Date   

Re: PLS HELP - private dmr server

vk2ajb
 

Thanks jeff i did try with xlx server but i couldnt get any joy there either
will only be for dmr and hotspots
thanks again mate


Re: PLS HELP - private dmr server

Jeff Lehman, N8ACL
 

Instead of trying to use HB link or DVSwitch, look at configuring an XLX server. It supports DMR, D-Star and YSF out of the box and is much easier to setup, especially if you are not going to interconnect it to another network…

The only thing to keep in mind is you will need hardware for transcoding D-star… otherwise, it will handle DMR and YSF without hardware…. This is how I setup a “private” DMR for my local club.


Jeff Lehman, N8ACL
E-mail: N8ACL@...
Hamshack Hotline: 4218
Website: https://n8acl.ddns.net



On Jul 23, 2021, at 10:15, vk2ajb <sarc122@...> wrote:

I am at the point where i am about to pay someone to teamviewer into my pc and set this up for me...
I have a private p25 server setup and running well on a remote server but not everyone has access to p25 equipment so i want to do the same with DMR without connecting to any other networks
with the view to potentially bridge my p25 and dmr servers in the future (gotta get dmr working first)

i have followed chris's videos and have looked at everything on here and i am still none the wiser
somebody please help this NOOB
Thankyou in advance


PLS HELP - private dmr server

vk2ajb
 

I am at the point where i am about to pay someone to teamviewer into my pc and set this up for me...
I have a private p25 server setup and running well on a remote server but not everyone has access to p25 equipment so i want to do the same with DMR without connecting to any other networks
with the view to potentially bridge my p25 and dmr servers in the future (gotta get dmr working first)

i have followed chris's videos and have looked at everything on here and i am still none the wiser
somebody please help this NOOB
Thankyou in advance


Re: MMDVM_Bridge Updates #mmdvm_bridge

Jorge (George)
 

Hi

 

Is possible, using connector with BM and this one with YSF reflector. We have 3 Wires-x connections and an IMRS repeater


Re: MMDVM_Bridge Updates #mmdvm_bridge

Patrick Perdue
 

FWIW:
WIRES x bridging would be done over RF using a radio and a hotspot. DVSwitch therefore doesn't care about that part, so long as the hotspot connecting the WIRES x room can talk to the reflector.

There is no way to connect a WIRES x room directly to a reflector other than through RF, at least if you want to keep it purely in the digital domain. I'm doing this through analog, connecting a Yaesu HRI-200 to an Allstar node, but that's completely different.



On 7/22/2021 12:05 PM, David - AK2L wrote:

[Edited Message Follows]
[Reason: Add missing component]

Hi Ben,

I am not handling that part.

Once a week, I use MMDVM_Bridge to connect one of my YSF reflectors (A) to another YSF reflector (B) so that my local club members can participate in a net.  YSF reflector (B) is bridged to a WIRES-X room by the net operators.  (I don't know how.)

The problem:  Last week I attempted to check-in to the net.  My call sign appeared on the dashboard of YSF reflector (B), but net control did not hear me.

The issue could be in my Pi-Star software, the YSF reflector software, the MMDVM_Bridge software or the YSF-to-WIRES-X bridge.  I'm just trying to narrow it down.  Next week I plan to connect directly to the remote reflector without the bridge to see if that helps.

Edit: Add missing component


Re: MMDVM_Bridge Updates #mmdvm_bridge

David - AK2L
 
Edited

Hi Ben,

I am not handling that part.

Once a week, I use MMDVM_Bridge to connect one of my YSF reflectors (A) to another YSF reflector (B) so that my local club members can participate in a net.  YSF reflector (B) is bridged to a WIRES-X room by the net operators.  (I don't know how.)

The problem:  Last week I attempted to check-in to the net.  My call sign appeared on the dashboard of YSF reflector (B), but net control did not hear me.

The issue could be in my Pi-Star software, the YSF reflector software, the MMDVM_Bridge software or the YSF-to-WIRES-X bridge.  I'm just trying to narrow it down.  Next week I plan to connect directly to the remote reflector without the bridge to see if that helps.

Edit: Add missing component


Re: MMDVM_Bridge Updates #mmdvm_bridge

Benjamin ON5BGO
 

Hi David,

how do you setup a such gateway between an YSF reflector and a WiresX node ? (or the pc WiresX node i suppose) ?

Thanks 
73, Ben 


MMDVM_Bridge Updates #mmdvm_bridge

David - AK2L
 

I'm using a ~2-year old version of MMDVM_Bidge on a Raspberry Pi and have encountered a problem with traffic not going between a YSF reflector and a WIRES-X room.

Are there release notes somewhere showing what changes have occurred to this program over the past 2 years?

Thanks.


Re: How to connect to FCS001 27

Steve N4IRS
 

Mike precede the reflector number 000127 with a 9. So, connect to 9000127 while in YSF mode.

On 7/16/2021 1:05 PM, IK7VXC Mike wrote:
Sorry for the noobie question. 
I wish to connect to FCS001 27 but I don't know how to set it up in DVSwitch. Apparently using 176.10.105.218:65000 is not enough. In fact I don't know how to point the reflector to operate on module 27.
Can you please help?
Thank you

IK7VXC Mike


How to connect to FCS001 27

IK7VXC Mike
 

Sorry for the noobie question. 
I wish to connect to FCS001 27 but I don't know how to set it up in DVSwitch. Apparently using 176.10.105.218:65000 is not enough. In fact I don't know how to point the reflector to operate on module 27.
Can you please help?
Thank you

IK7VXC Mike


Re: Truncated DMR audio

Danny Lloyd
 

The issue was with the talk group.  The system was using an unnamed 5 digit talk group.  It appears that Brandmeister found out and shut it down.  It works now using a 7 digit talk group.

Danny


Re: Truncated DMR audio

Steve N4IRS
 

What TG are you using?

On 7/15/21 3:59 PM, Danny Lloyd wrote:
I have an allstar link setup with mmdvm bridge (1.63) and analog bridge (1.6.1).  I use thumbdv for the vocoder, all running on a RPI 4.    I am connecting to 3104 master.

Everything has worked great for the past several months.  (No changes or updates)  This morning DMR users reported only hearing the first 1 to 2 seconds of dmr audio from the bridge.  I connected my hotspot to the talk group and sure enough - when someone talks on the analog side, the connected dmr users only hear the first 2 seconds.

The logs for MB and AB indicate that we are transmitting much more voice data than 2 seconds.  There are no errors in those two logs.

I tried a reboot, however, that did not change the operation.  I have though about changing masters to see if that helped.

Anyone else seen anything like this or has a suggestion?

Danny/KB4MDD


Truncated DMR audio

Danny Lloyd
 

I have an allstar link setup with mmdvm bridge (1.63) and analog bridge (1.6.1).  I use thumbdv for the vocoder, all running on a RPI 4.    I am connecting to 3104 master.

Everything has worked great for the past several months.  (No changes or updates)  This morning DMR users reported only hearing the first 1 to 2 seconds of dmr audio from the bridge.  I connected my hotspot to the talk group and sure enough - when someone talks on the analog side, the connected dmr users only hear the first 2 seconds.

The logs for MB and AB indicate that we are transmitting much more voice data than 2 seconds.  There are no errors in those two logs.

I tried a reboot, however, that did not change the operation.  I have though about changing masters to see if that helped.

Anyone else seen anything like this or has a suggestion?

Danny/KB4MDD


Re: System Builder Script where is Asterisk?! #analog_bridge

craig@...
 

On Mon, Jul 12, 2021 at 10:49 AM, Steve N4IRS wrote:
apt install allstar
OMG! You're right! Thanks!!


Re: System Builder Script where is Asterisk?! #analog_bridge

Steve N4IRS
 

You don't have AllStar installed.
apt install allstar

Steve N4IRS

On 7/12/2021 11:22 AM, craig@... wrote:
Thanks for reading this, a simple question, where can I find the IAX, RPT EXTENSIONS files when I use the DVSwitch-System-Builder script, yes, I've looked in etc/asterisk but it doesn't exist.

Thanks, Craig G8PY


System Builder Script where is Asterisk?! #analog_bridge

craig@...
 

Thanks for reading this, a simple question, where can I find the IAX, RPT EXTENSIONS files when I use the DVSwitch-System-Builder script, yes, I've looked in etc/asterisk but it doesn't exist.

Thanks, Craig G8PY


DSTAR TX from ASL comes out as TG 0

Michael Champion Sr
 

When I transmit with my ASL node into Analog_Reflector on DSTAR, the Target is TG 0.

 

But, if I use the DVSW web client it work properly with ‘CQCQCQ via REF001 E’

 

This used to work, did I mess up a config somehow? Or did something change in updates?

 

 

-Michael

 


Re: ASL Using DVSWITCH client on android and Anytone 878 radio #dvs #analog_bridge

Stephen Fairfield
 

I have Analog_Reflector working. Lotsa new "stuff" to configure tho. I have used with the HUC client and also on my analog phone with   dvs mobile. I have not tried it yet with my analog Radio connection from the 878UV to my SHARI node.
Thank you for all your help Steve. You ROCK !!! 73s N1SAF - Steve


Re: ASL Using DVSWITCH client on android and Anytone 878 radio #dvs #analog_bridge

Steve N4IRS
 

On 7/2/21 7:24 AM, Fairfieldsteve@... wrote:
Yes same LAN. Yes I can access from outside localLAN using public address. 
Steve



Re: DVSwitch Client does not receive

Gareth GM0WUR
 

Hi Everyone,

First of all Sorry Steve that this has taken me a while to post. Family medical emergency kept me busy since we were in contact.

Anyway for the benefit of everyone. Thanks to Steve, I can report my DVSwitch Client app is working fully.


After much pondering and trying of things it was discovered that the issues were at the end of the day not related to the DVSwitch Server and ports firewalls etc. That was proven because Steve connected to the server first time and it worked. So that left me with the t320 and the client to look at.

What eventually was discovered was that after putting a SIM card into the t320 and switching off wifi it all started working, Reconnect to the WiFi directly built in to the ISP router - Again it was now working A OK.

It would appear that the issue was that my main WiFi sits behind a couple of Managed network switches and somehow UDP packets were getting blocked on their way back in.

Honestly I'm at a loss to explain it. However a full shutdown and reboot of my network from scratch to make sure all the ARP tables etc etc were flushed and no I'm happy to report the Client on the t320 is working using 4G, WiFi (my main and ISP direct) also it works tethered to my Mobile Phone.

So there you have it...... Thanks again to Steve!

Best Regards,

Gareth GM0WUR

241 - 260 of 9820