Date   

Re: Switch Between BM and TGIF

William WY7WL
 

Ok thanks Steve, just wanted to be sure I didn't miss something. 


Re: Switch Between BM and TGIF

Steve N4IRS
 

You can create a macro(s).

see /opt/Analog_Bridge/dvsm.macro

On 2/23/2021 10:41 AM, William WY7WL wrote:
Tune command now working via dvswitch.sh! I've been changing between the two networks under the dvs default network menu....

How do I now setup a command via the dvswitch phone app to change networks?


Re: pyUC Client Installation issue

JerryL
 

HI Ken,
Thanks for the reply.  I'm running on the computer installed Mint 18.3, not a virtual machine.  I think I am running with Pulse.  I have not seen ALSA on anything.  I guess you think I should either load ALSA or find how to enable it if it is installed and then disable Pulse.  I am running several audio programs (RX/TX).  None seem to be bothered by Pulse, but I'll give ALSA a try.  It certainly looks like the pyUC Client is worth getting to work.  I want to use that with my Python Server (Installation Guide Appendix E)  loaded on Mint 18.3.  My DVswitch Raspberry/Android installations are working perfectly.  Thanks for your help.  ~Jerry


Re: Switch Between BM and TGIF

William WY7WL
 

Tune command now working via dvswitch.sh! I've been changing between the two networks under the dvs default network menu....

How do I now setup a command via the dvswitch phone app to change networks?


Re: pyUC Client Installation issue

Ken Kayser
 

Hi Jerry,  What hardware platform are you running?  Is Mint running as the base OS or is it a virtual machine?  I believe the issue you are having stems from ALSA not being the primary audio subsystem in your environment.  If you have Pulse Audio running, try disabling it unless you are using it for something else.  There are various posts on how do disable Pulse Audio.  On some systems you can just delete it.  But doing that on Mint is not recommended.  Hope this helps.


pyUC Client Installation issue

JerryL
 

Hi Steve,

I am running Mint 18.3 because that is the last version that can run Allstar's Web Transceiver.  I don't think I'd have a problem if I was running Mint 19 or 20.  They have an more recent version of python from what I understand.

Initially I installed the pyUC Client per pages B-4 & B-5 in the 45 page Installation and User Guide.  I got a 'bs4' module not found error.  Mint 18.3's contains python3.5.  I found where I could install bs4 with the command sudo apt-get install bs4.  After doing that the pyUC Client popped on the screen along with a terminal screen behind it scrolling the following error message:

(the date and time every second plus) - TX thread:read() got an unexpected keyword argument 'exception-on overflow;

I was able to hear very good audio from my Logitech USB headset while connected to 91 World Wide.   However I could not transmit.  Mint 18.3 nor the pyUC Client did not see/recognize the TX microphone in the headset.

Is there a fix for this?

Jerry Long, KB3OIL


For you to look at,

Steve Siesel [K4KSA]
 

 

Steve,

 

No issues here but wanted to pass this screen shot to you with what happens when ASL sends a text message on Key up. It sends that graphic and not my callsign…I just wanted to let you see it and if it is important.

 

 

Steve


Re: after 3 days of searching, I give up. need help #analog_bridge #mmdvm_bridge

Pierre Martel
 

after playing again and again, I decided to redo the rpt, module and iax conf files on the asterisk side. 

it all started to work. 

Now I will have to do some compare of those files to understand what went wrong at first. 

luckily notepad++ will do the compare job easy. 



Le sam. 20 févr. 2021 à 12:21, Steve N4IRS <szingman@...> a écrit :
When traffic passes in either direction it is reflected in the logs. I would look there for clues.

On 2/20/21 12:15 PM, Pierre Martel wrote:
I have a vps that run both allstarlink and dvswitch the install went well and I was able to connect to asl did a link to Hamshack Hotline and all is working. I also have a iaxrpt connection and I can communicate with both asl and HH 
The usrp driver is loaded and my rpt.conf is pretty minimal.  From the dvswitch dashboard I can see that I am connected to the dmr server I want and I have a TG linked. 

If someone talk on DMR I can ear it on asl, iaxrpt and HH and on the dashboard. But the inverse is not true.

 
[53753]
rxchannel = USRP/127.0.0.1:34001:32001
 
duplex = 0                              
 
linktolink = no
linkmongain = 0
erxgain = -3
etxgain = 3
eannmode = 2                          
context = radio
callerid = "Repeater" <53753>
accountcode = RADIO                     
totime = 3000000000
idrecording = |ie
idtalkover = |ie                         
holdofftelem = 0
telemdefault = 0                        
telemdynamic = 0                      
parrotmode = 0
parrottime = 1000
 
[nodes]
 
53753 = radio@....0.1:4569/53753,NONE ; This must be changed to your node number
                                        

I see not error on any of the dvswitch service. 


Re: after 3 days of searching, I give up. need help #analog_bridge #mmdvm_bridge

Steve N4IRS
 

When traffic passes in either direction it is reflected in the logs. I would look there for clues.

On 2/20/21 12:15 PM, Pierre Martel wrote:
I have a vps that run both allstarlink and dvswitch the install went well and I was able to connect to asl did a link to Hamshack Hotline and all is working. I also have a iaxrpt connection and I can communicate with both asl and HH 
The usrp driver is loaded and my rpt.conf is pretty minimal.  From the dvswitch dashboard I can see that I am connected to the dmr server I want and I have a TG linked. 

If someone talk on DMR I can ear it on asl, iaxrpt and HH and on the dashboard. But the inverse is not true.

 
[53753]
rxchannel = USRP/127.0.0.1:34001:32001
 
duplex = 0                              
 
linktolink = no
linkmongain = 0
erxgain = -3
etxgain = 3
eannmode = 2                          
context = radio
callerid = "Repeater" <53753>
accountcode = RADIO                     
totime = 3000000000
idrecording = |ie
idtalkover = |ie                         
holdofftelem = 0
telemdefault = 0                        
telemdynamic = 0                      
parrotmode = 0
parrottime = 1000
 
[nodes]
 
53753 = radio@....0.1:4569/53753,NONE ; This must be changed to your node number
                                        

I see not error on any of the dvswitch service. 


after 3 days of searching, I give up. need help #analog_bridge #mmdvm_bridge

Pierre Martel
 

I have a vps that run both allstarlink and dvswitch the install went well and I was able to connect to asl did a link to Hamshack Hotline and all is working. I also have a iaxrpt connection and I can communicate with both asl and HH 
The usrp driver is loaded and my rpt.conf is pretty minimal.  From the dvswitch dashboard I can see that I am connected to the dmr server I want and I have a TG linked. 

If someone talk on DMR I can ear it on asl, iaxrpt and HH and on the dashboard. But the inverse is not true.

 
[53753]
rxchannel = USRP/127.0.0.1:34001:32001
 
duplex = 0                              
 
linktolink = no
linkmongain = 0
erxgain = -3
etxgain = 3
eannmode = 2                          
context = radio
callerid = "Repeater" <53753>
accountcode = RADIO                     
totime = 3000000000
idrecording = |ie
idtalkover = |ie                         
holdofftelem = 0
telemdefault = 0                        
telemdynamic = 0                      
parrotmode = 0
parrottime = 1000
 
[nodes]
 
53753 = radio@....0.1:4569/53753,NONE ; This must be changed to your node number
                                        

I see not error on any of the dvswitch service. 


Re: P25 to DMR/XLX

Steve N4IRS
 

Kevin,
I don't know what hardware yo are running on, you might consider backing up you Quantar_Bridge.ini and MMDVM_Bridge.ini and trying either the RPi image or the DVSwitch Server install.

Steve N4IRS

On 2/20/21 1:56 AM, Kevin N9OIG wrote:
As an update to this my version of MMDVM Bridge was very old it wouldn't recognize the Options line.


Re: Dashboard change time zone

IK7VXC Mike
 
Edited

Ok, thanks Henrique and Steve I had overlooked the raspi-config. All is well now.


Re: P25 to DMR/XLX

Kevin N9OIG
 

As an update to this my version of MMDVM Bridge was very old it wouldn't recognize the Options line.


Re: Dashboard change time zone

Henrique
 

I change mine via raspi-config, under the menu time zone. Works nice


Re: Dashboard change time zone

Steve N4IRS
 

Do you have the time zone set on your server?

On 2/19/21 5:55 AM, IK7VXC Mike wrote:
Hi. Sorry to bring up a thread which is 2 years old.

So do I have to assume that there are no developments regarding changing the time zone in the dvswitch dashboard?

Mike


Re: Dashboard change time zone

Steve N4IRS
 

Well,
Since the dashboard was released October 31 2020, There have been no developments.

On 2/19/21 5:55 AM, IK7VXC Mike wrote:
Hi. Sorry to bring up a thread which is 2 years old.

So do I have to assume that there are no developments regarding changing the time zone in the dvswitch dashboard?

Mike


Re: Dashboard change time zone

IK7VXC Mike
 

Hi. Sorry to bring up a thread which is 2 years old.

So do I have to assume that there are no developments regarding changing the time zone in the dvswitch dashboard?

Mike


Re: Update and upgrade errors

Kevin N9OIG
 
Edited

Looks to be same error


pi@raspberrypi:/opt/MMDVM_Bridge $ sudo apt install -f
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
The following packages were automatically installed and are no longer required:
  libmicrodns0 realpath
Use 'sudo apt autoremove' to remove them.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 4 not upgraded.
1 not fully installed or removed.
After this operation, 0 B of additional disk space will be used.
Setting up mmdvm-bridge (1.5-20200427-24) ...
Error, APRS_Hosts.txt file does not seem to be valid
dpkg: error processing package mmdvm-bridge (--configure):
 subprocess installed post-installation script returned error exit status 251
Errors were encountered while processing:
 mmdvm-bridge
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
pi@raspberrypi:/opt/MMDVM_Bridge $
 


Re: IPSC_Bridge<->HB_Bridge on VirMach VPS Question

Corey Dean N3FE
 

Up until about a year ago I had a few running in virmach, nfo, and vultr without any problems on both Debian 9 and 10.

Corey





On Feb 18, 2021, at 10:03 AM, Steve N4IRS <szingman@...> wrote:

 Jon,
I can tell you I have 2 VirMach VPS running DVSwitch Server without a problem. I am running what amounts to an analog bridge to service DVSwitch clients (DVSM, pyUC and hUC) so, it looks like this:

client <-> Analog_Bridge <-> MMDVM_Bridge <-> Gateway(s) or DMR Masters

I am also running a install of HBlink3 connected to BM via OpenBridge servicing hotspots.
I have done this on Debian 9 and I have also done a in place upgrade to Debian 10.
Does netstat -unap show anything?
netcat helps to troubleshoot some of these type of issues.

You may want to ask on the HBlink subgroup at <https://dvswitch.groups.io/g/HBlink/topics>

Hope this helps,
Steve N4IRS

On 2/18/2021 9:52 AM, Jon K1IMD wrote:
Has anyone by chance managed to get IPSC_Bridge<->HB_Bridge to run on a VirMach VPS (Elite+ LITE Package) with Debian 9 OS?

I have tried on and off for more than a year to try to get it to work.  Prior to moving the system to the VPS I bench tested it on a RPi running Debian 9 and it worked fine.

I set it up on the VPS, everything runs with no complaints BUT the dmrlink & hblink to not "talk" to one another.  Thinking as I always do... I wonder what I did wrong because the machine is never at fault it is always the human... right?

To prove myself wrong I took the exact same configuration and installed it on a different system, in this case a VM also running Debian 9 and it works fine.  I even replicated the bridge 5 times for different connections and they all have worked flawlessly for over a year.

The VirMach VPS is their low end service, the lowest end service Value+ LITE did not have enough memory (512MB) to load so I bumped up to the Elite+ LITE (1GB) and everything loads fine.

What appears to be the problem is that the internal in IPSC_Bridge fromGatewayPort = 31000 & toGatewayPort = 31003 don't communicate with HB_Bridge ports fromGatewayPort = 31003 & toGatewayPort = 31000

Since the exact same configuration works fine on other systems it would appear that the problem is somewhere in the architecture of the VPS.

Anyone have any ideas or been successful using VirMach for bridging?

73
Jon
K1IMD
 




Re: P25Gateway Unlinking from static talkgroup / MMDVM_Bridge Disconnecting from HBLink #mmdvm_bridge

Chris Whitam
 

Thanks Steve!  So far it has MB has not crashed so fingers crossed.  

981 - 1000 of 9598