Date   

Hotspot Audio for C4FM Very loud and distorted.

Frank C. D'Amato
 

I have DVswitch setup DMR>Analog. It pushes a DMR TG to my Hamvoip Allstar node (2 seperate Pi's).

When I talk on the analog radio, the audio sounds great coming out of my DMR radio connected to a Openspot (Both ver 1&2).

If I put my openspot modem to C4FM (to use my yaesu rado in DN mode), and connect to the TG that my DVswitch is transmitting to, the audio sounds very distorted and loud.

Anyone else have this problem?

Using the same setup C4FM to DMR on the openspots sound great on the yeasu radio, The problem is only there on the TG the DVswitch is pushing the analog audio to.


Re: Bridge

Steve N4IRS
 

If it's keying, it should also sending audio. Check your Vocoders and maybe the audio levels in your AB.ini If sending in one direction and not another, I expect a port issue in that direction.
 

On 12/28/20 10:57 PM, ibjosh1985@... wrote:
i do see where dmr does key up p25  and p25 does not key up dmr  that much i do know

even when dmr key's up p25 no audio is being routed


Re: Bridge

ibjosh1985@...
 

i do see where dmr does key up p25  and p25 does not key up dmr  that much i do know

even when dmr key's up p25 no audio is being routed


Re: Bridge

Steve N4IRS
 

It's not just about errors. It's about following the data through. Does data enter a component? Does the data leave the component...

On 12/28/20 10:47 PM, ibjosh1985@... wrote:
ok i'm not seeing any error's in the logs


Re: Bridge

ibjosh1985@...
 

ok i'm not seeing any error's in the logs


Re: Bridge

Steve N4IRS
 

I run everything in the foreground while testing. Once all works, I have it all start at boot.

On 12/28/20 10:20 PM, ibjosh1985@... wrote:
ok does the MMDVM start up auto or do i launch it manual making sure i do have everything running


Re: Bridge

ibjosh1985@...
 

ok does the MMDVM start up auto or do i launch it manual making sure i do have everything running


Re: Bridge

Steve N4IRS
 

Follow the data through the logs. Send one short transmission and follow it.

On 12/28/20 9:52 PM, ibjosh1985@... wrote:
here is a copy of the logs


Re: Bridge

ibjosh1985@...
 

here is a copy of the logs


Re: Bridge

Steve N4IRS
 

Te questions are what you should be asking yourself as you troubleshoot.

On 12/28/20 9:47 PM, ibjosh1985@... wrote:
M: 2020-12-29 02:46:42.808 Currently linked repeaters:
M: 2020-12-29 02:46:42.809     KC5JMJ    : 240.58.230.191:24226 0/120
M: 2020-12-29 02:46:42.809     KC5JMJ    : 240.58.230.191:6820 2/120


the KC5FDO is no longer listed as linked repeaters


Re: Bridge

ibjosh1985@...
 

M: 2020-12-29 02:46:42.808 Currently linked repeaters:
M: 2020-12-29 02:46:42.809     KC5JMJ    : 240.58.230.191:24226 0/120
M: 2020-12-29 02:46:42.809     KC5JMJ    : 240.58.230.191:6820 2/120


the KC5FDO is no longer listed as linked repeaters


Re: Bridge

ibjosh1985@...
 

http://bridge.kc5jmj.com

P25 : 31337
DMR BM TG : 311995


Re: Bridge

Steve N4IRS
 

Like I said, follow the data. Since you are testing DMR to P25.
Is MMDVM_Bridge logging into the Master?
Do you see the data when a DMR user keys in the MB log?
Do you see the data in the AB_DMR log?
Do you see the data in the AB_P25 log?
Do you see the P25 data transmitting from MB?
Is the P25Gateway logged into the P25 Reflector?

The LAST thing you care about is the dashboard.
Follow the data.

On 12/28/20 9:38 PM, ibjosh1985@... wrote:
ok i see on the dashboard now when i key dmr it says tx p25 but no audio so i did get that far


Re: Bridge

ibjosh1985@...
 

ok i see on the dashboard now when i key dmr it says tx p25 but no audio so i did get that far


Re: Bridge

Steve N4IRS
 

Watch the logs as you transmit on one side of the bridge, follow the data through the bridge.

On 12/28/20 9:24 PM, ibjosh1985@... wrote:
ok it shows the linked but no audio passing and when keying up p25 it does not show up in the dashboard


Re: Bridge

ibjosh1985@...
 

ok it shows the linked but no audio passing and when keying up p25 it does not show up in the dashboard


Re: Bridge

Steve N4IRS
 

Yes,
The services read the config files at boot.

On 12/28/20 9:00 PM, ibjosh1985@... wrote:
ok so editing each dedicated analog_bridge file for the mode's so after editing do i need to reboot the server


Re: Bridge

ibjosh1985@...
 

ok so editing each dedicated analog_bridge file for the mode's so after editing do i need to reboot the server


Re: Bridge

Steve N4IRS
 

Analog_Bridge

On 12/28/20 8:53 PM, ibjosh1985@... wrote:
ok so where do i edit the AMBE_AUDIO  ports at


Re: Bridge

ibjosh1985@...
 

ok so where do i edit the AMBE_AUDIO  ports at

641 - 660 of 8680