Date   

Re: Dashboard change time zone

Steve N4IRS
 

Do you have the time zone set on your server?

On 2/19/21 5:55 AM, IK7VXC Mike wrote:
Hi. Sorry to bring up a thread which is 2 years old.

So do I have to assume that there are no developments regarding changing the time zone in the dvswitch dashboard?

Mike


Re: Dashboard change time zone

Steve N4IRS
 

Well,
Since the dashboard was released October 31 2020, There have been no developments.

On 2/19/21 5:55 AM, IK7VXC Mike wrote:
Hi. Sorry to bring up a thread which is 2 years old.

So do I have to assume that there are no developments regarding changing the time zone in the dvswitch dashboard?

Mike


Re: Dashboard change time zone

IK7VXC Mike
 

Hi. Sorry to bring up a thread which is 2 years old.

So do I have to assume that there are no developments regarding changing the time zone in the dvswitch dashboard?

Mike


Re: Update and upgrade errors

Kevin N9OIG
 
Edited

Looks to be same error


pi@raspberrypi:/opt/MMDVM_Bridge $ sudo apt install -f
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
The following packages were automatically installed and are no longer required:
  libmicrodns0 realpath
Use 'sudo apt autoremove' to remove them.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 4 not upgraded.
1 not fully installed or removed.
After this operation, 0 B of additional disk space will be used.
Setting up mmdvm-bridge (1.5-20200427-24) ...
Error, APRS_Hosts.txt file does not seem to be valid
dpkg: error processing package mmdvm-bridge (--configure):
 subprocess installed post-installation script returned error exit status 251
Errors were encountered while processing:
 mmdvm-bridge
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
pi@raspberrypi:/opt/MMDVM_Bridge $
 


Re: IPSC_Bridge<->HB_Bridge on VirMach VPS Question

Corey Dean N3FE
 

Up until about a year ago I had a few running in virmach, nfo, and vultr without any problems on both Debian 9 and 10.

Corey





On Feb 18, 2021, at 10:03 AM, Steve N4IRS <szingman@...> wrote:

 Jon,
I can tell you I have 2 VirMach VPS running DVSwitch Server without a problem. I am running what amounts to an analog bridge to service DVSwitch clients (DVSM, pyUC and hUC) so, it looks like this:

client <-> Analog_Bridge <-> MMDVM_Bridge <-> Gateway(s) or DMR Masters

I am also running a install of HBlink3 connected to BM via OpenBridge servicing hotspots.
I have done this on Debian 9 and I have also done a in place upgrade to Debian 10.
Does netstat -unap show anything?
netcat helps to troubleshoot some of these type of issues.

You may want to ask on the HBlink subgroup at <https://dvswitch.groups.io/g/HBlink/topics>

Hope this helps,
Steve N4IRS

On 2/18/2021 9:52 AM, Jon K1IMD wrote:
Has anyone by chance managed to get IPSC_Bridge<->HB_Bridge to run on a VirMach VPS (Elite+ LITE Package) with Debian 9 OS?

I have tried on and off for more than a year to try to get it to work.  Prior to moving the system to the VPS I bench tested it on a RPi running Debian 9 and it worked fine.

I set it up on the VPS, everything runs with no complaints BUT the dmrlink & hblink to not "talk" to one another.  Thinking as I always do... I wonder what I did wrong because the machine is never at fault it is always the human... right?

To prove myself wrong I took the exact same configuration and installed it on a different system, in this case a VM also running Debian 9 and it works fine.  I even replicated the bridge 5 times for different connections and they all have worked flawlessly for over a year.

The VirMach VPS is their low end service, the lowest end service Value+ LITE did not have enough memory (512MB) to load so I bumped up to the Elite+ LITE (1GB) and everything loads fine.

What appears to be the problem is that the internal in IPSC_Bridge fromGatewayPort = 31000 & toGatewayPort = 31003 don't communicate with HB_Bridge ports fromGatewayPort = 31003 & toGatewayPort = 31000

Since the exact same configuration works fine on other systems it would appear that the problem is somewhere in the architecture of the VPS.

Anyone have any ideas or been successful using VirMach for bridging?

73
Jon
K1IMD
 




Re: P25Gateway Unlinking from static talkgroup / MMDVM_Bridge Disconnecting from HBLink #mmdvm_bridge

Chris Whitam
 

Thanks Steve!  So far it has MB has not crashed so fingers crossed.  


Re: Update and upgrade errors

Steve N4IRS
 

Kevin, this may fix your issue.
cd /opt/MMDVM_Bridge
ls
Do you see dvswitch.sh? If not cd /opt/Analog_Bridge do you see dvswitch.sh?
If yes
mv dvswitch.sh dvswitch.sh.save
wget https://github.com/DVSwitch/MMDVM_Bridge/raw/master/dvswitch.sh
chmod +x dvswitch.sh
apt install -f

Steve N4IRS

On 2/18/2021 12:14 PM, Kevin N9OIG wrote:
I had to do an update and upgrade via apt-get update and upgrade on my p25 to DMR Raspberry pi to get MMDVM Bridge to connect to a XLX reflector it does work but what is this error?

pi@raspberrypi:~ $ sudo apt-get upgrade
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
Calculating upgrade... Done
The following packages were automatically installed and are no longer required:
  libmicrodns0 realpath
Use 'sudo apt autoremove' to remove them.
The following packages have been kept back:
  python-gpiozero python3-gpiozero python3-thonny wolfram-engine
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 4 not upgraded.
1 not fully installed or removed.
After this operation, 0 B of additional disk space will be used.
Do you want to continue? [Y/n] y
Setting up mmdvm-bridge (1.5-20200427-24) ...
Error, APRS_Hosts.txt file does not seem to be valid
dpkg: error processing package mmdvm-bridge (--configure):
 subprocess installed post-installation script returned error exit status 251
Errors were encountered while processing:
 mmdvm-bridge
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
pi@raspberrypi:~ $
 


Update and upgrade errors

Kevin N9OIG
 

I had to do an update and upgrade via apt-get update and upgrade on my p25 to DMR Raspberry pi to get MMDVM Bridge to connect to a XLX reflector it does work but what is this error?

pi@raspberrypi:~ $ sudo apt-get upgrade
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
Calculating upgrade... Done
The following packages were automatically installed and are no longer required:
  libmicrodns0 realpath
Use 'sudo apt autoremove' to remove them.
The following packages have been kept back:
  python-gpiozero python3-gpiozero python3-thonny wolfram-engine
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 4 not upgraded.
1 not fully installed or removed.
After this operation, 0 B of additional disk space will be used.
Do you want to continue? [Y/n] y
Setting up mmdvm-bridge (1.5-20200427-24) ...
Error, APRS_Hosts.txt file does not seem to be valid
dpkg: error processing package mmdvm-bridge (--configure):
 subprocess installed post-installation script returned error exit status 251
Errors were encountered while processing:
 mmdvm-bridge
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
pi@raspberrypi:~ $
 


Re: P25Gateway Unlinking from static talkgroup / MMDVM_Bridge Disconnecting from HBLink #mmdvm_bridge

Steve N4IRS
 

<https://github.com/DVSwitch/P25Gateway>

The droping of MB is something else, I THINK.

On 2/18/2021 11:03 AM, Chris Whitam wrote:
Yes it is  I just pulled it down the other day.  I'm considering trying to find an older version before the multi talkgroup supprt and using that.  Would the P25Gateway disconnecting also drop my MMDVM_Bridge connection though, or are there 2 separate issues?


Re: P25Gateway Unlinking from static talkgroup / MMDVM_Bridge Disconnecting from HBLink #mmdvm_bridge

Chris Whitam
 

Yes it is  I just pulled it down the other day.  I'm considering trying to find an older version before the multi talkgroup supprt and using that.  Would the P25Gateway disconnecting also drop my MMDVM_Bridge connection though, or are there 2 separate issues?


Re: P25Gateway Unlinking from static talkgroup / MMDVM_Bridge Disconnecting from HBLink #mmdvm_bridge

Steve N4IRS
 

Chris,
Am I reading you P25Gateway config correctly, is that the newest version of P25Gateway that supports multiple TGs?

On 2/18/2021 10:11 AM, Chris Whitam wrote:
Good Morning all,

I am having a problem with P25 Gateway stating "M: 2021-02-18 12:32:38.340 Unlinking from 31660 due to inactivity"

P25 Gateway config
[Network]
Port=42010
HostsFile1=/etc/P25Hosts.txt
HostsFile2=./private/P25Hosts.txt
ReloadTime=60
#ParrotAddress=127.0.0.1
#ParrotPort=42011
#P252DMRAddress=127.0.0.1
#P252DMRPort=42012
Static=31660
RFHangTime=120
NetHangTime=60
InactivityTimeout=0
Debug=0

On my other server I was running an older verison of P25Gateway with the options Startup=31660 and InactivityTimeout=0 and it ran fine.  Those settings in this version of P25Gateway do not seem to work either.



As soon as this happens my MMDVM_Bridge is dropping it's link from my HBLink master for some reason.  I do not see anything in the MMDVM_Bridge log files that signify a disconnection from the HBLink master, however I can see in HBLink that the bridge is no longer connected to the Master Stanza.  

First question I guess is would MMDVM_Bridge be dropping this link if P25Gateway drops the link to the reflector?  It seems as though that should not be the case.

MMDVM DMR Config
 
[DMR Network]
Enable=1
Address=127.0.0.1
Port=54000
Jitter=350
Local=54025
Password=*****************************
# for XLX the syntax is: Options=XLX:4009
# Options=
Slot1=0
Slot2=1
Debug=1

MMDVM P25 Config
 
[P25 Network]
Enable=1
GatewayAddress=127.0.0.1
GatewayPort=42020
LocalPort=32010
Debug=1

HBLink Master
 
[MASTER-1]
MODE: MASTER
ENABLED: True
REPEAT: True
MAX_PEERS: 10
EXPORT_AMBE: False
IP:
PORT: 54000
PASSPHRASE: None
GROUP_HANGTIME: 5
USE_ACL: True
REG_ACL: DENY:1
SUB_ACL: DENY:1
TGID_TS1_ACL: PERMIT:ALL
TGID_TS2_ACL: PERMIT:ALL
 
Looking for any pointers where to go next.  I dug through every config line by line and can't seem to be finding a line that would cause this.

Thanks,
Chris
 


P25Gateway Unlinking from static talkgroup / MMDVM_Bridge Disconnecting from HBLink #mmdvm_bridge

Chris Whitam
 

Good Morning all,

I am having a problem with P25 Gateway stating "M: 2021-02-18 12:32:38.340 Unlinking from 31660 due to inactivity"

P25 Gateway config
[Network]
Port=42010
HostsFile1=/etc/P25Hosts.txt
HostsFile2=./private/P25Hosts.txt
ReloadTime=60
#ParrotAddress=127.0.0.1
#ParrotPort=42011
#P252DMRAddress=127.0.0.1
#P252DMRPort=42012
Static=31660
RFHangTime=120
NetHangTime=60
InactivityTimeout=0
Debug=0

On my other server I was running an older verison of P25Gateway with the options Startup=31660 and InactivityTimeout=0 and it ran fine.  Those settings in this version of P25Gateway do not seem to work either.



As soon as this happens my MMDVM_Bridge is dropping it's link from my HBLink master for some reason.  I do not see anything in the MMDVM_Bridge log files that signify a disconnection from the HBLink master, however I can see in HBLink that the bridge is no longer connected to the Master Stanza.  

First question I guess is would MMDVM_Bridge be dropping this link if P25Gateway drops the link to the reflector?  It seems as though that should not be the case.

MMDVM DMR Config
 
[DMR Network]
Enable=1
Address=127.0.0.1
Port=54000
Jitter=350
Local=54025
Password=*****************************
# for DMR+ see https://github.com/DVSwitch/MMDVM_Bridge/blob/master/DOC/DMRplus_startup_options.md
# for XLX the syntax is: Options=XLX:4009
# Options=
Slot1=0
Slot2=1
Debug=1

MMDVM P25 Config
 
[P25 Network]
Enable=1
GatewayAddress=127.0.0.1
GatewayPort=42020
LocalPort=32010
Debug=1

HBLink Master
 
[MASTER-1]
MODE: MASTER
ENABLED: True
REPEAT: True
MAX_PEERS: 10
EXPORT_AMBE: False
IP:
PORT: 54000
PASSPHRASE: None
GROUP_HANGTIME: 5
USE_ACL: True
REG_ACL: DENY:1
SUB_ACL: DENY:1
TGID_TS1_ACL: PERMIT:ALL
TGID_TS2_ACL: PERMIT:ALL
 
Looking for any pointers where to go next.  I dug through every config line by line and can't seem to be finding a line that would cause this.

Thanks,
Chris
 


Re: IPSC_Bridge<->HB_Bridge on VirMach VPS Question

Steve N4IRS
 

Jon,
I can tell you I have 2 VirMach VPS running DVSwitch Server without a problem. I am running what amounts to an analog bridge to service DVSwitch clients (DVSM, pyUC and hUC) so, it looks like this:

client <-> Analog_Bridge <-> MMDVM_Bridge <-> Gateway(s) or DMR Masters

I am also running a install of HBlink3 connected to BM via OpenBridge servicing hotspots.
I have done this on Debian 9 and I have also done a in place upgrade to Debian 10.
Does netstat -unap show anything?
netcat helps to troubleshoot some of these type of issues.

You may want to ask on the HBlink subgroup at <https://dvswitch.groups.io/g/HBlink/topics>

Hope this helps,
Steve N4IRS

On 2/18/2021 9:52 AM, Jon K1IMD wrote:
Has anyone by chance managed to get IPSC_Bridge<->HB_Bridge to run on a VirMach VPS (Elite+ LITE Package) with Debian 9 OS?

I have tried on and off for more than a year to try to get it to work.  Prior to moving the system to the VPS I bench tested it on a RPi running Debian 9 and it worked fine.

I set it up on the VPS, everything runs with no complaints BUT the dmrlink & hblink to not "talk" to one another.  Thinking as I always do... I wonder what I did wrong because the machine is never at fault it is always the human... right?

To prove myself wrong I took the exact same configuration and installed it on a different system, in this case a VM also running Debian 9 and it works fine.  I even replicated the bridge 5 times for different connections and they all have worked flawlessly for over a year.

The VirMach VPS is their low end service, the lowest end service Value+ LITE did not have enough memory (512MB) to load so I bumped up to the Elite+ LITE (1GB) and everything loads fine.

What appears to be the problem is that the internal in IPSC_Bridge fromGatewayPort = 31000 & toGatewayPort = 31003 don't communicate with HB_Bridge ports fromGatewayPort = 31003 & toGatewayPort = 31000

Since the exact same configuration works fine on other systems it would appear that the problem is somewhere in the architecture of the VPS.

Anyone have any ideas or been successful using VirMach for bridging?

73
Jon
K1IMD
 




IPSC_Bridge<->HB_Bridge on VirMach VPS Question

Jon K1IMD
 

Has anyone by chance managed to get IPSC_Bridge<->HB_Bridge to run on a VirMach VPS (Elite+ LITE Package) with Debian 9 OS?

I have tried on and off for more than a year to try to get it to work.  Prior to moving the system to the VPS I bench tested it on a RPi running Debian 9 and it worked fine.

I set it up on the VPS, everything runs with no complaints BUT the dmrlink & hblink to not "talk" to one another.  Thinking as I always do... I wonder what I did wrong because the machine is never at fault it is always the human... right?

To prove myself wrong I took the exact same configuration and installed it on a different system, in this case a VM also running Debian 9 and it works fine.  I even replicated the bridge 5 times for different connections and they all have worked flawlessly for over a year.

The VirMach VPS is their low end service, the lowest end service Value+ LITE did not have enough memory (512MB) to load so I bumped up to the Elite+ LITE (1GB) and everything loads fine.

What appears to be the problem is that the internal in IPSC_Bridge fromGatewayPort = 31000 & toGatewayPort = 31003 don't communicate with HB_Bridge ports fromGatewayPort = 31003 & toGatewayPort = 31000

Since the exact same configuration works fine on other systems it would appear that the problem is somewhere in the architecture of the VPS.

Anyone have any ideas or been successful using VirMach for bridging?

73
Jon
K1IMD
 



Re: NXDN bug: it shows the callsign of a Japanese ham

IK7VXC Mike
 
Edited

Ok Steve, so, apparently this is a false alarm. I've just been told that a new NXDN id takes time to propagate across the servers/boards/whatever and the funny thing is that meanwhile the system assigns a random (?) callsign (wtf?) to the user until after a few days/hours the thing is fixed.

Sorry for the false alarm! And thanks for your prompt reply. And thanks Bruno for the heads up.

Mike.


Re: NXDN bug: it shows the callsign of a Japanese ham

is0gqx Bruno
 

 

Hello Mike,

your NXDN ID is missing from the NXDN.csv file

 

73, Bruno IS0GQX

 

Da: IK7VXC Mike
Inviato: mercoledì 17 febbraio 2021 23:35
A: main@DVSwitch.groups.io
Oggetto: [DVSwitch] NXDN bug: it shows the callsign of a Japanese ham

 

I just finished installing dvswitch server and everything seems to be working fine, except when I key up in NXDN: instead of my callsign, it's shown the callsign of a Japanese ham!!!!!!!
This happens on every tg I go in NXDN. (Luckily in the other modes my callsign is properly shown).
This is crazy because I have no idea where dvswitch gets such information!!
Can it be a bug?

PS
Yes I have entered my assigned NXDN id.

Mike

 


Mail priva di virus. www.avast.com


Re: DVSwitch Server

Steve N4IRS
 

OK

On 2/17/21 8:49 PM, Steve Siesel [K4KSA] wrote:

That didn’t work for any of the partners…Think I will re-install the OS and start from the beginning!

 

 

 

From: main@DVSwitch.groups.io [mailto:main@DVSwitch.groups.io] On Behalf Of Steve N4IRS
Sent: Wednesday, February 17, 2021 8:24 PM
To: main@DVSwitch.groups.io
Subject: Re: [DVSwitch] DVSwitch Server

 

Try:
apt purge analog-bridge
Then remove /opt/Analog_Bridge is it still exists.
Then look at /var/apt/cache/apt/archives Look for analog-bridge_1.6.... Delete it.
apt update
apt install analog-bridge

On 2/17/21 8:17 PM, Steve Siesel [K4KSA] wrote:

Steve..

 

On my new Vultr server I have ASL running and had DVSwitch-server. I thought something was wrong so in removed it. Upon re-install all of the files did not populate. Here is a sample of the Analog_Bridge directory:

 

 

Missing is Analog_Bridge.ini and dvsm.macro. The other directories are similar in missing the .ini files.

 

I’ve tried apt-get update –fix-missing and apt install dvswitch-server –f

 

Any thoughts?

 

Steve

 

                                               

 

 



Re: DVSwitch Server

Steve Siesel [K4KSA]
 

That didn’t work for any of the partners…Think I will re-install the OS and start from the beginning!

 

 

 

From: main@DVSwitch.groups.io [mailto:main@DVSwitch.groups.io] On Behalf Of Steve N4IRS
Sent: Wednesday, February 17, 2021 8:24 PM
To: main@DVSwitch.groups.io
Subject: Re: [DVSwitch] DVSwitch Server

 

Try:
apt purge analog-bridge
Then remove /opt/Analog_Bridge is it still exists.
Then look at /var/apt/cache/apt/archives Look for analog-bridge_1.6.... Delete it.
apt update
apt install analog-bridge

On 2/17/21 8:17 PM, Steve Siesel [K4KSA] wrote:

Steve..

 

On my new Vultr server I have ASL running and had DVSwitch-server. I thought something was wrong so in removed it. Upon re-install all of the files did not populate. Here is a sample of the Analog_Bridge directory:

 

 

Missing is Analog_Bridge.ini and dvsm.macro. The other directories are similar in missing the .ini files.

 

I’ve tried apt-get update –fix-missing and apt install dvswitch-server –f

 

Any thoughts?

 

Steve

 

                                               

 

 


Re: DVSwitch Server

Steve N4IRS
 

Try:
apt purge analog-bridge
Then remove /opt/Analog_Bridge is it still exists.
Then look at /var/apt/cache/apt/archives Look for analog-bridge_1.6.... Delete it.
apt update
apt install analog-bridge

On 2/17/21 8:17 PM, Steve Siesel [K4KSA] wrote:

Steve..

 

On my new Vultr server I have ASL running and had DVSwitch-server. I thought something was wrong so in removed it. Upon re-install all of the files did not populate. Here is a sample of the Analog_Bridge directory:

 

 

Missing is Analog_Bridge.ini and dvsm.macro. The other directories are similar in missing the .ini files.

 

I’ve tried apt-get update –fix-missing and apt install dvswitch-server –f

 

Any thoughts?

 

Steve

 

                                               

 



DVSwitch Server

Steve Siesel [K4KSA]
 

Steve..

 

On my new Vultr server I have ASL running and had DVSwitch-server. I thought something was wrong so in removed it. Upon re-install all of the files did not populate. Here is a sample of the Analog_Bridge directory:

 

 

Missing is Analog_Bridge.ini and dvsm.macro. The other directories are similar in missing the .ini files.

 

I’ve tried apt-get update –fix-missing and apt install dvswitch-server –f

 

Any thoughts?

 

Steve

 

                                               

 

681 - 700 of 9284