16:23 (GMT-08:00)
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

Changing the password is not going to do you any good. The password for US Masters is "passw0rd" It's either logging in or not. Are you really sure it's ever logging in? This is what a successful login looks like:

M: 2019-08-01 23:20:21.455 MMDVM_Bridge-20180423 is running
D: 2019-08-01 23:20:31.493 DMR, Sending authorisation
D: 2019-08-01 23:20:31.540 DMR, Sending configuration
M: 2019-08-01 23:20:31.586 DMR, Logged into the master successfully
 

On 8/1/19 6:40 PM, Chris K7AZ via Groups.Io wrote:
When I examine the master info for my repeater,  it shows Zeros all the way across the board. Is that good or bad?  

In MMDVM_Bridge.ini  it is again showing connecting and disconnecting every 2 minutes.  
Tweaking the master password again is not fixing that issue.  

Any hints very much appreciated.   :)



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Eric Dayrit <kf6itc@...>
Date: 8/1/19 10:53 (GMT-08:00)
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

most of the time the file is there but it doesn't hurt to double check.

73, Eric



Re: NOOB Setup-Configuration Help #analog_bridge #dmrlink

Chris K7AZ
 

Here is what I'm seeing.  
A minute after "Logged into master successfully" it says "Login to the master has failed, retrying connection".
Screen shot attached.



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Steve N4IRS <szingman@...>
Date: 8/1/19 16:23 (GMT-08:00)
To: main@DVSwitch.groups.io
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

Changing the password is not going to do you any good. The password for US Masters is "passw0rd" It's either logging in or not. Are you really sure it's ever logging in? This is what a successful login looks like:

M: 2019-08-01 23:20:21.455 MMDVM_Bridge-20180423 is running
D: 2019-08-01 23:20:31.493 DMR, Sending authorisation
D: 2019-08-01 23:20:31.540 DMR, Sending configuration
M: 2019-08-01 23:20:31.586 DMR, Logged into the master successfully
 

On 8/1/19 6:40 PM, Chris K7AZ via Groups.Io wrote:
When I examine the master info for my repeater,  it shows Zeros all the way across the board. Is that good or bad?  

In MMDVM_Bridge.ini  it is again showing connecting and disconnecting every 2 minutes.  
Tweaking the master password again is not fixing that issue.  

Any hints very much appreciated.   :)



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Eric Dayrit <kf6itc@...>
Date: 8/1/19 10:53 (GMT-08:00)
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

most of the time the file is there but it doesn't hurt to double check.

73, Eric


Re: NOOB Setup-Configuration Help #analog_bridge #dmrlink

Steve N4IRS
 

Changing the password is not going to do you any good. The password for US Masters is "passw0rd" It's either logging in or not. Are you really sure it's ever logging in? This is what a successful login looks like:

M: 2019-08-01 23:20:21.455 MMDVM_Bridge-20180423 is running
D: 2019-08-01 23:20:31.493 DMR, Sending authorisation
D: 2019-08-01 23:20:31.540 DMR, Sending configuration
M: 2019-08-01 23:20:31.586 DMR, Logged into the master successfully
 

On 8/1/19 6:40 PM, Chris K7AZ via Groups.Io wrote:
When I examine the master info for my repeater,  it shows Zeros all the way across the board. Is that good or bad?  

In MMDVM_Bridge.ini  it is again showing connecting and disconnecting every 2 minutes.  
Tweaking the master password again is not fixing that issue.  

Any hints very much appreciated.   :)



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Eric Dayrit <kf6itc@...>
Date: 8/1/19 10:53 (GMT-08:00)
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

most of the time the file is there but it doesn't hurt to double check.

73, Eric


Re: NOOB Setup-Configuration Help #analog_bridge #dmrlink

Chris K7AZ
 

When I examine the master info for my repeater,  it shows Zeros all the way across the board. Is that good or bad?  

In MMDVM_Bridge.ini  it is again showing connecting and disconnecting every 2 minutes.  
Tweaking the master password again is not fixing that issue.  

Any hints very much appreciated.   :)



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Eric Dayrit <kf6itc@...>
Date: 8/1/19 10:53 (GMT-08:00)
To: main@DVSwitch.groups.io
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

most of the time the file is there but it doesn't hurt to double check.

73, Eric


Re: NOOB Setup-Configuration Help #analog_bridge #dmrlink

Eric-K6KWB
 

most of the time the file is there but it doesn't hurt to double check.

73, Eric


Re: NOOB Setup-Configuration Help #analog_bridge #dmrlink

Chris K7AZ
 

Thanks,  I'll plug in those and see what goes right  :)



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Eric Dayrit <kf6itc@...>
Date: 8/1/19 10:22 (GMT-08:00)
To: main@DVSwitch.groups.io
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

This works for me.

; Metadata management
subscriberFile = /var/lib/dvswitch/DMRIds.csv    ; DMR ID to callsign lookup data
exportMetadata = true                                         ; Export metadata to USRP partner (transcode setups require this)
 


Re: NOOB Setup-Configuration Help #analog_bridge #dmrlink

Eric-K6KWB
 

This works for me.

; Metadata management
subscriberFile = /var/lib/dvswitch/DMRIds.csv    ; DMR ID to callsign lookup data
exportMetadata = true                                         ; Export metadata to USRP partner (transcode setups require this)
 


Re: NOOB Setup-Configuration Help #analog_bridge #dmrlink

Chris K7AZ
 

Here is what it looks like at the moment: 



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: "Chris K7AZ via Groups.Io" <kilo7alphazulu@...>
Date: 7/31/19 20:33 (GMT-08:00)
To: main@DVSwitch.groups.io
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

Sorry, here is the photo of 28 page doc. 



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: kilo7alphazulu <kilo7alphazulu@...>
Date: 7/31/19 20:31 (GMT-08:00)
To: main@DVSwitch.groups.io
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

Question on Analog_Bridge:
Under General/Metadata management, should current subscriberFile entry be changed to match the 28 page document (image attached)?  
Does the order of entries matter?

Thank you,
Chris K7AZ 




Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone


Re: NOOB Setup-Configuration Help #analog_bridge #dmrlink

Chris K7AZ
 

Sorry, here is the photo of 28 page doc. 



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: kilo7alphazulu <kilo7alphazulu@...>
Date: 7/31/19 20:31 (GMT-08:00)
To: main@DVSwitch.groups.io
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

Question on Analog_Bridge:
Under General/Metadata management, should current subscriberFile entry be changed to match the 28 page document (image attached)?  
Does the order of entries matter?

Thank you,
Chris K7AZ 




Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone


Re: NOOB Setup-Configuration Help #analog_bridge #dmrlink

Chris K7AZ
 

Question on Analog_Bridge:
Under General/Metadata management, should current subscriberFile entry be changed to match the 28 page document (image attached)?  
Does the order of entries matter?

Thank you,
Chris K7AZ 




Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: "Chris K7AZ via Groups.Io" <kilo7alphazulu@...>
Date: 7/31/19 15:36 (GMT-08:00)
To: main@DVSwitch.groups.io
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

Thank you!  Makes sense now.  



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Adrian Fewster <vk4tux@...>
Date: 7/31/19 14:35 (GMT-08:00)
To: main@DVSwitch.groups.io
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

passw1rd is just for the UK server, The generic password worldwide is ; 
passw0rd     0 = zero.

On 31/7/19 11:59 pm, Chris K7AZ via Groups.Io wrote:
> Hi Ernest,
> I tried the PW you suggested but only results in 100% failure.
>
> As for the IP address, 3103.repeater.net is the BM 3103 master server
> and pings every time.
>
> One thing of interest, since putting the PW back to passw0rd, I no
> longer get the reoccurring timeout error and retries...
>
> Maybe Murphy left the building?
>
>




Re: NOOB Setup-Configuration Help #analog_bridge #dmrlink

Chris K7AZ
 

Thank you!  Makes sense now.  



Sent from my Verizon, Samsung Galaxy smartphone

-------- Original message --------
From: Adrian Fewster <vk4tux@...>
Date: 7/31/19 14:35 (GMT-08:00)
To: main@DVSwitch.groups.io
Subject: Re: [DVSwitch] NOOB Setup-Configuration Help #dmrlink #analog_bridge

passw1rd is just for the UK server, The generic password worldwide is ; 
passw0rd     0 = zero.

On 31/7/19 11:59 pm, Chris K7AZ via Groups.Io wrote:
> Hi Ernest,
> I tried the PW you suggested but only results in 100% failure.
>
> As for the IP address, 3103.repeater.net is the BM 3103 master server
> and pings every time.
>
> One thing of interest, since putting the PW back to passw0rd, I no
> longer get the reoccurring timeout error and retries...
>
> Maybe Murphy left the building?
>
>




Re: NOOB Setup-Configuration Help #analog_bridge #dmrlink

Adrian Fewster <vk4tux@...>
 

passw1rd is just for the UK server, The generic password worldwide is ;  passw0rd     0 = zero.

On 31/7/19 11:59 pm, Chris K7AZ via Groups.Io wrote:
Hi Ernest,
I tried the PW you suggested but only results in 100% failure.

As for the IP address, 3103.repeater.net is the BM 3103 master server and pings every time.

One thing of interest, since putting the PW back to passw0rd, I no longer get the reoccurring timeout error and retries...

Maybe Murphy left the building?


Re: Wires-X options

Robert Bretzman
 

Sounds great Jeff, Thanks to a bunch of hard work from the guys that do the coding the bridges on our Network work very well.
It is great to have knowledgeable hams willing to share their great work so everyone can enjoy the hobby.
73
Robert
K4WZV



On Wed, Jul 31, 2019 at 12:54 PM Jeff - WA3PNY via Groups.Io <bauerjv=mac.com@groups.io> wrote:
We have Wires-X to XLX working with a RF bridge.  That’s the problem with proprietary protocols.


Jeff


Rev. Jeffrey V. Bauer
6381 Mulberry Ln.
Macungie, PA 18062
WA3PNY
CCS-7 3142263
NXDN 504
Wires-X 18394/28394

On Jul 31, 2019, at 11:59 AM, Patrick Perdue <patrick@...> wrote:

I, too, would love to find a way to connect a XLX reflector to Wires-X, and have not heard of this being done, only YSF.


On 7/31/2019 10:48 AM, Steve N4IRS wrote:


On 7/31/2019 10:44 AM, Skyler Fennell wrote:
My understanding is that BrandMeister reverse engineered the Wires-X protocol so we can connect to wires-x nodes through their system. 
Correct
Is this wires-x to DMR code public, I can't find it anywhere. Is BM open source? Is there any other way to cross-link to Wires-X without using an RF link or going through BM?
No, the reverse code is not public. No, BM is not open source. I do not know of a way to connect to Wires-X.

Steve
 


Re: Wires-X options

Jeff - WA3PNY
 

We have Wires-X to XLX working with a RF bridge.  That’s the problem with proprietary protocols.


Jeff


Rev. Jeffrey V. Bauer
6381 Mulberry Ln.
Macungie, PA 18062
WA3PNY
CCS-7 3142263
NXDN 504
Wires-X 18394/28394

On Jul 31, 2019, at 11:59 AM, Patrick Perdue <patrick@...> wrote:

I, too, would love to find a way to connect a XLX reflector to Wires-X, and have not heard of this being done, only YSF.


On 7/31/2019 10:48 AM, Steve N4IRS wrote:


On 7/31/2019 10:44 AM, Skyler Fennell wrote:
My understanding is that BrandMeister reverse engineered the Wires-X protocol so we can connect to wires-x nodes through their system. 
Correct
Is this wires-x to DMR code public, I can't find it anywhere. Is BM open source? Is there any other way to cross-link to Wires-X without using an RF link or going through BM?
No, the reverse code is not public. No, BM is not open source. I do not know of a way to connect to Wires-X.

Steve
 

4581 - 4600 of 9203