Date   

Re: OpenBridge Craziness - need some thoughts

Corey Dean N3FE <n3fe@...>
 

tcpdump host 3103.repeater.net

On Thu, Jan 2, 2020 at 7:06 PM JJ Cummings <cummingsj@...> wrote:
I have tried it both ways.. same results unfortunately... I don't even know if all of the packets are making it, I think that there is something funky in-between happening to the packets.

On Thu, Jan 2, 2020 at 4:55 PM Corey Dean N3FE <n3fe@...> wrote:
I received your info.  Before I made any changes, I pointed 3103 to look at a test hblink I had up and used your ID and password you provided for me and it came right up.  I also saw traffic.

The only thing to me that looks different is you added a 192.168.x.x in the ip: area.  Please remove that and restart the service.  Let me know if that worked for you.

Corey  N3FE

On Thu, Jan 2, 2020 at 6:22 PM JJ Cummings <cummingsj@...> wrote:
No only the password... standby 


On Thu, Jan 2, 2020 at 3:30 PM Corey Dean N3FE <n3fe@...> wrote:
By change you didn’t change the I’d in that section where the password is did you?  That will also create the issue.

Corey n3fe

On Thu, Jan 2, 2020 at 3:08 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
Do I remember correctly a case issue with the OB password. I THINK I had a mixed case PW and it would not work until we made it lower case. YMMV

On 1/2/2020 2:32 PM, Cort N0MJS via Groups.Io wrote:
And you tried changing it to something else as well,


On Jan 2, 2020, at 1:10 PM, JJ Cummings <cummingsj@...> wrote:


Done and done - same results but I did ask the BM folks to re-enter it, typing it manually... I wonder if there isn't something weird happening where the packets are being modified somewhere in the network, though I have poured over that...

JJC

On Thu, Jan 2, 2020 at 11:53 AM Cort N0MJS via Groups.Io <n0mjs=me.com@groups.io> wrote:
DELETE the password line in your configuration and type the whole thing again. No copy and paste. If the other end is OPB have them do the same thing. Copy/paste can introduce non-printing characters that get sent.

On Jan 2, 2020, at 12:31 PM, JJ Cummings <cummingsj@...> wrote:

I have been troubleshooting a broken OB for a while now and see this in the logs

INFO 2020-01-02 11:28:08,480 (OBP-3103) *TIME OUT*   STREAM ID: 92891814 SUB: 3141379 PEER: 310885350 TGID: 310815 TS 1 Duration: 3.05

The OB folks say that they see password mismatch errors on their side but we have confirmed that the passwords match.  I'm wondering if it isn't some weird library issue or what.. but it basically started happening 35 or so days ago.. lol what fun I'm having.  I have captured traffic throughout the network to make sure the packets are making it out.... any thoughts are welcome!

JJC

--
Cort Buffington
H: +1-785-813-1501
M: +1-785-865-7206







Re: OpenBridge Craziness - need some thoughts

JJ Cummings
 

I have tried it both ways.. same results unfortunately... I don't even know if all of the packets are making it, I think that there is something funky in-between happening to the packets.


On Thu, Jan 2, 2020 at 4:55 PM Corey Dean N3FE <n3fe@...> wrote:
I received your info.  Before I made any changes, I pointed 3103 to look at a test hblink I had up and used your ID and password you provided for me and it came right up.  I also saw traffic.

The only thing to me that looks different is you added a 192.168.x.x in the ip: area.  Please remove that and restart the service.  Let me know if that worked for you.

Corey  N3FE

On Thu, Jan 2, 2020 at 6:22 PM JJ Cummings <cummingsj@...> wrote:
No only the password... standby 


On Thu, Jan 2, 2020 at 3:30 PM Corey Dean N3FE <n3fe@...> wrote:
By change you didn’t change the I’d in that section where the password is did you?  That will also create the issue.

Corey n3fe

On Thu, Jan 2, 2020 at 3:08 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
Do I remember correctly a case issue with the OB password. I THINK I had a mixed case PW and it would not work until we made it lower case. YMMV

On 1/2/2020 2:32 PM, Cort N0MJS via Groups.Io wrote:
And you tried changing it to something else as well,


On Jan 2, 2020, at 1:10 PM, JJ Cummings <cummingsj@...> wrote:


Done and done - same results but I did ask the BM folks to re-enter it, typing it manually... I wonder if there isn't something weird happening where the packets are being modified somewhere in the network, though I have poured over that...

JJC

On Thu, Jan 2, 2020 at 11:53 AM Cort N0MJS via Groups.Io <n0mjs=me.com@groups.io> wrote:
DELETE the password line in your configuration and type the whole thing again. No copy and paste. If the other end is OPB have them do the same thing. Copy/paste can introduce non-printing characters that get sent.

On Jan 2, 2020, at 12:31 PM, JJ Cummings <cummingsj@...> wrote:

I have been troubleshooting a broken OB for a while now and see this in the logs

INFO 2020-01-02 11:28:08,480 (OBP-3103) *TIME OUT*   STREAM ID: 92891814 SUB: 3141379 PEER: 310885350 TGID: 310815 TS 1 Duration: 3.05

The OB folks say that they see password mismatch errors on their side but we have confirmed that the passwords match.  I'm wondering if it isn't some weird library issue or what.. but it basically started happening 35 or so days ago.. lol what fun I'm having.  I have captured traffic throughout the network to make sure the packets are making it out.... any thoughts are welcome!

JJC

--
Cort Buffington
H: +1-785-813-1501
M: +1-785-865-7206







Re: OpenBridge Craziness - need some thoughts

Corey Dean N3FE <n3fe@...>
 

I received your info.  Before I made any changes, I pointed 3103 to look at a test hblink I had up and used your ID and password you provided for me and it came right up.  I also saw traffic.

The only thing to me that looks different is you added a 192.168.x.x in the ip: area.  Please remove that and restart the service.  Let me know if that worked for you.

Corey  N3FE


On Thu, Jan 2, 2020 at 6:22 PM JJ Cummings <cummingsj@...> wrote:
No only the password... standby 


On Thu, Jan 2, 2020 at 3:30 PM Corey Dean N3FE <n3fe@...> wrote:
By change you didn’t change the I’d in that section where the password is did you?  That will also create the issue.

Corey n3fe

On Thu, Jan 2, 2020 at 3:08 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
Do I remember correctly a case issue with the OB password. I THINK I had a mixed case PW and it would not work until we made it lower case. YMMV

On 1/2/2020 2:32 PM, Cort N0MJS via Groups.Io wrote:
And you tried changing it to something else as well,


On Jan 2, 2020, at 1:10 PM, JJ Cummings <cummingsj@...> wrote:


Done and done - same results but I did ask the BM folks to re-enter it, typing it manually... I wonder if there isn't something weird happening where the packets are being modified somewhere in the network, though I have poured over that...

JJC

On Thu, Jan 2, 2020 at 11:53 AM Cort N0MJS via Groups.Io <n0mjs=me.com@groups.io> wrote:
DELETE the password line in your configuration and type the whole thing again. No copy and paste. If the other end is OPB have them do the same thing. Copy/paste can introduce non-printing characters that get sent.

On Jan 2, 2020, at 12:31 PM, JJ Cummings <cummingsj@...> wrote:

I have been troubleshooting a broken OB for a while now and see this in the logs

INFO 2020-01-02 11:28:08,480 (OBP-3103) *TIME OUT*   STREAM ID: 92891814 SUB: 3141379 PEER: 310885350 TGID: 310815 TS 1 Duration: 3.05

The OB folks say that they see password mismatch errors on their side but we have confirmed that the passwords match.  I'm wondering if it isn't some weird library issue or what.. but it basically started happening 35 or so days ago.. lol what fun I'm having.  I have captured traffic throughout the network to make sure the packets are making it out.... any thoughts are welcome!

JJC

--
Cort Buffington
H: +1-785-813-1501
M: +1-785-865-7206







Re: OpenBridge Craziness - need some thoughts

JJ Cummings
 

No only the password... standby 


On Thu, Jan 2, 2020 at 3:30 PM Corey Dean N3FE <n3fe@...> wrote:
By change you didn’t change the I’d in that section where the password is did you?  That will also create the issue.

Corey n3fe

On Thu, Jan 2, 2020 at 3:08 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
Do I remember correctly a case issue with the OB password. I THINK I had a mixed case PW and it would not work until we made it lower case. YMMV

On 1/2/2020 2:32 PM, Cort N0MJS via Groups.Io wrote:
And you tried changing it to something else as well,


On Jan 2, 2020, at 1:10 PM, JJ Cummings <cummingsj@...> wrote:


Done and done - same results but I did ask the BM folks to re-enter it, typing it manually... I wonder if there isn't something weird happening where the packets are being modified somewhere in the network, though I have poured over that...

JJC

On Thu, Jan 2, 2020 at 11:53 AM Cort N0MJS via Groups.Io <n0mjs=me.com@groups.io> wrote:
DELETE the password line in your configuration and type the whole thing again. No copy and paste. If the other end is OPB have them do the same thing. Copy/paste can introduce non-printing characters that get sent.

On Jan 2, 2020, at 12:31 PM, JJ Cummings <cummingsj@...> wrote:

I have been troubleshooting a broken OB for a while now and see this in the logs

INFO 2020-01-02 11:28:08,480 (OBP-3103) *TIME OUT*   STREAM ID: 92891814 SUB: 3141379 PEER: 310885350 TGID: 310815 TS 1 Duration: 3.05

The OB folks say that they see password mismatch errors on their side but we have confirmed that the passwords match.  I'm wondering if it isn't some weird library issue or what.. but it basically started happening 35 or so days ago.. lol what fun I'm having.  I have captured traffic throughout the network to make sure the packets are making it out.... any thoughts are welcome!

JJC

--
Cort Buffington
H: +1-785-813-1501
M: +1-785-865-7206







Re: OpenBridge Craziness - need some thoughts

Corey Dean N3FE <n3fe@...>
 

By change you didn’t change the I’d in that section where the password is did you?  That will also create the issue.

Corey n3fe

On Thu, Jan 2, 2020 at 3:08 PM Steve N4IRS <szingman@...> wrote:
Do I remember correctly a case issue with the OB password. I THINK I had a mixed case PW and it would not work until we made it lower case. YMMV

On 1/2/2020 2:32 PM, Cort N0MJS via Groups.Io wrote:
And you tried changing it to something else as well,


On Jan 2, 2020, at 1:10 PM, JJ Cummings <cummingsj@...> wrote:


Done and done - same results but I did ask the BM folks to re-enter it, typing it manually... I wonder if there isn't something weird happening where the packets are being modified somewhere in the network, though I have poured over that...

JJC

On Thu, Jan 2, 2020 at 11:53 AM Cort N0MJS via Groups.Io <n0mjs=me.com@groups.io> wrote:
DELETE the password line in your configuration and type the whole thing again. No copy and paste. If the other end is OPB have them do the same thing. Copy/paste can introduce non-printing characters that get sent.

On Jan 2, 2020, at 12:31 PM, JJ Cummings <cummingsj@...> wrote:

I have been troubleshooting a broken OB for a while now and see this in the logs

INFO 2020-01-02 11:28:08,480 (OBP-3103) *TIME OUT*   STREAM ID: 92891814 SUB: 3141379 PEER: 310885350 TGID: 310815 TS 1 Duration: 3.05

The OB folks say that they see password mismatch errors on their side but we have confirmed that the passwords match.  I'm wondering if it isn't some weird library issue or what.. but it basically started happening 35 or so days ago.. lol what fun I'm having.  I have captured traffic throughout the network to make sure the packets are making it out.... any thoughts are welcome!

JJC

--
Cort Buffington
H: +1-785-813-1501
M: +1-785-865-7206







Re: OpenBridge Craziness - need some thoughts

Corey Dean N3FE <n3fe@...>
 

Email me directly the 7 digit if used for the connection and the password and I will check.

Corey n3fe

On Thu, Jan 2, 2020 at 2:10 PM JJ Cummings <cummingsj@...> wrote:
Done and done - same results but I did ask the BM folks to re-enter it, typing it manually... I wonder if there isn't something weird happening where the packets are being modified somewhere in the network, though I have poured over that...

JJC

On Thu, Jan 2, 2020 at 11:53 AM Cort N0MJS via Groups.Io <n0mjs=me.com@groups.io> wrote:
DELETE the password line in your configuration and type the whole thing again. No copy and paste. If the other end is OPB have them do the same thing. Copy/paste can introduce non-printing characters that get sent.

On Jan 2, 2020, at 12:31 PM, JJ Cummings <cummingsj@...> wrote:

I have been troubleshooting a broken OB for a while now and see this in the logs

INFO 2020-01-02 11:28:08,480 (OBP-3103) *TIME OUT*   STREAM ID: 92891814 SUB: 3141379 PEER: 310885350 TGID: 310815 TS 1 Duration: 3.05

The OB folks say that they see password mismatch errors on their side but we have confirmed that the passwords match.  I'm wondering if it isn't some weird library issue or what.. but it basically started happening 35 or so days ago.. lol what fun I'm having.  I have captured traffic throughout the network to make sure the packets are making it out.... any thoughts are welcome!

JJC

--
Cort Buffington
H: +1-785-813-1501
M: +1-785-865-7206






Re: OpenBridge Craziness - need some thoughts

Steve N4IRS
 

Do I remember correctly a case issue with the OB password. I THINK I had a mixed case PW and it would not work until we made it lower case. YMMV

On 1/2/2020 2:32 PM, Cort N0MJS via Groups.Io wrote:
And you tried changing it to something else as well,


On Jan 2, 2020, at 1:10 PM, JJ Cummings <cummingsj@...> wrote:


Done and done - same results but I did ask the BM folks to re-enter it, typing it manually... I wonder if there isn't something weird happening where the packets are being modified somewhere in the network, though I have poured over that...

JJC

On Thu, Jan 2, 2020 at 11:53 AM Cort N0MJS via Groups.Io <n0mjs=me.com@groups.io> wrote:
DELETE the password line in your configuration and type the whole thing again. No copy and paste. If the other end is OPB have them do the same thing. Copy/paste can introduce non-printing characters that get sent.

On Jan 2, 2020, at 12:31 PM, JJ Cummings <cummingsj@...> wrote:

I have been troubleshooting a broken OB for a while now and see this in the logs

INFO 2020-01-02 11:28:08,480 (OBP-3103) *TIME OUT*   STREAM ID: 92891814 SUB: 3141379 PEER: 310885350 TGID: 310815 TS 1 Duration: 3.05

The OB folks say that they see password mismatch errors on their side but we have confirmed that the passwords match.  I'm wondering if it isn't some weird library issue or what.. but it basically started happening 35 or so days ago.. lol what fun I'm having.  I have captured traffic throughout the network to make sure the packets are making it out.... any thoughts are welcome!

JJC

--
Cort Buffington
H: +1-785-813-1501
M: +1-785-865-7206







Re: OpenBridge Craziness - need some thoughts

Cort N0MJS <n0mjs@...>
 

And you tried changing it to something else as well,


On Jan 2, 2020, at 1:10 PM, JJ Cummings <cummingsj@...> wrote:


Done and done - same results but I did ask the BM folks to re-enter it, typing it manually... I wonder if there isn't something weird happening where the packets are being modified somewhere in the network, though I have poured over that...

JJC

On Thu, Jan 2, 2020 at 11:53 AM Cort N0MJS via Groups.Io <n0mjs=me.com@groups.io> wrote:
DELETE the password line in your configuration and type the whole thing again. No copy and paste. If the other end is OPB have them do the same thing. Copy/paste can introduce non-printing characters that get sent.

On Jan 2, 2020, at 12:31 PM, JJ Cummings <cummingsj@...> wrote:

I have been troubleshooting a broken OB for a while now and see this in the logs

INFO 2020-01-02 11:28:08,480 (OBP-3103) *TIME OUT*   STREAM ID: 92891814 SUB: 3141379 PEER: 310885350 TGID: 310815 TS 1 Duration: 3.05

The OB folks say that they see password mismatch errors on their side but we have confirmed that the passwords match.  I'm wondering if it isn't some weird library issue or what.. but it basically started happening 35 or so days ago.. lol what fun I'm having.  I have captured traffic throughout the network to make sure the packets are making it out.... any thoughts are welcome!

JJC

--
Cort Buffington
H: +1-785-813-1501
M: +1-785-865-7206






Re: OpenBridge Craziness - need some thoughts

JJ Cummings
 

Done and done - same results but I did ask the BM folks to re-enter it, typing it manually... I wonder if there isn't something weird happening where the packets are being modified somewhere in the network, though I have poured over that...

JJC

On Thu, Jan 2, 2020 at 11:53 AM Cort N0MJS via Groups.Io <n0mjs=me.com@groups.io> wrote:
DELETE the password line in your configuration and type the whole thing again. No copy and paste. If the other end is OPB have them do the same thing. Copy/paste can introduce non-printing characters that get sent.

On Jan 2, 2020, at 12:31 PM, JJ Cummings <cummingsj@...> wrote:

I have been troubleshooting a broken OB for a while now and see this in the logs

INFO 2020-01-02 11:28:08,480 (OBP-3103) *TIME OUT*   STREAM ID: 92891814 SUB: 3141379 PEER: 310885350 TGID: 310815 TS 1 Duration: 3.05

The OB folks say that they see password mismatch errors on their side but we have confirmed that the passwords match.  I'm wondering if it isn't some weird library issue or what.. but it basically started happening 35 or so days ago.. lol what fun I'm having.  I have captured traffic throughout the network to make sure the packets are making it out.... any thoughts are welcome!

JJC

--
Cort Buffington
H: +1-785-813-1501
M: +1-785-865-7206






Re: OpenBridge Craziness - need some thoughts

Cort N0MJS <n0mjs@...>
 

DELETE the password line in your configuration and type the whole thing again. No copy and paste. If the other end is OPB have them do the same thing. Copy/paste can introduce non-printing characters that get sent.

On Jan 2, 2020, at 12:31 PM, JJ Cummings <cummingsj@...> wrote:

I have been troubleshooting a broken OB for a while now and see this in the logs

INFO 2020-01-02 11:28:08,480 (OBP-3103) *TIME OUT*   STREAM ID: 92891814 SUB: 3141379 PEER: 310885350 TGID: 310815 TS 1 Duration: 3.05

The OB folks say that they see password mismatch errors on their side but we have confirmed that the passwords match.  I'm wondering if it isn't some weird library issue or what.. but it basically started happening 35 or so days ago.. lol what fun I'm having.  I have captured traffic throughout the network to make sure the packets are making it out.... any thoughts are welcome!

JJC

--
Cort Buffington
H: +1-785-813-1501
M: +1-785-865-7206






OpenBridge Craziness - need some thoughts

JJ Cummings
 

I have been troubleshooting a broken OB for a while now and see this in the logs

INFO 2020-01-02 11:28:08,480 (OBP-3103) *TIME OUT*   STREAM ID: 92891814 SUB: 3141379 PEER: 310885350 TGID: 310815 TS 1 Duration: 3.05

The OB folks say that they see password mismatch errors on their side but we have confirmed that the passwords match.  I'm wondering if it isn't some weird library issue or what.. but it basically started happening 35 or so days ago.. lol what fun I'm having.  I have captured traffic throughout the network to make sure the packets are making it out.... any thoughts are welcome!

JJC


Analog_Bridge and dvswitch.sh switch TG #analog_bridge

SP2ONG Waldek
 

Steve
I have a question.

Whenever my application uses dvswitch.sh to change TG, Analog_Bridge also sends MMDVM_Bridge to the network and a short broadcast to the network. Is it necessary to switch TG via dvswitch.sh Analog_Bridge also sends to MMDVM_Bridge info the change of TG?
It's a little uncomfortable when, for example, we switch to TG, e.g. nationwide, then all repeaters and radios listening on this TG received short traffic resulting from the change of TG by dvswitch.sh.

It may be it is necessary by Analog_Bridge / MMDVM_Bridge, but I want to know this :-)

73 Waldek


Re: Getting a Burp Voice Message through ASL <> DMR Bridge #mmdvm_bridge

Steve N4IRS
 

Correct


Re: ASL Briddge to YSF/FCS #analog_bridge

Steve N4IRS
 

Stop Analog_Bridge
Stop MMDVM_Bridge
Analog_Bridge usually is in /opt/Analog_Bridge
MMDVM_Bridge is usually in /opt/MMDVM_Bridge

replace the executables from github
restart the services.


Re: ASL Briddge to YSF/FCS #analog_bridge

Tito Lopez - YN1OB
 

I find my self in this situation. just having a brain fart where the file goes or gets replaced. My question is would it affect what is already installed?
Please advise.


Analog_Bridge, proper use of AGC

Patrick Perdue
 

Hi:

I have Analog_Bridge currently set up to send unity gain from DMR to ASL, and ASL to DMR at TLV gain factor 0.34.

Over all, this works pretty well, but I would like to raise quieter DMR audio into ASL without raising everything wholesale. I thought perhaps AGC would do this, but all I seem to get is very clipped peaks no matter where I set the gain when AGC is enabled. I have tried -20 to 0 with no appreciable difference. Whatever I use, DMR audio is super loud and digitally clipped

Ultimately, I'd like to insert LADSPA-based processing into the chain and use a couple of different processors for both sides of the signal path, but that's beyond the scope of this post.

What is the recommended gain setting for AGC, and how, exactly, does it work in this context? Is the gain used more like threshold rather than peak?


I'm sure I was able to use AGC with an older version of A_B without clipping. The result was a little rough, but generally worked the way I expected it to.

Thanks and 73

de

KE4DYI


Re: Getting a Burp Voice Message through ASL <> DMR Bridge #mmdvm_bridge

Ted Lawrence
 

So to be clear.  The burp message is a response from the network.  Not the node software? 


HB_Bridge.py not running #hblink #dmrlink

ai6bx
 
Edited

  • I am working to get HB_Bridge running however get the following errors:

CannotListenError: Couldn't listen on any:31002: [Errno 98] Address already in use.

Netstat shows that the port is not in use elsewhere in the system. This initially showed port 31003 with the same results so I changed the port in the HB_Bridge.cfg file to 31002 just to see if a different port would work and somehow netstat was missing something. This ultimately gave the same result. It seems like  HB_Bridge is trying to open that port twice and perhaps seeing the port it already opened as active. Is this possible? 

Thank you,

Keith


Re: ASL Briddge to YSF/FCS #analog_bridge

ve6gcd@...
 

Hi Steve,

I followed your instructions as soon as I returned to Calgary. YSF packets to/from room FCS00462 are now being vocoded by my AllStarLink node. Thanks and Happy New Year!.

73,
Geoffrey VE6GCD


Re: Help after editing rpt.conf. Not sure why?

Ted Lawrence
 

Clearly had a typo error in one of the files I could not find.  I refreshed the image, started over with "ASL to DMR Bridge how to" document. All is working as it should.  Thank you for being patient !   

3921 - 3940 of 9579