Date   

Re: error while installing quantar

Tom
 

Thanks Steve. That got me past the error in the DVSwitch.sh.

 

Now, when I run /opt/P25Gateway/P25Gateway P25Gateway.ini  , I get:

 

root@P25reflector:/opt/P25Gateway# ./P25Gateway P25Gateway.ini

I: 2020-08-06 19:17:35.943 Opening P25 network connection

I: 2020-08-06 19:17:35.943 Opening P25 network connection

I: 2020-08-06 19:17:36.315 Loaded 13 P25 reflectors

I: 2020-08-06 19:17:36.315 Loaded P25 parrot (TG10)

I: 2020-08-06 19:17:36.853 Loaded 169569 Ids to the callsign lookup table

M: 2020-08-06 19:17:36.853 Starting P25Gateway-20180409

I: 2020-08-06 19:17:36.853 Started the DMR Id lookup reload thread

 

And it just hangs there.

 

Tom

 

From: main@DVSwitch.groups.io <main@DVSwitch.groups.io> On Behalf Of Steve N4IRS
Sent: Thursday, August 6, 2020 1:27 PM
To: main@DVSwitch.groups.io
Subject: Re: [DVSwitch] error while installing quantar

 

Tom,
As root:
cd /opt/MMDVM_Bridge
ls -la
# do you have a dvswitch.sh?
mv dvswitch.sh dvswitch.sh.old
wget https://github.com/DVSwitch/MMDVM_Bridge/raw/master/dvswitch.sh
chmod +x dvswitch.sh
apt-get install -f

Steve N4IRS

On 8/6/2020 2:10 PM, Tom wrote:

I started with a clean raspian Stretsh (Debian 9) in a Pi3B+. I installed the dvswitch-repo and an update. While installing quantar I get errors associated with DMR ID file:

Setting up mmdvm-bridge (1.5-20200427-23) ...

Error, DMR ID file does not seem to be valid

dpkg: error processing package mmdvm-bridge (--configure):

 subprocess installed post-installation script returned error exit status 251

Setting up p25gateway (1.1-20180424-9) ...

Created symlink /etc/systemd/system/multi-user.target.wants/p25gateway.service -> /lib/systemd/system/p25gateway.service.

Setting up quantar (1.01-20180420-2) ...

Errors were encountered while processing:

 mmdvm-bridge

E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

Thanks,
Tom / K5TRA

 


Re: error while installing quantar

Steve N4IRS
 

Tom,
As root:
cd /opt/MMDVM_Bridge
ls -la
# do you have a dvswitch.sh?
mv dvswitch.sh dvswitch.sh.old
wget https://github.com/DVSwitch/MMDVM_Bridge/raw/master/dvswitch.sh
chmod +x dvswitch.sh
apt-get install -f

Steve N4IRS

On 8/6/2020 2:10 PM, Tom wrote:
I started with a clean raspian Stretsh (Debian 9) in a Pi3B+. I installed the dvswitch-repo and an update. While installing quantar I get errors associated with DMR ID file:

Setting up mmdvm-bridge (1.5-20200427-23) ...
Error, DMR ID file does not seem to be valid
dpkg: error processing package mmdvm-bridge (--configure):
 subprocess installed post-installation script returned error exit status 251
Setting up p25gateway (1.1-20180424-9) ...
Created symlink /etc/systemd/system/multi-user.target.wants/p25gateway.service -> /lib/systemd/system/p25gateway.service.
Setting up quantar (1.01-20180420-2) ...
Errors were encountered while processing:
 mmdvm-bridge
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

Thanks,
Tom / K5TRA


error while installing quantar

Tom
 

I started with a clean raspian Stretsh (Debian 9) in a Pi3B+. I installed the dvswitch-repo and an update. While installing quantar I get errors associated with DMR ID file:

Setting up mmdvm-bridge (1.5-20200427-23) ...
Error, DMR ID file does not seem to be valid
dpkg: error processing package mmdvm-bridge (--configure):
 subprocess installed post-installation script returned error exit status 251
Setting up p25gateway (1.1-20180424-9) ...
Created symlink /etc/systemd/system/multi-user.target.wants/p25gateway.service -> /lib/systemd/system/p25gateway.service.
Setting up quantar (1.01-20180420-2) ...
Errors were encountered while processing:
 mmdvm-bridge
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

Thanks,
Tom / K5TRA


Re: AllStar and DummyRepeater

Steve N4IRS
 

Tony,
Sorry, I did not see this when you posted. I have restored my old copy of the info on using DummyRepeater.
A you know, we no longer use this method to connect AllStar to D-Star. The files are at <https://github.com/N4IRS/DummyRepeater>

73, Steve N4IRS

On 8/2/20 5:21 AM, Tony Langdon wrote:
I'm looking to build a a gateway between AllStar and D-STAR, and I've
seen references to using DummyRepeater and IRCDDBGateway, instead of
Analog_Bridge.  This has the advantage for me of being able to repurpose
a blue DV Dongle to do the DSAMBE conversion, saving a bit of money and
postage time (postage is quite slow these days)

I am aware there is a modification for DummyRepeater that allows it to
use the USRP interface, making it a perfect fit for AllStar, and I have
the AllStar side configured.  However, from there, documentation seems
to be lacking, and I couldn't find the patch (found a dead Guthub link).


Anyone have any more info?


Re: Problem after Power Blip

Brad N8PC
 

I think I solved it. I reset my router with no go on it. then i just did a Full factory reset of my router and that cured the problem. In case anyone else has that same problem do a factory reset (Full) or put it on a UPS to so it don't get trashed.


Re: Problem after Power Blip

Steve N4IRS
 

I don't see anything wrong.
Restart MMDVM_Bridge
Check selfcare and make sure it's showing the bridge logged in.

Steve

On 8/2/20 4:13 PM, Brad N8PC wrote:
Steve,
  I had a power Blip and reset everything. The problem is I can hear my DMR audio from Brandmeister thru the Bridge over my repeater.
I see on brandmeister that my repeater is sending data to brandmeister but nothing is heard over my DMR from them. example:

DMR to Hotspot to BM to TG 314651 to AB over repeater works fine
Analog to AB to MB to Brandmeister tg 314651 sees packets but
Brandmeister to tg 314651 to my hotspot nothing heard and no data.

Please help me understand that. it also doesn't matter what server or talk group I use same results.
attaching logs for your viewing


Problem after Power Blip

Brad N8PC
 

Steve,
  I had a power Blip and reset everything. The problem is I can hear my DMR audio from Brandmeister thru the Bridge over my repeater.
I see on brandmeister that my repeater is sending data to brandmeister but nothing is heard over my DMR from them. example:

DMR to Hotspot to BM to TG 314651 to AB over repeater works fine
Analog to AB to MB to Brandmeister tg 314651 sees packets but
Brandmeister to tg 314651 to my hotspot nothing heard and no data.

Please help me understand that. it also doesn't matter what server or talk group I use same results.
attaching logs for your viewing


Re: mmdvm_bridge won’t start on boot after update #mmdvm_bridge

Chris Whitam
 

That did it!  Awesome, thank you!


AllStar and DummyRepeater

 

I'm looking to build a a gateway between AllStar and D-STAR, and I've
seen references to using DummyRepeater and IRCDDBGateway, instead of
Analog_Bridge.  This has the advantage for me of being able to repurpose
a blue DV Dongle to do the DSAMBE conversion, saving a bit of money and
postage time (postage is quite slow these days)

I am aware there is a modification for DummyRepeater that allows it to
use the USRP interface, making it a perfect fit for AllStar, and I have
the AllStar side configured.  However, from there, documentation seems
to be lacking, and I couldn't find the patch (found a dead Guthub link).


Anyone have any more info?

--
73 de Tony VK3JED/VK3IRL
http://vkradio.com


Re: mmdvm_bridge won’t start on boot after update #mmdvm_bridge

Steve N4IRS
 

Chris,
It sounds like netcheck does not think your internet connection is coming up fast enough.
Make a backup of mmdvm_bridge.system and edit the file:
 
[Unit]

Description=MMDVM_Bridge Service
# Description=Place this file in /lib/systemd/system
# Description=N4IRS 04/20/2018

# The device name should point to the
# port the mmdvm is plugged into.
# For USB ports (Arduino Due)
# BindTo=dev-ttyACM0.device
#
# To make the network-online.target available
# systemctl enable systemd-networkd-wait-online.service

After=network-online.target syslog.target # netcheck.service
# Requires=netcheck.service
Wants=network-online.target

[Service]
Type=simple
Restart=always
RestartSec=3
Restart=on-abort
StandardOutput=null
WorkingDirectory=/opt/MMDVM_Bridge
ExecStartPre = /bin/sh -c 'echo "Starting MMDVM_Bridge: [`date +%%T.%%3N`]" >> $
ExecStart=/opt/MMDVM_Bridge/MMDVM_Bridge /opt/MMDVM_Bridge/MMDVM_Bridge.ini
ExecReload=/bin/kill -HUP $MAINPID
KillMode=process

[Install]
WantedBy=multi-user.target

I bolded the 2 places to comment out netcheck.
reboot and verify mmdvm_bridge is starting.

Steve N4IRS


On 8/1/20 10:53 PM, Chris Whitam wrote:
On Sat, Aug 1, 2020 at 10:11 PM, Steve N4IRS wrote:
mmdvm_bridge.system
Here is what it looks like

[Unit]

Description=MMDVM_Bridge Service

# Description=Place this file in /lib/systemd/system

# Description=N4IRS 04/20/2018

 

# The device name should point to the

# port the mmdvm is plugged into.

# For USB ports (Arduino Due)

# BindTo=dev-ttyACM0.device

#

# To make the network-online.target available

# systemctl enable systemd-networkd-wait-online.service

 

After=network-online.target syslog.target netcheck.service

Requires=netcheck.service

Wants=network-online.target

 

[Service]

Type=simple

Restart=always

RestartSec=3

Restart=on-abort

StandardOutput=null

WorkingDirectory=/opt/MMDVM_Bridge

ExecStartPre = /bin/sh -c 'echo "Starting MMDVM_Bridge: [`date +%%T.%%3N`]" >> $

ExecStart=/opt/MMDVM_Bridge/MMDVM_Bridge /opt/MMDVM_Bridge/MMDVM_Bridge.ini

ExecReload=/bin/kill -HUP $MAINPID

 

KillMode=process

[Install]

WantedBy=multi-user.target

 

 

 

 



Re: mmdvm_bridge won’t start on boot after update #mmdvm_bridge

Chris Whitam
 

On Sat, Aug 1, 2020 at 10:11 PM, Steve N4IRS wrote:
mmdvm_bridge.system
Here is what it looks like

[Unit]

Description=MMDVM_Bridge Service

# Description=Place this file in /lib/systemd/system

# Description=N4IRS 04/20/2018

 

# The device name should point to the

# port the mmdvm is plugged into.

# For USB ports (Arduino Due)

# BindTo=dev-ttyACM0.device

#

# To make the network-online.target available

# systemctl enable systemd-networkd-wait-online.service

 

After=network-online.target syslog.target netcheck.service

Requires=netcheck.service

Wants=network-online.target

 

[Service]

Type=simple

Restart=always

RestartSec=3

Restart=on-abort

StandardOutput=null

WorkingDirectory=/opt/MMDVM_Bridge

ExecStartPre = /bin/sh -c 'echo "Starting MMDVM_Bridge: [`date +%%T.%%3N`]" >> $

ExecStart=/opt/MMDVM_Bridge/MMDVM_Bridge /opt/MMDVM_Bridge/MMDVM_Bridge.ini

ExecReload=/bin/kill -HUP $MAINPID

 

KillMode=process

[Install]

WantedBy=multi-user.target

 

 

 

 


Re: mmdvm_bridge won’t start on boot after update #mmdvm_bridge

Steve N4IRS
 

Show me your /lib/systemd/system/mmdvm_bridge.system

On 8/1/20 9:59 PM, Chris Whitam wrote:

So it appears I have an issue when I do the status.

mmdvm_bridge.service - MMDVM_Bridge Service

   Loaded: loaded (/lib/systemd/system/mmdvm_bridge.service; enabled; vendor preset: enabled)

   Active: inactive (dead)

 

Jul 31 22:49:49 DVSWITCH systemd[1]: Dependency failed for MMDVM_Bridge Service.

Jul 31 22:49:49 DVSWITCH systemd[1]: mmdvm_bridge.service: Job mmdvm_bridge.servic





Re: mmdvm_bridge won’t start on boot after update #mmdvm_bridge

Chris Whitam
 

So it appears I have an issue when I do the status.

mmdvm_bridge.service - MMDVM_Bridge Service

   Loaded: loaded (/lib/systemd/system/mmdvm_bridge.service; enabled; vendor preset: enabled)

   Active: inactive (dead)

 

Jul 31 22:49:49 DVSWITCH systemd[1]: Dependency failed for MMDVM_Bridge Service.

Jul 31 22:49:49 DVSWITCH systemd[1]: mmdvm_bridge.service: Job mmdvm_bridge.servic




Re: #brandmeister How can I link YSFReflector to BM talkgroup? #brandmeister

@BH4ERY
 

Thank you very much!


Re: mmdvm_bridge won’t start on boot after update #mmdvm_bridge

Steve N4IRS
 

Chris,
Here is the output of enable disable and status:

root@dvswitch-server:/home/dvswitch# systemctl disable mmdvm_bridge
Removed /etc/systemd/system/multi-user.target.wants/mmdvm_bridge.service.

root@dvswitch-server:/home/dvswitch# systemctl enable mmdvm_bridge
Created symlink /etc/systemd/system/multi-user.target.wants/mmdvm_bridge.service → /lib/systemd/system/mmdvm_bridge.service.

root@dvswitch-server:/home/dvswitch# systemctl status mmdvm_bridge
● mmdvm_bridge.service - MMDVM_Bridge Service
   Loaded: loaded (/lib/systemd/system/mmdvm_bridge.service; enabled; vendor preset: enabled)
   Active: active (running) since Fri 2020-07-31 06:42:48 EDT; 24h ago
 Main PID: 3091 (MMDVM_Bridge)
    Tasks: 3 (limit: 2068)
   CGroup: /system.slice/mmdvm_bridge.service
           └─3091 /opt/MMDVM_Bridge/MMDVM_Bridge /opt/MMDVM_Bridge/MMDVM_Bridge.ini

Jul 31 06:42:48 dvswitch-server systemd[1]: Starting MMDVM_Bridge Service...
Jul 31 06:42:48 dvswitch-server systemd[1]: Started MMDVM_Bridge Service.

I bolded the important info for troubleshooting

73, Steve N4IRS


On 7/31/20 11:12 PM, Chris Whitam wrote:
Good Evening, I have a pi setup with The Quantar bridge suite of software which has been running with no problem for a year or two now. (When I turn it on). As there
had been no updates to the os or dvswitch since then, I went ahead and did a apt-get update and apt-get upgrade.  Now the mmdvm_bridge will no longer automatically start on boot up, however quantar_bridge, p25gateway, etc all still work fine.  If I do systemctl mmdvm_bridge the mmdvm bridge starts running right away and then everything works like normal, it just will not automatically start.  I tried a systemctl disable mmdvm_bridge, then reboot, then systemctl enable mmdvm_bridge and that had no effect.  Anyone have any other ideas so that I do not have to manually start mmdvm_bridge every time the pi powers up. Thanks!  


mmdvm_bridge won’t start on boot after update #mmdvm_bridge

Chris Whitam
 

Good Evening, I have a pi setup with The Quantar bridge suite of software which has been running with no problem for a year or two now. (When I turn it on). As there
had been no updates to the os or dvswitch since then, I went ahead and did a apt-get update and apt-get upgrade.  Now the mmdvm_bridge will no longer automatically start on boot up, however quantar_bridge, p25gateway, etc all still work fine.  If I do systemctl mmdvm_bridge the mmdvm bridge starts running right away and then everything works like normal, it just will not automatically start.  I tried a systemctl disable mmdvm_bridge, then reboot, then systemctl enable mmdvm_bridge and that had no effect.  Anyone have any other ideas so that I do not have to manually start mmdvm_bridge every time the pi powers up. Thanks!  


Re: "Muted" prompt #analog_bridge

Corey Dean N3FE
 

Yes user blocked comes from bm, but not “muted”

Corey n3fe


On Jul 30, 2020, at 11:06 PM, Brad N8PC <bradn8pc@...> wrote:

 if it says user blocked it is brandmeister. you have to wait 1 hr for it to unlock or switch servers

On 7/30/2020 10:10 AM, Steve N4IRS wrote:
Well,
Neither AB or MB generate a voice message so...

On 7/30/2020 10:08 AM, Michael Rickey (AF6FB) wrote:
Thanks for getting back to me. The BrandMeister team assured me this message was not coming from them...

Michael AF6FB

_.


Re: "Muted" prompt #analog_bridge

Brad N8PC
 

if it says user blocked it is brandmeister. you have to wait 1 hr for it to unlock or switch servers

On 7/30/2020 10:10 AM, Steve N4IRS wrote:
Well,
Neither AB or MB generate a voice message so...

On 7/30/2020 10:08 AM, Michael Rickey (AF6FB) wrote:
Thanks for getting back to me. The BrandMeister team assured me this message was not coming from them...

Michael AF6FB

_.


Re: "Muted" prompt #analog_bridge

Steve N4IRS
 

Well,
Neither AB or MB generate a voice message so...

On 7/30/2020 10:08 AM, Michael Rickey (AF6FB) wrote:
Thanks for getting back to me. The BrandMeister team assured me this message was not coming from them...

Michael AF6FB


Re: "Muted" prompt #analog_bridge

Michael Rickey (AF6FB)
 

Thanks for getting back to me. The BrandMeister team assured me this message was not coming from them...

Michael AF6FB

2941 - 2960 of 9814