Problem with Motorola Repeater on HBLink3


Kim-Benjamin Lütkemeier
 

Ok, but hblink work without Problem:
That’s means all mmdvm hotspots work without problems.

But I observed on longer tx duration the Motorola repeater has also Problems.

A hytera with mmdvm gateway works also fine.

73
Do1KBL 



Am 05.11.2020 um 23:19 schrieb Charles Wiant via groups.io <kd8itc@...>:

It might be better if you asked your question in the hblink group


On Nov 5, 2020, at 12:17 PM, Kim-Benjamin Lütkemeier via groups.io <kbluetkemeier@...> wrote:



[Edited Message Follows]

Hello guys,
I have a small question why the first 3 seconds are not ok from IPSC--->HB_bridge

My Hardware looks like this:
Motorola SLR5500 <--->IPSC_Bridge<--->HB_Bridge<--->HBLink3<--->MMDVM_Hotspots

The IPSC_Bridge is the Master and the SLR5500 the Slave.

Connection is OK but the NF ist not working on the beginning (3-4 seconds)

I press PTT on a hotspot and the repeater goes to TX I see very my Callsign, then channel screen about 2-3 seconds again my callsign and then all is ok.

Only in the Direction from IPSC ---> HB_Bridge. Other Direction I have no problem for now.

ERROR 2020-11-05 15:49:39,123 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
ERROR 2020-11-05 15:49:54,135 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
ERROR 2020-11-05 15:50:09,146 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
ERROR 2020-11-05 15:50:24,158 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
ERROR 2020-11-05 15:50:39,170 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
ERROR 2020-11-05 15:50:54,181 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
ERROR 2020-11-05 15:51:09,193 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
ERROR 2020-11-05 15:51:24,205 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
ERROR 2020-11-05 15:51:39,217 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
INFO 2020-11-05 15:51:53,567 (Mototrbo) Begin AMBE encode STREAM ID: 3778157481 SUB: 2623266 (2623266) REPEATER: 1234567 (1234567) TGID 9 (9), TS 2
ERROR 2020-11-05 15:51:54,229 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
INFO 2020-11-05 15:52:09,082 Voice Transmission Start on TS 2 and TG 9 (9) from 2623266 (2623266)
ERROR 2020-11-05 15:52:09,240 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
INFO 2020-11-05 15:52:13,162 Voice Transmission End 4.08 seconds loss rate: 97.06% (2/68)
ERROR 2020-11-05 15:52:24,253 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000

2623266 = DO1KBL Radio ID
2622007 = DO1KBL Repeater ID (TestID)

******************UPDATE********************
When I make a Parrot and speak over repeater the playback is without this problem
For now the problem is from every MMDVMHost Hotspot but why?
The analogbridge make also no problem.

i will be nice if you give me some tipps

73,
Do1KBL, Kim


Charles Wiant
 

It might be better if you asked your question in the hblink group


On Nov 5, 2020, at 12:17 PM, Kim-Benjamin Lütkemeier via groups.io <kbluetkemeier@...> wrote:



[Edited Message Follows]

Hello guys,
I have a small question why the first 3 seconds are not ok from IPSC--->HB_bridge

My Hardware looks like this:
Motorola SLR5500 <--->IPSC_Bridge<--->HB_Bridge<--->HBLink3<--->MMDVM_Hotspots

The IPSC_Bridge is the Master and the SLR5500 the Slave.

Connection is OK but the NF ist not working on the beginning (3-4 seconds)

I press PTT on a hotspot and the repeater goes to TX I see very my Callsign, then channel screen about 2-3 seconds again my callsign and then all is ok.

Only in the Direction from IPSC ---> HB_Bridge. Other Direction I have no problem for now.

ERROR 2020-11-05 15:49:39,123 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
ERROR 2020-11-05 15:49:54,135 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
ERROR 2020-11-05 15:50:09,146 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
ERROR 2020-11-05 15:50:24,158 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
ERROR 2020-11-05 15:50:39,170 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
ERROR 2020-11-05 15:50:54,181 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
ERROR 2020-11-05 15:51:09,193 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
ERROR 2020-11-05 15:51:24,205 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
ERROR 2020-11-05 15:51:39,217 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
INFO 2020-11-05 15:51:53,567 (Mototrbo) Begin AMBE encode STREAM ID: 3778157481 SUB: 2623266 (2623266) REPEATER: 1234567 (1234567) TGID 9 (9), TS 2
ERROR 2020-11-05 15:51:54,229 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
INFO 2020-11-05 15:52:09,082 Voice Transmission Start on TS 2 and TG 9 (9) from 2623266 (2623266)
ERROR 2020-11-05 15:52:09,240 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
INFO 2020-11-05 15:52:13,162 Voice Transmission End 4.08 seconds loss rate: 97.06% (2/68)
ERROR 2020-11-05 15:52:24,253 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000

2623266 = DO1KBL Radio ID
2622007 = DO1KBL Repeater ID (TestID)

******************UPDATE********************
When I make a Parrot and speak over repeater the playback is without this problem
For now the problem is from every MMDVMHost Hotspot but why?
The analogbridge make also no problem.

i will be nice if you give me some tipps

73,
Do1KBL, Kim


Kim-Benjamin Lütkemeier
 
Edited

Hello guys,
I have a small question why the first 3 seconds are not ok from IPSC--->HB_bridge

My Hardware looks like this:
Motorola SLR5500 <--->IPSC_Bridge<--->HB_Bridge<--->HBLink3<--->MMDVM_Hotspots

The IPSC_Bridge is the Master and the SLR5500 the Slave.

Connection is OK but the NF ist not working on the beginning (3-4 seconds)

I press PTT on a hotspot and the repeater goes to TX I see very my Callsign, then channel screen about 2-3 seconds again my callsign and then all is ok.

Only in the Direction from IPSC ---> HB_Bridge. Other Direction I have no problem for now.

ERROR 2020-11-05 15:49:39,123 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
ERROR 2020-11-05 15:49:54,135 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
ERROR 2020-11-05 15:50:09,146 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
ERROR 2020-11-05 15:50:24,158 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
ERROR 2020-11-05 15:50:39,170 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
ERROR 2020-11-05 15:50:54,181 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
ERROR 2020-11-05 15:51:09,193 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
ERROR 2020-11-05 15:51:24,205 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
ERROR 2020-11-05 15:51:39,217 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
INFO 2020-11-05 15:51:53,567 (Mototrbo) Begin AMBE encode STREAM ID: 3778157481 SUB: 2623266 (2623266) REPEATER: 1234567 (1234567) TGID 9 (9), TS 2
ERROR 2020-11-05 15:51:54,229 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
INFO 2020-11-05 15:52:09,082 Voice Transmission Start on TS 2 and TG 9 (9) from 2623266 (2623266)
ERROR 2020-11-05 15:52:09,240 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000
INFO 2020-11-05 15:52:13,162 Voice Transmission End 4.08 seconds loss rate: 97.06% (2/68)
ERROR 2020-11-05 15:52:24,253 (Mototrbo) Unknown Message - Type: f0 From: 2622007 Packet: f00028023700000000

2623266 = DO1KBL Radio ID
2622007 = DO1KBL Repeater ID (TestID)

******************UPDATE********************
When I make a Parrot and speak over repeater the playback is without this problem
For now the problem is from every MMDVMHost Hotspot but why?
The analogbridge make also no problem.

i will be nice if you give me some tipps

73,
Do1KBL, Kim