Date   

pyUC on Apple OSX

Jay
 

I could use a hand from someone who has it working.  I get a number of errors but the most often is:

  File "pyUC.py", line 203

SyntaxError: Non-ASCII character '\xe2' in file pyUC.py on line 203, but no encoding declared; see http://python.org/dev/peps/pep-0263/ for details


Line 203 looks to be a comment to me.

Launcher also gives me the following:

cd '/Users/newuser/Downloads/USRP_Client-master/' && '/usr/local/bin/python3'  '/Users/newuser/Downloads/USRP_Client-master/pyUC.py'  && echo Exit status: $? && exit 1

newuser@OSX_Catalina ~ % cd '/Users/newuser/Downloads/USRP_Client-master/' && '/usr/local/bin/python3'  '/Users/newuser/Downloads/USRP_Client-master/pyUC.py'  && echo Exit status: $? && exit 1

Traceback (most recent call last):

  File "/Users/newuser/Downloads/USRP_Client-master/pyUC.py", line 23, in <module>

    from time import time, sleep, clock, localtime, strftime

ImportError: cannot import name 'clock' from 'time' (unknown location)

newuser@OSX_Catalina USRP_Client-master % 


I followed the install instructions to the letter.  I must have missed something....

Thanks in advance for ny help.
--

jb   N4NQY


Re: Stacato audio on DVSM

Steve N4IRS
 

Since SystemBuilder did not include AMBEServer, it's not really part o the process. Not at least at this time.

On 9/5/20 6:07 AM, Derek William Haden wrote:

I added the line

ExecStartPre = /bin/sh -c 'echo "1" >> /sys/bus/usb-serial/devices/ttyUSB0/latency_timer'

To the systemd unit file and enabled the service, and all is now working fine.

I guess another snippet of information to add to the install process.

Again, many thanks for the help.



Re: Stacato audio on DVSM

Derek William Haden <facebook@...>
 

I added the line

ExecStartPre = /bin/sh -c 'echo "1" >> /sys/bus/usb-serial/devices/ttyUSB0/latency_timer'

To the systemd unit file and enabled the service, and all is now working fine.

I guess another snippet of information to add to the install process.

Again, many thanks for the help.


Re: ircDDBGateway log error

Steve N4IRS
 

Then don't worry about it for now.

Sent by smoke signal (AT&T)


From: main@DVSwitch.groups.io <main@DVSwitch.groups.io> on behalf of Derek William Haden <facebook@...>
Sent: Saturday, September 5, 2020 5:28:35 AM
To: main@DVSwitch.groups.io <main@DVSwitch.groups.io>
Subject: Re: [DVSwitch] ircDDBGateway log error
 
Yes


Re: ircDDBGateway log error

Derek William Haden <facebook@...>
 

Yes


Re: Cloud hosting

Tom Corcoran
 

I seem to have hit a trip wire of some sort (maybe first month free) but have exceeded BW limit in first few days of billing period and account is suspended due to exceeding BW limit. Reverted to vultr accounts. 
--
Tom VE3NY


Re: ircDDBGateway log error

Steve N4IRS
 

Is D-Star working? port: 20010 is MB -> IRCDDBGateway.
 

On 9/4/2020 10:43 AM, Derek William Haden wrote:
This is the error that I see in the 

ircDDBGateway log

I was wondering what the problem could be?



Re: ircDDBGateway log error

Derek William Haden <facebook@...>
 

This is the error that I see in the 

ircDDBGateway log

I was wondering what the problem could be?


Re: Cloud hosting

Steve N4IRS
 

On 9/4/2020 9:49 AM, Jay wrote:

Looks like everyone has gone to $2.50 a month.  Anyone have another less expensive option.  


--

jb   N4NQY


Re: Cloud hosting

Jay
 


Looks like everyone has gone to $2.50 a month.  Anyone have another less expensive option.  


--

jb   N4NQY


Re: ircDDBGateway log error

Steve N4IRS
 

What log is this?


On 9/3/2020 12:49 PM, Derek William Haden wrote:
Could you offer any insight into this

2020-09-03 16:03:53: Error returned from sendto (port: 20010), err: 22
2020-09-03 16:06:08: Cannot connect the TCP client socket, err=110


 


P25 receive audio distortion with P25 / DMR bridge

David Young
 

I am having an audio problem when using DVSwitch to bridge DMR to P25.  Audio from P25 to DMR sounds normal, but audio from DMR to P25 is very garbled and almost sounds like two digital transmissions are occurring at the same time.  I have installed the P25 / DMR bridge on 3 different Pi3b and Pi4's and have never had this problem.  This installation is being done on a cloud server and I have not been able to figure out why the audio is so garbled and distorted.  I am attaching the two analog bridge logs and all the associated *.ini files.  Any help would be appreciated.

Thanks,
--
Dave WB6DTB


ircDDBGateway log error

Derek William Haden <facebook@...>
 

Could you offer any insight into this

2020-09-03 16:03:53: Error returned from sendto (port: 20010), err: 22
2020-09-03 16:06:08: Cannot connect the TCP client socket, err=110


 


Re: Stacato audio on DVSM

Derek William Haden <facebook@...>
 

yes, the ambeserver is started by a systemd unit file.

I am out most of day tomorrow, but will give it a try before the weekend.

again thanks for all the help.


Re: 2 DMR networks

pewpewpew000@...
 

Perhaps not on opposing time slots BUT interchangeably (one or the other).

AFAIK the limitation to operating one network versus having two simultatiously is more complex of an issue.


Re: Stacato audio on DVSM

Steve N4IRS
 

I don't know if you use a systemd unit file to start/stop/restart your AMBEServer.
If you do, You could add:
ExecStartPre = /bin/sh -c 'echo "1" >> /sys/bus/usb-serial/devices/ttyUSB0/latency_timer'

to the [SERVICE] stanza in the unit file that controls AMBEServer

On 9/2/2020 10:34 AM, Derek William Haden wrote:

OK if I restart everything, from fresh reboot, with AB configured for ambe server, but ambe server not yet started.
stop AB
do echo 1 > /sys/bus/usb-serial/devices/ttyUSB0/latency_timer

start amber server and restart AB

all seems to work correctly I do not get the stacato audio.

So I am guessing that somehow the command echo 1 > /sys/bus/usb-serial/devices/ttyUSB0/latency_timer
Needs to to part of the ambe server start up? which I have no idea how to do.



Re: Stacato audio on DVSM

Derek William Haden <facebook@...>
 

OK if I restart everything, from fresh reboot, with AB configured for ambe server, but ambe server not yet started.
stop AB
do echo 1 > /sys/bus/usb-serial/devices/ttyUSB0/latency_timer

start amber server and restart AB

all seems to work correctly I do not get the stacato audio.

So I am guessing that somehow the command echo 1 > /sys/bus/usb-serial/devices/ttyUSB0/latency_timer
Needs to to part of the ambe server start up? which I have no idea how to do.


Re: Cloud hosting

Tom Corcoran
 

W8DSB ... does this mean you have all apps running in cloud. How do you access ASL node? DVSM -> DVS -> ASL?
--
Tnx Tom VE3NY


Re: Multiple private nodes one cloud server using DVSwitch Mobile - Audio Issues. #mmdvm_bridge #analog_bridge #brandmeister

Willie Sandin
 

So I copied from another location and replaced the DVSwitch.ini file and edited the two ports.  And it is working now.  No clue what caused the issue, but it is working again!


Re: Multiple private nodes one cloud server using DVSwitch Mobile - Audio Issues. #mmdvm_bridge #analog_bridge #brandmeister

Willie Sandin
 

It is. That is what is weird.

M: 2020-09-01 22:52:07.350 DMR, Opening INI file: DVSwitch.ini
...
E: 2020-09-01 22:52:07.350 DMR, ini file "DVSwitch.ini" was not found.  Fatal error exiting


2721 - 2740 of 9891