Date   

log files without date in name

Tom
 

I'm trying to use logrotate to keep the /var/log/mmdvm directory clean. I can not specify a simple log filename because each day the filename (before.log) changes with the date embedded. This occurs with MMDVM_Bridge, P25Gateway, and P25Reflector logs. Since these names are generated outside of logrotate, they are all treated as different logs. Is there a way to not include the date in the log file?
Tom / K5TRA 


Re: Where are the Host files stored?

Steve N4IRS
 

Host files are in /var/lib/mmdvm
update with dvswitch.sh update

Steve N4IRS

On 8/22/20 1:12 PM, Derek William Haden wrote:
Some reflectors have changed IP address, so need to update the host files, where are they stored please?

thanks


Where are the Host files stored?

Derek William Haden <facebook@...>
 

Some reflectors have changed IP address, so need to update the host files, where are they stored please?

thanks


Re: Some ini files missing after installing on Rpi

Derek William Haden <facebook@...>
 

just bumping this up, as I didn't get an answer first time


Re: DStar on DV Switch Mobile

Derek William Haden <facebook@...>
 

As I understand it (Could be wrong) you have to enable DStar in DVswitch, and you will need a DV dongle, because the emulator is fine for DMR, but not for DStar.


Re: The audio in DVswitch App mobile, with 4G/LTE is distorted.

EA5GVK Joaquin
 

Okay, thanks, Steve. I have the VODAFONE competition in Spain.
I have tried it with several mobile phones and with the latest versions of MMDVM_Bridge and Analog_Bridge.

If I am in the same Cedula of the Vodafone tower, it doesn't happen, but if one is in movement, it begins to happen that distortion of the audio only in RX, in TX the audio is emitted well.


Re: The audio in DVswitch App mobile, with 4G/LTE is distorted.

Mike KB8JNM
 

I might suggest that the issue is with your carrier and signal to 'tower channel'

To me, it seems obvious that your signal is either misreported by phone/tower and it is narrowing the bandwidth to your detriment.

OR

you are on a congested 4g segment doing  the same which is more likely, especially if you are using a 3rd party lease like 'straight talk' etc.. because you are 3rd/4th tier priority for bandwidth.

It could be something else, but that pops out at me. I would not adjust your system.


On 8/22/2020 7:16 AM, EA5GVK Joaquin wrote:
If I force the mobile phone to use the 3G network, you can hear the audio on the DVSwitch all right.
But if I use the 4G /LTE network the audio starts to sound good, but after a few seconds it is distorted.

I have already tried it on different phones.
I have also tried it with both emulated and physical ambe and it is the same.

Last version mmdvm_bridge and analog_bridge, as well as the last version mobile app.


Re: The audio in DVswitch App mobile, with 4G/LTE is distorted.

Steve N4IRS
 

We will test but I can tell you both Mike and I use it on 4G/LTE daily.

Steve N4IRS

On 8/22/20 7:16 AM, EA5GVK Joaquin wrote:
If I force the mobile phone to use the 3G network, you can hear the audio on the DVSwitch all right.
But if I use the 4G /LTE network the audio starts to sound good, but after a few seconds it is distorted.

I have already tried it on different phones.
I have also tried it with both emulated and physical ambe and it is the same.

Last version mmdvm_bridge and analog_bridge, as well as the last version mobile app.


The audio in DVswitch App mobile, with 4G/LTE is distorted.

EA5GVK Joaquin
 

If I force the mobile phone to use the 3G network, you can hear the audio on the DVSwitch all right.
But if I use the 4G /LTE network the audio starts to sound good, but after a few seconds it is distorted.

I have already tried it on different phones.
I have also tried it with both emulated and physical ambe and it is the same.

Last version mmdvm_bridge and analog_bridge, as well as the last version mobile app.


Re: P25 to DMR issue

Steve N4IRS
 

It worked because it ALWAYS TX to RX and RX to TX.

On 8/21/20 8:20 PM, Don WB5EKU wrote:
I don't know why it worked this time with those port switched but it does!!!!
THANK YOU

Now to check audio levels.

I really appreciate your help 
Thanks
Don


Re: P25 to DMR issue

 

I don't know why it worked this time with those port switched but it does!!!!
THANK YOU

Now to check audio levels.

I really appreciate your help 
Thanks
Don


Re: P25 to DMR issue

Steve N4IRS
 

Do,
It always, TX to RX RX to TX.
If you still get a error from MB,
Start AB_P25 ONLY
netstat -unap
Look for AB, it will show you the ports AB is listening on
For TLV it should be 34103
Now stop AB
Start MB
run netstat -unap
Look for MB
for TLV it should be 34100

On 8/21/20 8:14 PM, Don WB5EKU wrote:
I can, but they were and still didn't work. I changed them to see.
Will do so now.


Re: P25 to DMR issue

 

I can, but they were and still didn't work. I changed them to see.
Will do so now.


Re: P25 to DMR issue

Steve N4IRS
 

Analog_Bridge_P25.ini
Change:
[AMBE_AUDIO]
address = 127.0.0.1
txPort = 34103                          ; Transmit TLV frames to partner on this port (or 34103)
rxPort = 34100                         ; Listen for TLV frames from partner on this port (or 34100)
ambeMode = P25                          ; DMR, DMR_IPSC, DSTAR, NXDN, P25, YSFN, YSFW (encode PCM to this format)
minTxTimeMS = 2500                      ; Minimum time in MS for hang delay (0-10000)

To:
[AMBE_AUDIO]
address = 127.0.0.1
txPort = 34100                          ; Transmit TLV frames to partner on this port (or 34103)
rxPort = 34103                         ; Listen for TLV frames from partner on this port (or 34100)
ambeMode = P25                          ; DMR, DMR_IPSC, DSTAR, NXDN, P25, YSFN, YSFW (encode PCM to this format)
minTxTimeMS = 2500                      ; Minimum time in MS for hang delay (0-10000)



On 8/21/20 8:07 PM, Don WB5EKU wrote:
Thankj you and I hope I'm not wasting anymore of your time.
Could it be something on the server if its not the .ini files?

WB5EKU


Re: P25 to DMR issue

 

Thankj you and I hope I'm not wasting anymore of your time.
Could it be something on the server if its not the .ini files?

WB5EKU


Re: P25 to DMR issue

Steve N4IRS
 

Don,
If you want to post your 2 AB.ini files and DVSwitch.ini I'll take one more look.

Steve

On 8/21/20 7:26 PM, Don WB5EKU wrote:
Well, no jou! It gave me the same error again. Ports are set but still not good.
I have reached my miniscule knowledge of Linux. I'm going to step away from it
and hope a fresh look will help. I feel as though I am Missing something very obvious but
it hides in the dark! Not giving up though.

Thanks for the assistance

WB5EKU


Re: P25 to DMR issue

 

Well, no jou! It gave me the same error again. Ports are set but still not good.
I have reached my miniscule knowledge of Linux. I'm going to step away from it
and hope a fresh look will help. I feel as though I am Missing something very obvious but
it hides in the dark! Not giving up though.

Thanks for the assistance

WB5EKU


Re: Voice Announcements for .sh functions

Tom Corcoran
 

👍
--
Tom VE3NY


Re: Voice Announcements for .sh functions

Steve N4IRS
 

Mike and I have discussed it and you may see it at some point in the future. It's on the ever growing stack of "round toits"

Steve

On 8/20/20 10:35 PM, Tom Corcoran wrote:
In the same way that BM Disconnect announces "Not Connected", is there a way to announce ".sh" functions like shutdown.sh  routine? 

It would be great for mobile operation.

tnx ... Tom VE3NY
--
Tom VE3NY


Voice Announcements for .sh functions

Tom Corcoran
 

In the same way that BM Disconnect announces "Not Connected", is there a way to announce ".sh" functions like shutdown.sh  routine? 

It would be great for mobile operation.

tnx ... Tom VE3NY
--
Tom VE3NY

2841 - 2860 of 9891