Date   

Re: enabling an AMBE dongle

Steve N4IRS
 

stop Analog_Bridge
delete /var/log/dvswitch/Analog_Bridge.log
start Analog_Bridge

post the contents of /var/log/dvswitch/Analog_Bridge.log

On 7/5/20 10:50 AM, Derek William Haden wrote:
Sorry, how do I do that?


Re: enabling an AMBE dongle

Derek William Haden <facebook@...>
 

Sorry, how do I do that?


Re: enabling an AMBE dongle

Steve N4IRS
 

Derek,
Show me the complete startup of Analog_Bridge.

Steve

On 7/5/20 10:41 AM, Derek William Haden wrote:

I am in the dubious position of not really knowing if it's working or not.

I would have expected some activity on the dongle lights, which I am not, and the audio is still very poor.

OK thanks for the help Steve, I think I am going to cut my losses and just stick to DMR.

At least that works.



Re: enabling an AMBE dongle

Derek William Haden <facebook@...>
 

I am in the dubious position of not really knowing if it's working or not.

I would have expected some activity on the dongle lights, which I am not, and the audio is still very poor.

OK thanks for the help Steve, I think I am going to cut my losses and just stick to DMR.

At least that works.


Re: enabling an AMBE dongle

Derek William Haden <facebook@...>
 

Will do, let you know in a few moments.


Re: enabling an AMBE dongle

Steve N4IRS
 

The set:
baud = 230400

in AB.ini

On 7/5/20 9:36 AM, Derek William Haden wrote:
Yes without the -n switch


Re: enabling an AMBE dongle

Derek William Haden <facebook@...>
 

Yes without the -n switch


Re: enabling an AMBE dongle

Steve N4IRS
 

Without -n ?

On 7/5/20 9:31 AM, Derek William Haden wrote:
Success

Testing Encode PCM
Test result: Success (61000b010148d58ac75557271ec97f)
Error count =  0
 


Re: enabling an AMBE dongle

Derek William Haden <facebook@...>
 

Success

Testing Encode PCM
Test result: Success (61000b010148d58ac75557271ec97f)
Error count =  0
 


Re: enabling an AMBE dongle

Steve N4IRS
 

Try it without the -n option. May be a older DV3000.
Is something else using /dev/ttyUSB0? AMBEServer?

Steve N4IRS

On 7/5/20 9:23 AM, Derek William Haden wrote:

Here's what I get when I run this

-----------------------
Setting serial port

Serial port parameters:

Port name: /dev/ttyUSB0

Baudrate: 460800

Byte size: 8

Parity: N

Stop bits: 1

Xon Xoff: False

RTS/CTS: False

DST/DTR: False

*********************

Testing Reset DV3000

Error, AMBE header was corrupt
-----------------------------
So looks like I have been sold a lemon.

 


Re: enabling an AMBE dongle

Derek William Haden <facebook@...>
 

Here's what I get when I run this

-----------------------
Setting serial port

Serial port parameters:

Port name: /dev/ttyUSB0

Baudrate: 460800

Byte size: 8

Parity: N

Stop bits: 1

Xon Xoff: False

RTS/CTS: False

DST/DTR: False

*********************

Testing Reset DV3000

Error, AMBE header was corrupt
-----------------------------
So looks like I have been sold a lemon.

 


Re: enabling an AMBE dongle

Derek William Haden <facebook@...>
 

What options do I need?


Re: enabling an AMBE dongle

Steve N4IRS
 

python AMBEtest4.py -n -v -e -s /dev/ttyUSB0

On 7/5/20 9:03 AM, Derek William Haden wrote:
That may be the problem, I just ran it from the desktop


Re: enabling an AMBE dongle

Derek William Haden <facebook@...>
 

That may be the problem, I just ran it from the desktop


Re: enabling an AMBE dongle

Steve N4IRS
 

What options did you use to with AMBEtest4? What was the command line?

On 7/5/20 8:52 AM, Derek William Haden wrote:
Here's the result from the ambe test
>>> %Run AMBEtest4.py
Traceback (most recent call last):
  File "/home/pi/Desktop/AMBEtest4.py", line 72
    print 'Error, AMBE header was corrupt'.

Does this mean it's no good?
I bought it used.



Re: enabling an AMBE dongle

Derek William Haden <facebook@...>
 

Here's the result from the ambe test
>>> %Run AMBEtest4.py
Traceback (most recent call last):
  File "/home/pi/Desktop/AMBEtest4.py", line 72
    print 'Error, AMBE header was corrupt'.

Does this mean it's no good?
I bought it used.


Re: enabling an AMBE dongle

Steve N4IRS
 

Derek,
I don't know what menu you are using. I have to assume you are using the DVlink image. I can't help you with that.
For AB, below are the settings for Analog_Bridge.ini Even though you are running a 2.5 amp PS, I suggest you run AMBEtest4.py to verify correct operation of the DV3000.


[DV3000]
; address = 127.0.0.1                   ; IP address of AMBEServer
; rxPort = 2460                         ; Port of AMBEServer
address = /dev/ttyUSB0                  ; Device of DV3000U on this machine
baud = 460800                           ; Baud rate of the dongle (230400 or 460800)
serial = true                           ; Use serial=true for direct connect or serial=false for AMBEServer


Steve N4IRS

On 7/5/20 8:15 AM, Derek William Haden wrote:
I have the ea5gvk img on a Rpi and it's working fine.
The DStar audio is crap, so I bought a NWD usb dongle. lsusb shows the device, and ttyUSB0 is in /dev Latency timer comes back as 1. I have gone into the menu settings and selected the AMBE usb option under emulation. However the audio is still crap, and it does not seem to have improved on DMR. I think there are some settings in Analog_Bridge.ini that may have some bearing on this, but I just can't figure it out. Can anyone help? Power supply is a 2.5 amp device so plenty of juice.


enabling an AMBE dongle

Derek William Haden <facebook@...>
 
Edited

I have the ea5gvk img on a Rpi and it's working fine.
The DMR audio is OK, DStar audio is unreadable, so I bought a NWD usb dongle. lsusb shows the device, and ttyUSB0 is in /dev
Latency timer comes back as 1. I have gone into the menu settings and selected the AMBE usb option under emulation. However the audio is still  
unreadable, and it does not seem to have improved on DMR. I think there are some settings in Analog_Bridge.ini that may have some bearing on this, but I just can't figure it out. Can anyone help? Power supply is a 2.5 amp device so plenty of juice.


Re: analog-DMR bridge DMR-MARC connection #analog_bridge

Steve N4IRS
 

No, but it will get you set up with ASL and Analog_Bridge. Then you will need to connect IPSC_Bridge

Sent by smoke signal (AT&T)


From: main@DVSwitch.groups.io <main@DVSwitch.groups.io> on behalf of Tom <tom@...>
Sent: Wednesday, July 1, 2020 2:37:36 PM
To: main@DVSwitch.groups.io <main@DVSwitch.groups.io>
Subject: Re: [DVSwitch] analog-DMR bridge DMR-MARC connection #analog_bridge
 
I just checked the IPSC2-Texas master. One of the three TG's that I'm interested in on DMR-MARC is listed (Lonestar). The two that were not (Dillo and Cactus) are private intertie related TG's. So, I'm not surprised that they weren't there.

The link to "ASL to DMR bridge how to" details the MMDVM_Bridge setup. Is there a similar how to doc that addresses the IPSC_bridge setup instead of MMDVM?


Re: analog-DMR bridge DMR-MARC connection #analog_bridge

Tom
 

I just checked the IPSC2-Texas master. One of the three TG's that I'm interested in on DMR-MARC is listed (Lonestar). The two that were not (Dillo and Cactus) are private intertie related TG's. So, I'm not surprised that they weren't there.

The link to "ASL to DMR bridge how to" details the MMDVM_Bridge setup. Is there a similar how to doc that addresses the IPSC_bridge setup instead of MMDVM?

2881 - 2900 of 9589